İmajinasyon'un Önemi
Related discussions
-
Çekim Yasasında 9 Altın Kural
0 Replies Posted in Her Telden :)
-
Ruhsal Zekâ
0 Replies Posted in Her Telden :)
- NEFESLE İYİLEŞME Nefes çalışmalarının mükemmelliğini ufak deneyimlerle biliyorum,paylaşımınız için teşekkürler..
Fizik plânda her şey imajinasyonla başlar, imajinasyonla biter. Bir şeyi elde etmek istiyorsunuz, çeşitli idealleriniz var. Bu ideallerinizi en iyi şekilde tahayyül etmeniz gerekmektedir. Tahayyülünüz o kadar şiddetli hale gelmeli ki, ruhi plândan, imajinasyon plânından, fizik plâna aksetmeye ve sizin hareketlerinize yön vermeye başlasın. Aynen bir telkinin gücü gibi, hareketlerinizi yönlendirmelidir: İmajinasyonunuz düşüncenizin akış şekline, kişiliğinizin birtakım değişikliklere uğramasına, cesaret, azimkârlık, sebat gibi birtakım hassalarınızın kuvvetlenmesine sebep olur. Elde etmek istediğiniz amaca doğru bu kuvvetli imajinasyon sizi yönlendirir.
Eğer imajinasyonu bu şekilde fizik plâna aktaramamışsanız, imajinasyonu beslemeniz biterse sizin de amacınıza ulaşmanız çok zor hatta imkânsız hale gelir. O halde bir şeyi istemekle iş bitmiyor yani iradi olan bu faaliyetin, imajinatif bir hale dönmesi ve şuuraltına dikte ettirilen kalıbın programının işler hale gelmesi lâzımdır. Bunun için de imajinasyonun daima canlı kalması gereklidir. Yani bu imajinasyon, artık, daha ileri bir seviyede hedefe ulaşma arzusu, hırsı, niyeti, manasına da gelir. Devamlı olarak beslendiği zaman bütün fiziki hareketlerimiz imajinasyonumuzun istikametinde faaliyete geçecektir. Fizikî plânın gerektirmiş olduğu eylemleri böylece yapmaya başlarız. Örneğin: Bir küçük kutu yapmak istiyorsunuz. Önce kutu arzusu, kutunun tahayyülü, tahayyülden sonra yavaş yavaş fizik plânı ele geçirmeye başlayacaksınız. Kutunun en süptil halinden boyutlarını çizmeye, ondan sonra bunu yapmak için gerekli malzemeyi elde etmeye ve nihayet bir kutuyu meydana getirecek bir hünerin de meydana getirilmesine ait çalışmalar yapacaksınız.
Bütün bunların yaptırıcı gücü asıl sizin zihninizdeki imajinasyondur. İmajinasyonun meydana getirmiş olduğu etkiyi eksiltmeden, frekansını düşürmeden, devamlı onu beslemek zorundasınız. Asıl problem imajinasyonun çok iyi bir şekilde kullanılması ve beslenmesidir. Örneğin: Bir zamanlar lisan öğrenmek için kursa gitmişsinizdir. Bir süre sonra da o iş yarım kalmıştır. Bunun nedeni lisan öğrenme ihtiyaç ve arzusunun azalması ve o konudaki imajinasyon yeteneğinin çok zayıf hale gelmiş olmasıdır. İmajinasyon sadece bu konularda kullanılmaz. Birçok iyileştirmeler, tedaviler, imajinatif yolla (telkinle) yapılır. Bir hekim bile hastasını %50 imajinatif yolla iyi eder, ondan sonra da geri kalan kısmı için de ilaçlar alınır. İmajinasvon çok önemli bir melekemizdir, fakat bir türlü doğru dürüst kullanamıyoruz.