Paraya saygı duyun O da sizi sevecektir - Zengün Düşün...

burak Discussion started by burak 14 years ago

Çekim Yasası – Zengin düşünün – Ders 4
Paraya saygı duyun O da sizi sevecektir


1 – En kısa zamanda bir tasarruf planı oluşturun

Haftada 1 lira ya da 2 lira hiç farketmez, ama mutlaka acilen para biriktirmeye başlayın. Bu paraya asla herhangi bir nedenle dokunmayın. Bu basamak çok önemli çünkü bu davranış sizi, ‘paranızın olduğu’ bilinç haline sokar, biriktirdiğiniz para çok az da olsa. Bunu yapmayı ne kadar sürdürürseniz, kendinizi daha varlıklı hissedeceksiniz, çünkü sınırda yaşamadığınızı bileceksiniz.

2 – Hayatınıza değer katmayan şeylere para harcamayı bırakın

Bir kutu dolusu sahip olduğunuz halde, o yeni cüzdana ihtiyacınız var mı gerçekten? Daha çok toz yapacağını bildiğiniz ve çok kısa sürede sıkılacağınız halde o oyuncakları gerçekten istiyor musunuz? Bütün bunların yerine, bir birey olarak gelişiminize destek olacak ürünleri satın alın. Bilginizi artırmak için kitap alın. İşinizle ilgili kurslara ya da kariyerinizi geliştireceğiniz programlara harcayın. Daha da iyisi, paranızın çalışarak size geri döneceği yatırım planlarını değerlendirin.
Eğlenceli şeyleri yine de satın alabilirsiniz ancak bunu yaparken, ne aldığınız ve ne kadar sıklıkta aldığınız konusunda hassas olun.

3 – Organize olabilmek

Eğer alacak verecek defterinizi uzun zamandır dengeleyemediyseniz, ya da ne kadar borcunuz olduğu hakkında bir fikriniz yoksa, borçlarınızı ödemek konusunda bir plan yapın. Bu egzersizin amacı, sizin kötü hissetmenizi sağlamak değil, lakin bunu yaparak, finansal durumunuzun sorumluluğunu alacaksınız. Emin olun, şu andaki pozisyonunuzu anladığınızda ve daha iyiye gitmek konusunda plan yaptığınızda kendinizi daha iyi hissedeceksiniz.
Her şeyi bir anda yapmak zorunda değilsiniz, ufak adımlarla başlamak da iyidir. Ama bu adımları her gün düzenli olarak atarsanız, bunlar iyi yönde birikmeye ve büyük değişiklikleri çekmeye başlayacaktır.

Çekim Yasası – Bolluğu yaratmakla ilgili 5. hata
En kötüsünü görmek, beklemek ve inanmak


Şu ana kadar hayatınızda nasıl yoksunluk duygusunu yarattığınız ve bunu daha da kötüye dönüştüren alışkanlarınız ve eylemlerinizin neler olduğu konusunda sağlam bir anlayışa sahip olduğunuz kanaatindeyiz. Para konusundaki diğer zararlı alışkanlık ise devamlı suretle en kötüsünü beklemek, en kötüsünün olacağına inanmak ve her şeyi böyle görmektir. Ne kadar sık kendinizi finansal durumunuz hakkında dehşete kapılmış bir halde buluyorsunuz? Örneğin işinizi ya da evinizi kaybetme olasılığı üstünde duruyor musunuz? Ekonominin daha da kötüye gideceğini, bu durumun sizi ve ailenizi felakete sürükleyeceğini düşünüyor musunuz? Kendinizi şöyle ifadeler kullanırken buluyor musunuz: “ İşler daha iyiye gitmeden evvel mutlaka kötüye gidecektir!”. Böyle düşündüğünüz her seferinde bu düşüncelere müthiş bir güç veriyorsunuz ve gerçekleşmeleri ihtimalini iyice artırıyorsunuz.