İnsanlık Tarihi 70 Bin Yıl Önce Yok Oluyordu
Related discussions
- NEFESLE İYİLEŞME Nefes çalışmalarının mükemmelliğini ufak deneyimlerle biliyorum,paylaşımınız için teşekkürler..
-
ÖZEL DÜNYALAR - farkındalık kitabından bir kesit
0 Replies Posted in OSHO severler ve kitap yorumları...
-
osho yaratıcılık kitabından...
0 Replies Posted in OSHO severler ve kitap yorumları...
ABD’li ve İsrailli paleontologlar, insan soyunun 70 bin yıl önce iklim koşullarından ötürü tükenme eşiğine geldiğini ortaya çıkardı. Paleontologlara göre, bugün 6,6 milyara ulaşan dünya nüfusu 70 bin yıl önce sadece 2 bin kişiydi.
WASHINGTON - ABD’den Stony Brook Üniversitesi, IBM Araştırma Merkezi ve İsrail’den Rambam Tıp Merkezi’nin yaptığı araştırmada, 70 bin yıl önceki iklim koşullarının, insan nüfusunu çok azalttığı ve soyunu tükenme noktasına getirdiği belirlendi.
Stony Brook’tan Paleontoloji Profesörü Meave Leakey, makalesinde “Bundan 70 bin yıl önce nüfusumuzun o kadar azaldığını ve tükenmenin eşiğine geldiğini kim düşünür” ifadesini kullandı.
Bu alanda önceki araştırmalar, bugün 6,6 milyara ulaşan insan nüfusunun 70 bin yıl önce sadece 2 bin kişi olduğunu gösteriyor.
Doğu Afrika’nın 135 bin ila 90 bin yıl önce büyük bir kuraklık dönemi geçirdiğini ve bu iklim koşullarının, birbirinden ayrı gelişen iki küçük gruba böldüğü insan nüfusunda önemli değişikliğe neden olduğunu belirleyen bilim adamları, ilk insanların 100 bin yıl boyunca ayrı yaşadıktan sonra tek bir pan-Afrika nüfusu haline sadece 40 bin yıl önce geldiğini belirtiyor.
National Geographic Society’den Spencer Wells de bu araştırmanın insan soyunun tarihinin kilit noktalarını otaya çıkarmak için genetiğin olağanüstü gücünü ortaya koyduğunu belirterek, “İlk insanların tüm dünyaya yayılmadan önce soylarının az daha tükenmekte olduğu ve çok zor iklim koşullarından ötürü birbirinden ayrı küçük gruplar halinde yaşadıkları DNA’mızda yazılı” diye konuştu.
İlk insanlar, ortadan yok olmanın eşiğine geldikleri bu karanlık dönemin ardından Afrika kıtasının pek çok bölgesini işgal etmesini sağlayacak biçimde hızla çoğaldıktan sonra, diğer kıtalara yayılmak üzere Afrika’dan göç etti.
Bu dönemin Afrika’da Taş Devri’nin sonuna denk geldiğini ve karmaşık bir dil konuşmaya, soyut düşünmeye başlayan modern insanın başlangıcı olduğunu düşünen bilim adamları, ilk insanların Afrika dışına çıkması ve diğer kıtalarda yayılmaya başlamasının, bundan yaklaşık 60 bin yıl önce meydana geldiğini tahmin ediyor. Araştırma, American Journal of Human Genetics dergisinde yayımlandı.
--