Related discussions

pınar Discussion started by pınar 14 years ago

Bir Nefes Meditasyonu ( ormana gidiyoruz )

Asagida yazdigim nefes meditasyonunu bir baska kisiye okutarak ya da bir kayit cihazina kendi sesinizle okuyarak kaydedebilir ve daha sonra rahat ve huzurlu olabileceginiz bir ortamda yattiginiz yerden gozleriniz kapali olarak takip ederek gevseme, rahatlama, dengelenme ve enerji artirimi saglayabilirsiniz.
 
Rahat bir sekilde oturun. Gozlerinizi kapatin. Birkac dakika burundan nefes alip sadece agizdan vererek gevseyin, sakinlesin ve rahatlayin. Bu calismada sizden cok farkli bir sey yapmanizi isteyecegim. Cok guzel buldugunuz ve cok mutlu oldugunuzu hissettiginiz her ani farkindaligi yukseltmek ve bu ani daha sonra hatirlamak icin derin bir nefes alarak kayitlayacagiz. Her bir guzel seyin farkina vardiginizda bilincli olarak tam ve derin bir nefesi burundan alip yavasca yine burundan verecegiz.
 
Simdi bir ormana gidiyoruz. Yemyesil sIk ve cok yuksek agaclarin oldugu bir ormana. Burada kocaman govdeli agaclar inanilmaz sIkliktalar. Gunes isIklari ancak dallarin arasindan suzulebiliyorlar. Agac yapraklari ile kapli yumusacik topragin hemen her yeri yesil otlarla ve ciceklerle dolu. Her yer yesil. Binlerce degisIk renkte cicek var. Her biri degisIk kokuyor ve cok farkli renklere sahipler. Mavi, kirmizi, sari, mor beyaz aradiginiz hemen her renkte cicekler var ve inanilmaz guzel kokuyorlar. Kulak verip dinlediginizde cok uzaklardan ucusan kuslarin civiltilari duyuluyor. Hafif bir ruzgar saclarinizi ve yanaklarinizi oksuyor. Simdi her dikkatinizi ceken size huzur ve mutluluk veren sey icin bir nefes alarak ani olumsuzlestirmeye baslayin. Her guzel renkli kokan cicek icin bir nefes, her guzel ve muhtesem buldugunuz agac icin bir nefes, kuslarin duyulan sesi ve esen ruzgari daha iyi hissetmeniz icin her birine ayri, ayri derin nefesler alin.
 
Simdi hemen yaninizda akan minicik dereyi gorebilirsiniz. Bir metre genisliginde bir karis derinliginde masmavi ve tertemiz suyu olan bir dere akiyor. Derenin suyu cok berrak. Dibinde kumlar oldugu goruluyor. Suyu cok soguk ve tadi cok guzel. Isterseniz kana kana icebilirsiniz. Simdi butun bu hosunuza giden guzellikler icin derin nefesler alarak ani kaydedin.
 
Ayakkabilarinizi cikarin ve pacalarinizi sivayin, dereye giriyoruz. Ayaklarinizi bir karis derinligi olan derenin soguk suyu ile temas ettirin. Izin verin derenin tertemiz akan suyu sizi sifalandirsin. Derenin yumusacik kumunu ayaklarinizin altinda hissedin. Butun agirliginizin kayboldugunu ve giderek hafiflediginizi hissedin. Derenin yumusacik kumu ve tertemiz soguk suyu uzerinizdeki butun elektrigi topraklayarak bosaltiyor. Uzerinizde duygu ve dusunce olarak tasidiginiz butun fazlaliklar derenin hizla akan suyu uzaklasiyorlar. Butun hissettiginiz guzel duygulari bilincaltina kaydedip olumsuzlestirmek icin her birine ayri derin nefesler alin.
 
Yemyesil agaclari her renkte cicekleri seyrediyorsunuz. Inanilmaz guzellikte kokularini kokluyorsunuz. Derenin duru, temiz, soguk suyunu, yumusacik kumlarini hissediyorsunuz. Kuslarin civiltilari ve esen ruzgarin dallarda cikardigi hisirti disinda hic ses yok. Derin bir sessizlik var. Ve siz sessizligin sesini dinliyorsunuz. Ve her bir guzel buldugunuz sey icin derin nefes aliyorsunuz.
 
Simdi derenin yumusacik kumunda yurumeye baslayalim. Kumun icinde ayaginiza temas eden minik taslari hissederek dere boyunca yavas ve sakin adimlarla butun guzelliklerin tadini cikararak yuruyun. Sessizligi dinleyin. Guzel kokulari koklayin. Guzel renkleri agac ve cicekleri gorun. Soguk suyu yumusak kumu hissederek yurumeye devam edin. Tamamen rahatladiginizin farkina varin. Derin nefesler alin.
 
Simdi az ilerde derenin hemen saginda gorunen kucuk kulubeyi fark edin. Ona dogru yaklasin. Bakin kapisi hafifce aralik. Iceri girebilirsiniz. Iceri girin. Icerde sizi bekleyen beyazlar giymis sizi sevgi ve sefkatle selamlayan birisi var. Aslinda cok dikkatli baksaniz bir yerlerden taniyacaginiz ve size yabanci olmayan birisi. Derin nefes alin ve selam verin. O size kendisinden bir sey isteyip istemediginizi sorabilir. Sizde derin bir nefes aldiktan sonra gercekten olmasini cok arzu ettiginiz bir istediginizi ona soyleyebilirsiniz. Hafif tebessumle karsilik verirse istediginize cabucak ulasacaksiniz demektir. Simdi tekrar selam verip tesekkur ederek ve her bir guzellik icin nefes alarak bulundugumuz kulubeden ayriliyoruz.
 
Tekrar dereye geri donduk. Sicak yaz gunu olmasina ragmen ayaklarimiz soguk suyu iyice hissediyor. Simdi derenin tertemiz ve sifali suyu ile temas edelim. Alacaginiz derin nefesle once yuzunuzu yikayabilirsiniz. Sonra ellerinizi ve kollarinizin icini suyla temas ettirebilirsiniz. Basinizin ustune, kulaklarinizin arkasina ve ensenizi su ile yikayabilirsiniz. Ne kadar serinlediginizin, rahatladiginizin, hafiflediginizin ve mutlu oldugunuzun farkina varin. Her bir farkina vardiginiz guzellik icin derin ve yavas nefes alin.
 
Artik geri donuyoruz. Simdi son defa guzel renkleri seyredin. Inanilmaz kokulari tekrar, tekrar burnunuza cekin. Sessizligi dinleyin. Derenin soguk suyunu, yumusak kumunu hissedin. Hissettiginiz her guzel sey icin derin nefes alin. Artik dereden cikabilir, pacalarinizi indirebilir ve ayakkabilarinizi giyebilirsiniz. Gozlerinizi acmadan once son bir derin nefes alarak yaptiginiz guzel yolculugu kisaca animsayarak olumsuzlestirin. Simdi gozlerinizi acabilirsiniz.
 
Fizik bedende dahil olmak üzere duygu ve düşünce bedenlerinizin yeni titreşime ayarlanması için birkaç ay gerekebilir. Bireysel deneyimler ve ortak bilinç kayıtları ile oluşan kısıtlı anlayışların bolluk anlayışları ile değişimine izin verdiğinizde küçük şeylerle başlayan sizi yaşamın bolluk dünyasına götüren daha büyük değişimler oluşacaktır.
Replies
berna
berna süperdir bu meditasyon biz yaparken birde ek olarak ortamı enerjiyle temizliyoruz.sonra enerji çalışarak yapıyoruz genelde en son herkes mutfaga... Show more 14 years ago
loader
loader
Attachment