sahra Discussion started by sahra 14 years ago
 

Kozmik Yaşam Enerjisi

 
           İnsanlık bir bütün olarak, yeni ve son bir aşamanın eşiğine gelmiştir. Bu çağa kolektif olarak girişin bazı özel olay ve koşulları vardır. En önemlisi bu çağın tüm insanlık için olan bir genel ve tek Işık Realitesi vardır. Karmakarışık edilmiş beşerî gelişimin bin bir çıkmazları ve kısır döngüleri içinde çırpınan insanlığın tümünün bir gerçeğe yönlendirilerek dünün hükmü kalmamış araç realiteleri yerlerine, yarının bu devre için amaç veritelerinin gösterilmesi olacaktır. Bir göksel öğretmenlik ve rehberlik sisteminin insanlığı bilinç ve idrak üzerine uyarması söz konusudur.
           İnsan hala olayları ve düşünceleri fizikî zaman ve uzay değerlendirmeleri çerçevesinde yorumlamaktadır. Değişikliği, çok daha önemli olan şuur açısından değil de görünürdeki şekiller açısından düşünmektedir. Sonsuzluk ve ebediyet içerisindeki gerçek fonksiyonunu henüz idrak etmiş değildir. İnsan için vahiy, tanıyabileceği ve anlayabileceği kavramlar halinde açığa çıkmalıdır. Vahiy, ataleti bir kez ortadan kaldırıp da insanın yaşamının ve şuurunun niteliğini değiştirdi mi, bu anlayış ve tanıyış genişletilebilinir, ta ki insan, Vahiy Güçleri’ni, şeklin ve fizikî objektifliğin sınırlamaları ötesinde, kendi evrensel kavramaları dâhilinde karşılayabilsin.
           Kozmik ilhamın başlangıç enerjilerinin etkisi altına girmekte ve şuur görkeminin parıltılarını idrak etmekteyiz. Bu parıltılar bir güç ve esinlemeyle doludur. En çok da Yeni Çağ ilhamının yaprak yaprak açılışının uygulamalı safhalarını idrak ettirecek bir esinlemeye ihtiyaç vardır. Yeni Kültür’ün planı, yüksek bir seviyenin zorunluluğu olarak verilmiş değildir. İnsan bu kültürü, Yeni Çağ düşüncelerine uyum sağlamak yoluyla inşa etmeyi ve Yeni Çağ’ın özelliklerini kendi yaratıcı şuurunun içinden dışarıya doğru çıkarmayı öğrenmelidir. Bu çabasında, yeni gök ile yeni yerin bir inşaat işçisi olarak ihtişamını ve mazhariyetini bulacaktır.
           İnsanın ayrıntılı planlara ve tekniklere ihtiyacı yoktur. Ancak bunlar sonradan gelebilir ve çok önemli olabilirler. Bu bir ilhamdır. Bu insanın yaratıcı ve spiritüel olgunluğunun kendisinde bulunduğuna, güçlü ve karşı konulmaz bir Yeni Yaşam’ın Kozmik Mesih’in Yaşamı ile Varlığı’nın ve esinlendirdiği ilhamın Dünya üzerinde hareket halinde olduğuna dair Bilgi’dir.
Kaynak:dostsite.