nills Discussion started by nills 14 years ago

Ellerine bak. Onun içindeki, orada yatan, ışıkta parıldayan ve ışıldayan anahtarı gör. Tüm sırların kilidini açan anahtar. Tüm kapıları açan anahtar. Tam elinin avucunda.

           Bu, yolculuk ile veya çalışma ile aramaya gereksinim duyduğun bir şey değil. O, deneyiminin içinde, bir diğer günü yaşama deneyiminde. Her gün senin öğretmenindir. Karşılaştığın her insan, sahip olduğun her düşünce, yaptığın her seçim. Bu olayların ve deneyimlerin hepsi sana öğretir.

           Sürekli olarak öğrenmek ne anlama gelir? Kapıların sürekli açıldığı anlamına gelir. Her gün, her an, yeni bir kapının anahtarını tuttuğun anlamına gelir. Kapılar sürekli olarak açılıyor.

           Dünya değişimlerinin hızı sana zor ve boğucu görünebilir. Bir şeyleri henüz anlamaya başladığını ve yeni bir şeylerin yerini alması ile anlamış olduğun şeyin önceden görüş alanından çıktığını hissediyorsun.

           Ama insan yüreği değişmez. İnsan kalbi derin ve sonsuzdur, keşfedilecek birçok katmanı vardır ve senden önce kendi kalbine ve başkalarınınkine yolculuk birçok insan tarafından yapıldı ve senin kendi yolculuğun tamamlandıktan sonra da bir çok insan tarafından yapılacak. Ve bu anahtar, insan kalbinin gizemlerinin anahtarı, ellerinin avucunda yatıyor.

           Sahip olduğun her his paylaşılır. O, herkesin sahip olduğu deneyimin parçasıdır. Ve sen deneyimini ifade etmenin yollarını bulurken, gerçek yolları, derin yolları, senin gibi deneyimin aynı aşamasında olan diğerleri arasında bir rezonans bulursun. Yeni keşfettiğin bilgiye erişirken bir rezonans ve yakınlık görürsün ve diğerlerinin seninle adım atmalarına yardım edersin. Ve onlar da kendi anahtarlarını alır, kapıları açarlar, bazıları senin için ve bazıları kendileri için.

           Yalnız hissediyor olabilmene rağmen, bu yolculuk asla yalnız yapılmaz. Seninle aynı şeyi deneyimleyen birçok insanla birlikte yolculuk yapıyorsun. Yaptığın her şeyde hissedilen ve paylaşılan bir grup enerjisi var. Kendi kalbinde iyileştirdiğin her yara, başkalarının kalplerini iyileştirir. Paylaştığın gerçek sevginin ifadesi herkesi daha yüksek bir seviyeye yükseltir. Kendi ruhun ile ilgili yaptığın her keşif herkesi aydınlatır. Ruhunu yükselten söylediğin her şarkı, tüm insanlığın ruhunu yükseltir, o şarkıyı yalnız söylediğini düşünsen bile.

           Tam şimdi, tam bulunduğun yerde, yalnız olduğunu düşünüyor olsan bile, tüm var olana derinden bağlısın. Yalnız değilsin, hiç yalnız olmadın. Senin deneyimin tüm yaşamın deneyiminin bir parçasıdır. Ve senin kişisel tekâmülün, tüm insanlığın tekâmülüne yardım eder.

           Kendi aydınlanmana odaklanman bencilce değildir, keşfettiğin her şey, açtığın her kapı, herkesin o kapıdan geçmesini sağlar. Sahip olduğun her sevgi rüyası, herkesin rüyaları için bir başka yoldur, herkesin olmasının bir başka yolu. Her nazik eylem ve nazik düşünce, derinden hissedilen her huzurlu nefes, nefes alan her şeyi yükseltir. Meditasyonda veya saf tefekkürde geçirdiğin her an, huzuru arayan herkes tarafından paylaşılan bir andır.

           Senin güzelliğin, şarkın, nazik düşüncelerin ve eylemlerin herkes için çok önemlidir. Bunlar eterde süzülürler ve tüm yaşama dokunurlar. Varoluşun engin bilinçliliğine girerler ve her şeyin daha çok parıldamasını sağlarlar. Ve hiçbir şey, o anda sadece senin görebileceğin, tüm insanlık için büyük bir açılış olan, her gün şafak vakti elindeki yeni bir kapıyı açabilmen için anahtardan daha önemli değildir.

           Bir şeyleri aç, küçük yeni bir şeyi. Huzurun, barışın yeni bir nefesini. Bir izin veriş, kabullenme, takdir, bir güzellik. Bu anı tüm kalbinle sev. Bırak onun yeniliği içinde parlasın, bırak onun huzuru kalbinde açılsın ve tüm evren senin eylemin ile, düşüncen ile, güzel davranışın ile yükselsin.

           Eline bak. Bugün bizim için hangi kapıyı açacaksın?

Bugün için küçük bir dua

           Ben evrenin tezahür ettirdiği sevgiyim. Her nefesimde evrenin tezahür ettirdiği sevinç ve umudun evrimiyim. Yaşamda iyi olan her şeyin tam ifadesiyim.

           Tek bir kapıyı açarak, tüm yaşamı daha yüksek bir seviyeye yükseltmek için, varlığım vasıtası ile sadece varlığım ile güce sahibim.

           Ben gücüm. Ben ışığım. Ben tam ifadesindeki sevgiyim. Ben’im.



--

Replies
y.hamamcioglu
y.hamamcioglu paylaşımınız için teşekkürler ışıkla kalın... 14 years ago
loader
loader
Attachment
sahra
sahra bu cümleler kendi başına bir e bir anahtar..teşekkürler nills.. 14 years ago
loader
loader
Attachment