begumgokce Discussion started by begumgokce 14 years ago

Bilim insanları efsane kayıp şehir El Dorado'nun kalıntılarının Amazon Havzası'nda bulunduğunu iddia etti.

Bilim insanları bugüne kadar birçok hazine avcısı ve maceraperesti peşinden Amazon Ormanları'nın derinliklerine götüren efsane kayıp şehre ait izler bulduklarını iddia etti.


Amazon Havzası'nda araştırmalar yapan bilim insanları çok geniş bir alana yayılmış dev höyüklerin kayıp şehir El Dorado'nun kalıntıları olduğunu savundu.

The Guardian gazetesinin haberine göre, 250 kilometre çapında bir alana yayılan çemberler ve diğer geometrik şekiller Kristof Kolomb, Amerika kıtasına ayak basmadan çok önce MS 200 yılında yapıldı.

Araştırmayı yayımlayan Antiquity dergisi, bu şekillerin sokakların ve çeşitli yapıların varlığını gösterdiğini belirterek, ortaya çıkan yapıların “Kolomb öncesi döneme ait sofistike bir toplum”a ait olduğu ifade edildi.

Uydu fotoğraflarıyla ortaya konan ve Brezilya toprakları içinde, Bolivya sınırı yakınlarında bulunan 200 adet dev geometrik şekil, uzmanlara göre El Dorado'nun efsane değil gerçek olduğuna işaret ediyor.

Bölgede tarımın artmasıyla ormandan temizlenen bölgelerde bu izlere rastladıklarını belirten bilim insanları, aynı bölgede yer altında 2 bin kadar daha yapı kırıntısının bulunduğunu düşündüklerini belirtiyor.