begumgokce Discussion started by begumgokce 14 years ago

Bu gezegende varolan herşey birbiriyle bağlantılıdır. Onları yok varsaydığınızda kendinizi ayırmış olursunuz. Ayrılık hissi ise karmaşayı beraberinde getirir. Halbuki, herşey birbirine hizmet etmek için varolmuştur. Kristaller de insanoğluna ve Dünya/ Galaksiler düzenine hizmet ediyorlar. Kristallerin insanlar üzerindeki olumlu ve geliştirici etkisi kabul edilmelidir. Evet, Yaratan ile kurulan bağ çok güçlüdür ve arada başka birşeye gerek yoktur. Fakat aklınızı bir kenara atamazsınız. Aklı veren de O' dur. Yaran kanadığında, yarabandını yapıştırırsın. Bu çok basittir ve yarabandı bunun için vardır. Yarabandını kanama dursun diye yapıştırırken iyileşmeyi Yaradan' dan dilersiniz. İlahi ilhamı O' ndan alırsınız. O ise içinizdedir. İçinizde ne yaşıyorsanız ve hangi durumdaysanız, dışarda olanı ancak o kadar yorumlayabilirsiniz. Yaratan, insanoğluna aklını bir kenara atsın ve yok farzetsin diye değil kullansın ve geliştirsin diye vermiştir. Yaşarken yara bantlarınız sizin aletlerinizdir, amacınız değildir. Bunu iyi ayırt etmek gereklidir. İnsanlığa hizmet eden kristalleri ise özünüzden gelen ilhamı, aklınızın gücü ile birleştirerek kullanabilirsiniz. Çünkü aklınız, sizin şimdiye kadar fiziksel, duygusal ve ruhsal olarak ne kadar deforme olduğunuzu tespit ederek sinyalleri yakalar. İçinizden gelen özünüzün sesi ise iyileşmeniz gerektiğini ve kendinizi iyileştirebileceğinizi söyler. Öz ile akıl birleşerek ihtiyacınız olana sizi yönlendirir. Kristaller de buna dahildir.

İçinde oturduğunuz eviniz, bindiğiniz arabalar, üzerinde yürüdüğünüz kaldırımlardan tutun da içtiğiniz ilaçlara kadar herşeyin kaynağı doğadır. Doğadan çıkarılan maddeler, insan eliyle yapaylaştırılarak size sunulur. Yani şehir düzeninde sahip olunanlar doğanın yapay şeklidir.Ve sizlerde içinde yaşadığınız doğanın bir parçasısınız. Bununla beraber insan bilinci daha gelişmiştir ve insan, üstün bir varlıktır. Kristallerde ise bilinç daha farklı çalışır. Şifa amaçlı kullanılan kristaller tamamen doğadan çıktığı haliyle bulunurlar. İnsanda olduğu gibi kristallerde değerler, yargılamalar, hükümler, duygular yoktur. Onlar sadece varoluşa hizmet etmek için doğada yer alırlar ve hizmet ederken sorgulamazlar. Bu sebeple kristaller, insanların niyet enerjisiyle aktif hale gelirler. Komuta edilebilirler. Sorgulamadan sizin ihtiyacınız olan enerjiyi size çekerler. Siz, ancak kendinizi sorgulayabilirsiniz. Kendi niyetlerinizden sorumlusunuz. Niyetlerinize bağlı olarakta ya karmalar üretmeye devam edersiniz ya da sizi takip eden karma bağınızdan kurtulmak için kristalleri kullanırsınız.

Kaldı ki hastalıklarınıza sebep olan ve sizi boğan, yaşamdan koparan düşüncelerden kristallerin enerji desteğiyle arınabilirsiniz. Düşüncelerinizi ayırt etme farkındalığına kristallerin enerjisinden faydalanarak sahip olursunuz. Fakat insan öyle bir varlıktır ki kendi geliştirdiği, beslediği gurur ve kibir ile hiçbirşeye ihtiyacı olmadığını söyleyebilir. Halbuki içinde yaşadığımız düzende gurur ve kibir yer almaz. Kimse sizin gururunuza ya da kibirinize göre hareket etmez. Siz düzen içinde fiziksel, zihinsel,duygusal ve ruhsal bedenlerinizle yer aldıkça öğrenirsiniz. Öğrenilen ise gururun ve kibirin, kendi engelleriniz olduğudur. Bunlarla beraber, faydalı olacak herşeyden sizi ayrı tuttuğunu farketmek için gene kendinize tekrarları yaşatırsınız. Yardıma ulaşmak için yardıma ihtiyacınız olduğunu ifade edebilmek gereklidir. Birbirine hizmet etmek demek yardım etmektir. Kişi, öncelikle kendi iç dünyasına artık yardım alması gerektiğini itiraf etmelidir.

Kristaller, kozmik enerjiyi size taşıyarak her türlü ifade ediş gücünüzü beslerler. İfade şekliniz, önce kendinize sonra tüm dünyaya kendinizi tanıtma biçiminizdir. Bilinçli olarak enerjinizi kristallerle çalışarak yükseltirseniz ifade ediş şeklinizi zenginleştirirsiniz. Kristallerle taşınan enerji tüm hücrelerinize yerleşir. Böylelikle illüzyonlardan kurtulmanızda ve yaşamda yer alma isteğinizi geliştirmenizde yardımcı olurlar. Unutmayın lütfen, yaşamınızı ancak devam ettirerek öğrenirsiniz. Hayatta kalma isteği, yaşama tutunmak içgüdüseldir. Bu dünyaya gelmişseniz yaşayarak öğrenmeyi kabul etmişsinizdir. Her anınızı duyularınız eşliğinde yaşayarak öğrenirsiniz. Yaşamdan koparak ve bu kopukluğu isteyerek ancak amacınızdan ayrı düşersiniz. Kendinizi geliştirmek için enerjiye gereksinim vardır. Deforme olan zihinsel, duygusal ve fiziksel bedenlerinizle bunu kısıtlı yapabilirsiniz. Kristaller ise iyileştirici kozmik enerjiyi tüm bedenlerinize aktararak gelişmenize yardımcı olurlar. Yaşam enerjisi ile dolarsınız. Yeni bir forma ve şekle sahip olursunuz.

Her anda değişimi yaşıyorsunuz. Her anınız yenidir. Eskide kalırsanız yeniyi farkedemezsiniz. Kendinize çektiğiniz enerji ise yeni olanı geliştirmek için kullanılmalıdır. Kristalleri, kendi enerji alanlarınıza dahil ederek kozmik enerjiyi kullanıyorsunuz ve büyük ölçüde saflaşıyorsunuz. Enerjiniz korunur ve içinizde kendinizi geliştirme isteğiniz giderek fazlalaşır. Yani iyileşmeye ve daha iyi, kaliteli yaşamaya başlıyorsunuz. Enerjiyi döndürebildiğinizi farketmenizde bunu gerçekleştirmenizde kristaller size yardımcıdır. İlahi özünüzün neşesine kavuşarak böylece değişim gerçekleşiyor. Bu sebeple kristaller çok değerlidir.

Kristalleri de bilinçli yani aklınız ve özünüz eşliğinde konuya hakim kullanmak önemlidir. Kristalini bir hevesle alıp, birkaç gün/hafta kullanan ve sonradan çekmecelere kaldıranlar, bir köşede unutanlar oluyor. Bu kişiler ise sonradan kristallerden bir fayda görmediklerini söylüyorlar. Buna şaşırmayın. Fayda görmedikleri doğrudur. Elbette fayda göremezler. Kişi, kendini teslim etmeli ve bu enerjiye kendini açabilmelidir. Bunun için değişim gönülden istenmelidir. Mutsuzlukta ancak mutluluktan yoksun ve sevgisiz ilerlenir. Kişi mutsuz ise yeterince sevmiyor, sevemiyor demektir. Bir insan eğer iyi bildiği mutsuzlukta güvenle kaldığını ve bütün acıları hakettiğini düşünürse kristaller dahil evrende varolan hiçbirşeyden yardım alamaz. İyi duygular istenmelidir. Kendini iyileştirme isteği ise cesaretle alınmalıdır. Özendirilebilirsiniz. Teşvik edilebilirsiniz. Fakat harekete geçen sizsiniz. Bunu hatırlayarak kristallerden faydalanmanızı ve cesaretinizi kristallerin enerjisiyle birleştirmenizi diliyorum.

 

alıntı