begumgokce Discussion started by begumgokce 14 years ago

Sarkacın ucu; kristal, yarı değerli taş veya metal olur. Ahşap olanları da vardır. Sarkacın kullanılmadan önce mutlaka arındırılması ve programlanması gerekir.

Arındırma işlemi

Sarkacın bizim ile uyumlu programlama yapabilmesi için dünya üzerinde var olduğu andan elimize gelene dek geçirdiği evrede toplamış olduğu negatif bilgilerden arındırılması için bu işlem mutlaka yapılmalıdır.

Bulunabildiğince saf alkol alınır. Sarkaç zinciri ile birlikte, tümü alkolün içinde olmak üzere alkole batırılır. Saf alkolde bir saat beklemesi yeterlidir. Mümkün ise deniz tuzu, yok ise normal tuz kullanılır. Alkolden alınan sarkaç tuza koyulur, ve sarkacın her yanı tuz ile ovulur.

Bir mücevher kutusu veya güzel bir torbanın içi ada çayı tütsüsüne tutulur. Sarkaç tuzdan alınıp, soğuk suyun altında iyice yıkandıktan sonra kurulanıp bu kutunun veya torbanın içine konulur.

Sarkacın programlanması

Sarkaç alınıp sakin bir yere çekilinir. Reiki kanalı açılır. Torbadaki taş elimizde veya önümüzdedir. Reiki elimizden akmaya başladıktan sonra, elimize sırası ile 3 ' 2 ' 1 sembolleri çizilir. Sarkaç avucumuz ile iyice kapatılır. Konsantre bir biçimde sarkaç ile muhabbet etmeye başlanır. Sarkaca bize göre neyin evet, neyin hayır olduğu iyice anlatılmalıdır. Örneğin: Dikey salınım evet; yatay salınım hayır veya soldan sağa daire şeklinde dönüş evet, sağdan sola daire şeklinde dönüş hayır gibi.

Sarkaç bu şekilde programlandıktan sonra bizim enerji alanımızla tam uyum sağlayabilmesi için yedi gün - yedi gece, gün içerisinde üzerimizde, gece yastığımızın altında olmak üzere bizimle olmalıdır.

Nerede kullanılır

* Çakra kontrolunda: Herhangi bir çakrada tıkanıklık olup olmadığını anlamak üzere çakranın üzerinde tutularak bakılır. Evet programımıza uygun salınımda çakra açıktır,(genel olarak saat yönü istikametinde)  tersi durumunda kapalıdır.

*vücuttaki hastalıkların yerini tespit etmede hastalığın nedenlerini bulmada

*yüksek benliğimizle bağlantı kurarak sorularımıza yanıt almada,bir mekandaki enerji dengesizliklerini tespit etme. Sarkacınızın yüksek benliğinizle irtibata geçip sorduğunuz soruların cevabını vermesi için öncelikle onu programlamalısınız. Yüksek benliğinizle irtibata geçmek için kullanacağınız sarkaçlar kuars kristali olursa daha sağlıklı olur

* Kaybolan bir eşyanın bulunması için kullanılabilir Evin içinde mi kayboldu diye sorulabilir. Evet diyor ise elimizde sarkaçla odaları dolaşabilir, dolaplara tutabilir, burada mı diye sorabiliriz.

* İnsan anatomisi gösteren bir resim alınarak o resmin üzerinde sarkaç çeşitli yerlere tutulmak suretiyle herhangi bir kişinin sağlık sorunu hakkında bilgiler almak üzere sorular sorulabilir.

* Herhangi bir gıda maddesinin veya herhangi bir rengin üzerine tutularak, bunun bizim için yararlı olup olmadığı sorulabilir.

* Bir insanın bizimle ilgili düşüncelerinin pozitif veya negatif mi olduğu yolunda sorular sorulabilir.

* Bir mülk alırken veya kiralarken onun olumlu veya olumsuz mu olduğu, orada huzur bulup bulamıyacağımız, oranın negatif ya da pozitif bir ortam mı olduğunu anlamak üzere sorular sorulabilir.

Dikkat edilmesi gereken hususlar

*Sarkacımızı birinin kullandığı yolunda kuşkuya kapılır isek; sarkacı yeniden arıtmamız ve programlamamız gerekir.

*Sarkaca abuk subuk sorular sorarak kötü ve anlamsız konularla uğraşmamız doğru değildir.

*Aynı soruyu defalarca, değişik cümlelerle sormayıp, sarkaç gerekli ve anlamlı yerlerde kullanılmalıdır.

REİKİ DE KULLANIM

 

Sarkacı sol elinize alın ve ona bir müddet sevgi enerjisi verin reiki bilenler bunu sembolleri kullanarak da yapabilirler. sarkacınızla kalpten konuşmalı, bir bağ kurmalısınız.”Yüksek benliğimle irtibata geçmeni ve sorularıma yanıt vermeni istiyorum cevabın evetse sağa dön” deyin.Sarkaç çeşitli yönlere hareket eder örneğin sola veya sağa sallanarak yada soldan sağa ve sağdan sola dönerek. Öncelikle bir kağıda sarkacınızın nasıl hareket etmesini istiyorsanız onu çizin ve sarkaca bunu gösterin sola döndüğünde hayır cevabı sağa döndüğünde evet cevabını alacak şekilde programlayabilirsiniz.Bunu yaparken stresli, yorgun, uykusuz ve hasta olmadığınız bir zamanı seçin. Dirseğiniz sert bir zemine dayalı olsun ve elinizi biraz serbest bırakın.Sorunuzu sorduğunuzda duygusuz kalabilirseniz net cevaplar alırsınız.dikkatinizi sarkaca yönlendirirseniz beyin gücünüzle onu yönlendirmiş olursunuz ve almak istediğiniz cevapları sarkaca verdirtirsiniz. Bunu yapmayın mümkün olduğunca rahat olun. Bu işlem bir hafta boyunca her gün 5’er dakika tekrarlanmalı sarkaçla ne kadar çok vakit geçirirseniz aranızdaki bağ o kadar güçlenir.


Sarkacınızı çakra temizliğinde kullanacaksanız önce sarkaca sorarak çakranın yerini bulun sağ elle sarkacınızı tutuyorsanız sol eliniz tuzlu suyun içinde olsun çakradaki negatif enerjinin sarkacın ucundan emildiğini kolunuzdan, omuzlarınızdan geçerek sol kolunuzdan geçtiğini imgeleyin ve sol elinizden de negatif enerjiyi tuzlu suya aktarın. Hissedişinize göre sarkaca tekrar sorun çakranın temizlenip temizlenmediğini bu şekilde de çakra temizliği yapılabilir. İşiniz bittiğinde bu tuzlu suyu banyo lavobosuna yada tuvalete dökün. Böyle bir çalışmayı sarkaç konusunda yeteri kadar çalışma yapmadan direk olarak denemeyin. Önceliği basit çalışmalara verin bu sadece bir bilgi olarak verilmiştir.

 

SORU SORMADA KULLANIM

1. Sarkacı zincirinde sallanacak şekilde serbest bırak. Zincirin uzunluğu aşağı yukarı 15-20 cm arasındadır.
2. Dirseğin masada olmalı ve elin de biraz gevsek şekilde durmalıdır.
3. Vücudunun üst kısmi ve sırtın dik olmalıdır.
4. Ayakların masanın altında yan yana durmalıdır, Düz şekilde en iyisidir.
5. bos elinin acık şekilde masanın üzerinde olmalıdır.
6. Gergin olmamaya özen göster ve bir kaç kere derin nefes al.
7. Dikkatinin başka yöne dağılmamasına dikkat et.
8. Yorgun, hasta, depresif olmamaya özen göster. Eğer psikolojik olarak da duyarlıysan en iyisi sarkacı kullanmamakdir.


Bütün dileklerinden, önyargılarından, hislerinden arınmaya çalış ve düşünceleri beyninden at. Egoist nedenler için sarkacı kullanma. Başkalarına göstermek için sarkacı sallandırma.

ALIŞTIRMALAR


Öncelikle üç temel sorunun yanıtını bilmemiz gerekiyor.
İlk önce kişisel “evet” cevabinizi bulmalısınız.
Yukarıda anlatılan şekilde sarkacı alin.
-Benim evetim nasıl diyin.
Sarkaç hareketleri çeşitli şekillerdedir.
Soldan sağa dönerek, sağdan sola dönerek,ileri geri ve sağa sola.
Sorunuzdan sonra hangi yöne döndüyse bu sizin sabit bir şekilde evet inizdir ve hiç değişmez.
Ayni şeyi hayirinizi öğrenmek için tekrarlayın.
Eğer doğru ise simdi farklı bir şekilde hareket etmesi gerekiyor.
Simdi de cevap vermek istemiyorum veya veremem hangisi diye sorun.
Eğer doğru ise bunun da diğer ikisinden farklı olması gerekiyor.
Denemek için bir kalem alin ve sarkacı kalemin üzerine getirin ve bu kalem mi diye sorun.
Eğer sizin evetiniz seklinde hareket ediyorsa o zaman doğru bir başlangıç yapmışsınızdır demektir. Bu şekilde denemeler yaptıktan sonra tamamen cevaplarınızın ne olduğunu öğrenince kişisel sorularınızı sorabilirsiniz.

Replies
pınar
pınar paylaşım için teşekkürler...elimdeki kuvarsı sarkaç yapmak için programlamıştım ama doğru yaptığımdan emin olamamıştım.burdaki bilgilere göre... Show more 14 years ago
loader
loader
Attachment
begumgokce
begumgokce rica ederim 14 years ago
loader
loader
Attachment