filiz Discussion started by filiz 13 years ago

Kristallerin insan uzerindeki etkileri :

AGAT: İctenlik, hoşgörü, cesaret verir. Yaşamın her anında olumlu davranışlarımızı kuvvetlendirir. Kendimize güveni kuvvetlendirir. Yasamsal destek verir.

ROSEN KUVARS: Yasamdan zevk almamızı sağlar. İnceliği, aşkı ve sevgiyi güçlendirir. Kalpteki yaralarimizi iyileştirir. Sevgiyi,özgürce alip verebiliriz. Kalbin taşıdır. Kalbi yumuşatır. Kendimizi olduğumuz gibi kabul ederiz. Çevremizdeki güzellikleri görmeye başlariz. Cilde cok iyi gelir, tedavi edici özelligi vardir.

TURKUAZ: Gökyüzünün mavisi ve yeyüzünün yeşilinin birleşmesinden meydana gelir. Ruhun yüksek idealleriyle gezegenimizi ifade eder. Pozitif enerjiyi emerek bedene ve ruha iletir. Ruh ve beden dengesini saglar. Nazardan korur. Başağrısına cok iyi gelir.

AQUAMARİN: Acık mavi renktedir. Bulutsuz bir gökyüzü gibidir. Denize benzer. Ruhunuzun icindeki genişligi yansitir. Ruhunuzu aynasini size yansitir. Ruhun, gizli ve karanlık köşelerine ışık ve berraklık verir. Yüksek titreşimlidir. Ruhunuzun sevgi ve şifa kanalını açar. Şifa verir ve şifa gücünü yükseltir.

KALSEDON: Duygulari ifade eder. Bogaziniza gelen negatif enerjileri olumluya cevirir ve hastalıklari tedavi eder. Bogaz cakrasinin taşıdır. Güzel konuşmaya teşvik eder. Huzur ve barış verir. Duygulariniz kilitlendiği anda yapay davranmaktan sizi geri çevirir.İ htiyacinizolan desteği verir. Pişmanlık,öfke gibi duygulardan arindirir. Üzüntülerden kurtulmanıza yardımcı olur.

YEŞİM: Huzur, bilgelik, adalet, alçakgönüllülüğün taşıdır. Sakinleştirir. Varolmaktan sevinç duyarız. Çok güzel rüyalar görebiliriz.

ZÜMRÜT: Herşeyi kucaklayan sevginin taşıdır. Sevgiyi,tüm düzeylerde güçlendirir ve derinleştirir. İç uyum verirken,doğanin enerjilerini hazırlar. Doğanın enerjilerini dengeler ve ayarlar .Zümrütün ışıltısını yansıtırız. Uzaydan dünyaya, iyileştirici ve gençleştirici enerjileri çeker, üretir, tazeler ve rahatlatır.

HEMATİT: Kansizlığa iyi gelir. Güç ve enerji sağlar. Bedende canlandırıcı bir etkisi vardır. Kendimizi yalnı hissettiğimizde yardımcı olur. Hastalık sonrasında iyileşme sürecini hızlandırırr. Kanın ve hücrelerin sağlıklı olmasını sağlar.

AYTAŞI: Kendi duygusal zenginliğimizi açar. Duyarlı, alıcı, harikulade yanlarımızı birlestirir. Fiziksel olarak tıkanmış lenf bezlerini açar. Hormonal dengeyi düzenler.

KAPLANGÖZÜ: İç ve dış görüşü arttirir. Zihni keskinleştirir. Korkuları yok eder, cesur olursunuz. Boğaz çakrasını açar. Kekelemeye iyi gelir.

SİTRİN: Genel bir mutluluk, sıcaklık, canlılık, güven duygusu yaratı. Deneyimlerimizi sindirmemize yardım eder. Sezgisel algılarımızı bilinçli bir hale getirir. Hayatı deneyimledikçe altın sarısı renkler görmeye başlarız. Sindirim sorunlarına ve şeker hastalığına cok iyi gelir.

TOPAZ: İcimize güneşin ışığını ve enerjisini doldurur. Bizi büyük bilinç, dikkat, berraklık, neşe ve canlılıkla birleştirir. Depresyonun üstesinden gelmemize yardımcı olur.

LAPİSLAZULİ: Kararlı ve etkin enerjiyi görmemizi, olaylara bakmamızı sağlar. Hastalandigimizda, hastalığın kökenini buluruz. Dinginlik ve dirilik verir.

OPAL: Geliştirici yoğun enerjisi vardı. Özgürlük duygusu verir, teşvik eder. Sorulara yanıt verir. Kızgınlığı yok etmemize ve kendi öz değerlerimizi anlamamıza yardımcı olur.

İNCİ: Kabuklarrınızı inci ile kırarsınız. Huzur ve çalışma azmi verir. Düşüncelerinizi ifade edebilme ve göze alma gücü verir. Güçlü dostluklar kurmamıza yardım eder ve güven verir. Bununla beraber gözyaşı ve hüzünde verir. Duygusal korunma amaciyla da takarız.

MALAKİT: Ağır enerjisi vardır. Derinlere iner. Sizi korku, suçluluk, kendini kabullenmeme duygularının getireceği sınırlardan kurtarır. Her türlü korkudan kurtarır ve yüzleştirir.

YAKUT: Saflaşmaya ve değişime götüren, yaşamsal, sıcak, yaratıcı enerjiyi temsil eder. Fiziksel ve rusal sevgi arasında uyumu sağlar.

KIRMIZI MERCAN: Yaşamsal akıcı enerji verir. Kararlılık sağlar. Kan hücrelerinin yapılmasını destekler.

ELMAS: En sert olan taştır. Işıltı saçar. Güçlü ruh sağlığının aynasıdır. Kristalin annesidir. Elmas, istekleri netleştirir ve iyi yaşamaya özendirir. İyi kalp taşımaktır. İyi kalpli, pırıl pırıl ve dürüst yaşamaya davet eder.

AMETİST: Son derece güçlü enerjilere sahiptir. Fiziksel ve duygusal tikanmalari arindirici etkisi vadır. Sinir sistemini şifalandirir. Cilt ve göz hastalıklarını tedavi edici ozelliktedir. Korkularımızı ve endişelerimizi yok eder. Ruhsal olarak ilham verir. Sezgilerimizi güçlendirir. İcimizdeki sevgi düşüncesini kuvvetlendirerek pozitif ve coşkulu eneji akışını sağlar.

DUMANLI KUVARS: Enerji bedenimiz üzerinde güçlendirici etkisi vardir. Bilincimizin açılmasına yardımcı olur. İcimizdeki öz ile uyum sağlamamızda etkilidir. Zihinsel ve duygusal gerilimlerden kurtulmamıza yardım ederek şifa iletir. Hastalarin nekahat döneminde,hızla iyileşme sağlar.
Meryem Ebru Sezen