elfida Discussion started by elfida 14 years ago

ego biçimseldir, ilişkide bulunduğunuz kişilerle sizin aranızda şekilsel farklılıklar bulur ve "eşit değilsiniz" der. sadece varlık boyutundayken eşit olursunuz ve ancak kendi içinizdeki biçimi olmayan boyuta ulaştığınızda ilişkinizde gerçek sevgiden sözedebilirsiniz. içinizdeki varlık bir diğerinin içindeki kendini tanır. sevgi, kendinizi bir başkasında görmektir. o zaman  karşınızdak kişinin "başkalığı" sadece insan boyutundaki bir illizyon olarak kendini gösterir.

...........

egodan kurtulmak için gereken tek şey, onun farkında olmaktır, çünkü farkındalık ve ego bir arada barınamaz. farkındalık şimdiki anın içinde yer alan gizli bir güçtür. ancak şimdide var olabilirsiniz; geçmişde ya da yarında değil.

............

ego sahip olmayı varlıkla birleştirme eğilimindedir. sahibim, o zaman varım. ne kadar çok sahipsem, o kadar çok varım. örneğin, benim yüzüğüm dediğinizde; yüzüğünüzle varlığınızı birleştiriyorsanız, yüzüğünüzü bir şekilde kaybettiğinizde varlığın eksilmiş gibi hissedip üzülebilirsiniz. siz yüzüğünüz değilsiniz. eşyalara bağlanmaktan nasıl vazgeçebilirsiniz? eşyalara bağlanmaktan vazgeçmek, ancak kendinizi onlarda aramayı bıraktığınız zaman mümkün olabilir, bu arada eşyalara baımlı olduğunuzu farkedin. bunu farketmek, kendinizi onunla tanımlamaktan vazgeçmeye başlamak demektir. o zaman şunu hissedersiniz: " ben bağımlılığın farkında olan farkındalığın kendisiyim". işte bu bilinç, değişimin başlangıcıdır.

.............

yaşam sanatını özetleyen, bütün başarıların ve mutluluğun sırrını veren sadece üç kelime var: YAŞAMLA BİR OLUN. insanın yaşamla bir olması, şimdiyle bir olmasıdır. o zaman hayatı yaşamadığınızı, hayatın sizin sayenizde var olduğunu görürsünüz. hayat dansçıdır ve siz de danssınız... 

e.tolle 

Replies
derya88
derya88 güzel bir yazı teşekkürler 14 years ago
loader
loader
Attachment
ambivalentes
ambivalentes Güzel paylaşım, teşekkürler. 14 years ago
loader
loader
Attachment