Related discussions

begumgokce Discussion started by begumgokce 14 years ago

Birleşmiş Milletlerin yapmış olduğu sayıma göre dünya nüfusunun 2 milyar 800 milyonunu 0 – 18 yaş grubu çocuklar oluşturuyor. Her dakika da 247 bebek dünyaya geliyor. 1 milyar 100 bin sayıda 4 – 8 yaş arası çocuk sağlıklı bir ev ortamından uzakta yaşıyor. Dünyadaki bütün çocuklara ulaşma imkanınız olamasa da kendi çocuklarınıza, kardeşlerinize, yeğenlerinize veya size yakın diğer çocuklara bu dünyanın aslında çok güzel ve yaşamanın ne kadar muhteşem olduğunu anlatabilirsiniz. Kristalleri kullanarak çocukların yaşam alanlarını temizleyerek, onlara kolaylıklar sunabilirsiniz. İnanın hepsi birer melek ve bunu yapmanızı gerçekten hakediyorlar.

Bir bebek, anne karnına düştüğü anda anne aracılığıyla hissetmeye başlıyor. Anne ve bebek arasında kurulan bağ, doğumda bir nefesle pekiştiriliyor. O ilk an, doğum ne kadar zorlu geçse de, her annenin yüzüne anlatırken masumiyeti, ışığı, merhameti ve saf sevgiyi getiriyor. Bunlar; Unutulmayan ve yıllar geçse de eskimeyen, hatıra da canlı kalan, anlatılırken tekrar tekrar yaşanan anlardır.

Anne ve baba olmanın sorumluluğu, bildiklerini çocuğa aktarmaktan geçer. Kendi tavırlarınız, tutumlarınız ve yaşayış biçiminizle onlara örnek oluyorsunuz. Genetik olarak ebeveynlerin devamı da olsa çocuğun anne ve babadan ayrı bir birey olduğu gerçeği asla unutulmamalıdır. Bir birey olduğu ve kendi kararlarını gene kendisinin alması gerekliliğini ona küçük yaşta öğretilerek ve çocuğun da her konu da usuleten de olsa fikri alınarak özgüvenini sağlamlaştırırsınız.


Anne ve baba ne kadar sağlıklı olursa, farkındalık düzeyi yüksek ve güçlü kişiliklere sahip olursa çocuklarda en az onlar kadar güçlü olur. Ortak yaşam alanınız olan evlerinizde sizin enerjilerinizden çocuklarınız etkilenir. Bir sünger gibi enerjinizi emerler. Onlar, dünyaya meleksi enerjilerle gelirler ve sizi güçlendirirler. Sizi olumsuz yönde etkileyen enerjileri, kendi üzerlerine almak onların tabiatlarında vardır. Hastalıkların birçoğu böyle huzursuz ev ortamlarından kaynaklanır. Saf çocuk neşesini bırakan ve sık sık hastalanan çocuklar üzerin-de bilin ki fazladan olumsuz enerji vardır. Bu sebeple çocuklar, hem beraberlerinde taşımış oldukları karmalarından hem de her nefeslerinde maruz kaldıkları yıkıcı enerjilerden arındı-rılmalıdırlar. Sizin kendinizde ve çocuklarınızda meydana getirecebileceğiniz değişiklikler, gelecek nesillerinize de yansıyacaktır. Farkındalık seviyeniz artarken kendinizle beraber ço-cuklarınızı da yükseltmelisiniz ya da onların yüksek seviyesini koruyabilmelisiniz.

Aynı zamanda, hepinizin bildiği gibi çocuklar kendilerinden büyükleri örnek alırlar. Onların davranışlarını, konuşmalarını kopyalarlar. Halbuki çocuklara kendi gibi olmaları gerektiği öğretilmelidir. Kendi sezgilerine ve zekalarına güvenmeleri ve bunu keşfetmeleri için desteklenmelidirler.

Kristaller de çocuklar gibi meleksi enerjiler taşırlar. Bu sebeple kristaller çocuklarla mutlaka tanıştırılmalıdır. Bebeklikten itibaren çocukların enerji alanlarını destekleyicidirler. Enerji bedenlerinde bulunan çakralar üzerinden çalışırlar. Düşük frekanslı enerjiyi yükseltirler. Aurası temizlenen çocukların, zihinsel ve fiziksel bedenleri de dengeli bir şekilde gelişir. Zeka seviyleleri artarken sezgilerini geride bırakmazlar. İçlerindeki sesi takip ederek kendi ideallerine ulaşmayı erken yaşta kavrarlar. Kristalleri çocuklar üzerinde kullandığınızda göreceksiniz ki olumlu yönde gelişen hızlı ve etkili sonuçlar alırsınız. Çocuk enerjisi, saflığını büyüdükçe olumsuz şartlarda geride bırakır. Fakat geri kazanmakta bu evre de bir o kadar kolaydır. Kristaller gerekli cesareti hem ebeveyne hemde çocuklara verirler. Korkmadan ve korku üretmeden, neyi nasıl düşüneceğini bilen çocuk ilerde tek başına kaldığında da kendi sorumluluğunu rahatça alacaktır. Anne ve baba, çocuğu bu yönde sevgiden mahrum bırakmadan, sevgisizlikle cezalandırmadan yetiştirmelidir.

Kristaller, çocukların enerji alanlarını dışardan gelmesi muhtemel düşük enerjilerden de koruyacaktır. Çocukların enerji alanları, kristallerin enerjileriyle desteklendiğinde hem çocukların zarar gören psikolojisi düzelir hemde kendi özlerindeki gücü kavrarlar. Doğanın insanoğluna hizmet ettiğini unutmamak gerekir. Kristallerle beraber çocuklarınız için saf ve taze enerjiler içeren alanlar oluşturabilirsiniz. Bu tazelik aynı zamanda ebeveynler için de gereklidir. Siz de arınarak sevginizi koşulsuz iletirseniz çocuk sevilip sevilmediğini sorgula-mayacaktır. Sevildiğini hissederek, sevgiyi özünde kavrayarak bilecektir. Bu defa sonradan gelen kardeş ile sevgi bölünmeleri yaşayacağına, kendi sevgisini paylaştığı gibi anne ve babasının sevgisini de paylaşacaktır. Çünkü çocuk bilecektir ki evrende yaşayan her canlı çok ama çok kıymetlidir ve özenle sevilmelidir.

Kristalleri kullanarak ebeveynler de kristalleşmelidir. Kristalleşen ebeveynler özgürdür ve o ölçüde yaşamın her anından keyif alırlar. Her anın ne kadar kıymetli olduğunu unutmadan, hakkını vererek, bilinçli olarak yaşam enerjisiyle dolarak ve bunu yaşayarak, çocuklarınıza da yaşatarak öğretebilirsiniz. Özgürce, boğmadan ve bunaltmadan, karşılık beklemeden verilen her sevgi zerresi size katlanarak geri dönecektir. Çocuklar; hem kendi geleceklerine hem de dünya gezegenine olumlu katkıda bulunabilmeleri yani bu gezegeni geliştirebilme-leri için özenle yetiştirilmelidirler. Aynı zamanda onların da sizi yetiştirmesine izin vermeli-siniz. Unutmayın; Ortak paylaşımlar yaparsanız, enerji alışverişlerinizi genişletirseniz ancak sevgi mührünüzü basabilirsiniz. Ve inanın onların saf, temiz hallerinde ve neşelerinde evrenin gizli yasaları saklıdır.