spiritual Discussion started by spiritual 14 years ago

Doğru Yöne Adım Atmak Dünyada Bir Fark Yaratmanın 8 Yolu

1. Her şeyin – insanlar, mekanlar ve durumlar – söyleyecek bir şeyi vardır. Sözünü kesmeden veya dikkatinizin dağılmasına izin vermeden gerçekten dinlemek diğer insanların ve dünyanın gereksinimlerini öğrenmenin ve anlamanın an basit yoludur.

2. Kalbinize dokunan bir neden için gönüllü olarak zaman ayırın veya paranızı bağışlayın. Yaşlı bir hastaya kitap okuyun veya yardım derneklerine yeni kitaplar alın. Aşevinde çalışın veya bir gıda armağanı gönderin. Büyük veya küçük olması önemli değil, katkınız bir çok insanı pozitif olarak etkileyecektir.

3. Doğayı kucaklayın ve başkaları için dünyayı güzelleştirin. İnsanların ruhlarını yükseltmek için, bahçenizi güzel tutun veya halka açık bir yerde çiçekler ekin ve onlara bakın. Bir parkta birinin ismi adına bir ağaç ekin veya bağışlayın. Vahşi hayvanlara bir armağan olarak, bahçenizi sık çalılıklarla ve doğal böcek ilaçları kullanarak hayvan dostu yapın.

4. Enerjiniz başkalarını etkiler, bir ışık feneri olmayı seçin. Evinize, çevrenize, ülkenize ve son olarak dünyaya iyiliği, mutluluğu ve huzuru yansıtın. Etkiler binlerce kilometre öteden hissedilir.

5. Gülümseyin, dünya da sizinle gülümsesin. Bir yabancının gözleriyle karşılaştığınızda, parlak bir gülümseme gönderin, o anda çok iyi hissetmeseniz bile. Yabancınız şaşırabilir, ama günü (ve sizin gününüz) daha parlak olur.

6. Hayvanlar insanlar kadar keskin şekilde sevgi yoksunluğu hisseder. Pet marketten bir hayvan satın almak yerine, yerel bir hayvan sığınağından bir hayvan edinin. Eğer hayatınızda bir hayvana yer yoksa, hayvanlara gereksinim duydukları sevgiyi vererek bir öğleden sonrasını bir hayvan sığınağında gönüllü olarak geçirin.

7. Başka birinin özsaygısını geliştirmesine yardım edin veya basitçe onlara özen gösterdiğinizi gösterin. Bir iltifat yapın, dostça bir mektup gönderin ya da birine onu düşündüğünüzü söyleyin. Uzun – vadeli tanıdıklar ile teması sürdürmek ve yeni dostluklar geliştirmek için çaba gösterin.

8. Bir rol modeli olun. Başkalarının kendilerini değiştirmelerini istemek yerine, kendi görüşünüzü ve davranışınızı değiştirin. Bir rol modeli bir ilhamın, umudun ve kendine – saygının kaynağı olabilir. Ya da bir rol modelinin sorumluluklarını alın ve rehberliğe gereksinim duyan çocuklara veya bir dosta ihtiyaç duyan bir yetişkine ulaşın.

Friends Everlasting

http://www.nethugs.com/friendseverlast.shtml

Replies
derya88
derya88 çok güzel bilgiler bunların çogunu yapıyormuşum ne mutlu bana 14 years ago
loader
loader
Attachment