Related discussions

nills Discussion started by nills 14 years ago

Çoğu insan kendini sevmenin bencillik olduğunu düşünür. Kendini sevmeyi kendini beğenmişlikle karıştırır. Kendini beğenmiş insan bencildir, ben merkezlidir. Aslında gerçek anlamda ne kendini sevebilir ne de başkalarını. Çünkü kibrin olduğu yerde sevgi olamaz. Kendini seven insan kendisiyle barışık olan insandır.

           Olumlu ve olumsuz yanlarını objektif bir alçakgönüllülükle değerlendirebilen ve sürekli gelişme arzusu duyan insandır. Ancak kendimizde olanı başkalarına verebiliriz. Kendimize sevgi duyduğumuzda bu sevgiyi başkalarına da verebiliriz. Kendini seven kişi sadece kendi içindeki iyiyi değil, başkalarının içindeki iyiyi ortaya çıkarabilen kişidir. Kendini seven kişinin yanında başka insanlarda kendileri gibi olur ve kendilerini daha çok severler.

           Sevgi bulaşıcıdır. Sevgi parfümünün kokusu başka insanları da içine çeker. Gelişim, kendini beğenmişlikten kendini beğenmeye doğru yapılan yolculuktur. Gelişim kendini tanıma yolculuğudur. Kendini seven kişi, bencil değil, “ben”cidir. Ancak “ben” olabilen kişi “biz” olabilir. Hayat Ben’den Biz’e, Biz’den Bir’e yapılan yolculuktur. Birlikte çok zaman geçirdiğiniz insanların iyi yönlerinin bir listesini yapın. Onların bazılarıyla ilişkileriniz kötü bile olabilir.

           Her insanda olumlu özellikler vardır. Onların en takdir ettiğiniz, beğendiğiniz yönlerine odaklanırsanız, onlara karşı davranışlarınız otomatik olarak değişir. Bu değişim onların size yaklaşımlarını da değiştirir. Varsayalım ki, siz elinizden geleni yaptığınız halde onlar değişmiyor. O zaman bir şekilde hayatınızdan çıkacaklardır. Çekim yasası frekansları uyuşmayan insanları bir arada tutmaz. Sizin frekansınız yükseldikçe çevrenizdeki insanlarda değişecektir. Kendi realitenizi yaratan sizsiniz.



Replies
sahra
sahra Güzel bir paylaşım teşekkürler nills.. 14 years ago
loader
loader
Attachment