Related discussions

pınar Discussion started by pınar 14 years ago

İYİ BİR KİŞİLİK İÇİN
Nazik olmayan şeyleri söylemekten kaçının: Özellikle sinirli, kışkırtılmış veya yorgunsunuz. Bu koşullarda kaba ve eleştirici sözler kullanmamak kişisel olgunluğun en yüce biçimidir. Kendi savaşlarımızı kendi içimizde çözmeyi güdülerimizi doğru seçmeyi, doğru bakış açısı ve kontrolü elde etmeyi, düşüncesizce yanlış şeyler söylememeyi ve ters davranışlarda bulunmamayı öğrenmeliyiz.
 
Başkalarıyla sabırlı geçinmeye çalışın: Stresli dönemlerde sabırsızlığımız su yüzüne çıkar. İstemediğimiz şeyler ağzımızdan kaçabilir veya tam tersi suskunlaşabiliriz. Sözler yerine duygu ve yargılayıcı tavırlarımız ile iletişim kurarsak, incinmiş duygular ve gerilmiş ilişkilere yol açabiliriz. Hayat sabır gösterilmesi gereken durumlar açısından bize bol fırsatlar sunar.
 
Kişinin kendisiyle, davranış veya performansını ayırt etmeyi bilin: Kötü davranış ve düşük performansları eleştirmeden önce kişilerle iletişim kurmalı, kıyaslamalardan ve yargılardan uzak durmak onlarda öncelikle öz değer ve özsaygı duygusunu geliştirmeliyiz. Bunu yapmak için de önce kendi öz değer duygumuzu geliştirmemiz gerekir.
 
Kendinizi ön plana koymadan adil hizmet verin: Ayırım gözetmeden insanlara iyilik yaptığımız zaman, kendimize duyduğumuz öz saygımız artar.
 
Pratik cevapları tercih edin: Yaptıklarımız, bildiklerimiz kadar etkili değildir. Önce bakış açımızı seçip daha sonra hareket ve tepkilerimize karar vermeliyiz.  Seçmek, tavır ve hareketlerimiz için sorumluluk üstlenmek ve başkalarını suçlamaktan vazgeçmek demektir. Seçme gücümüzü kullanmazsak hareketlerimiz şartlarla belirlenir. Gerçek özgürlük, bizim dışımızdaki şeylerin ve kişilerin bizi nasıl etkileyeceğini seçme hakkıdır.
 
Başkalarına verdiğiniz sözleri tutun: Başkalarını etkilemenin bir yolu da verdiğiniz söz ve aldığımız kararlara sadık kalmamızdır. Söz verip tutma yetisi kendimize ve bütünlüğümüze duyduğumuz inancın bir göstergesidir.
 
Etki alanına odaklanın: Kontrol edebildiğimiz şeylerle ilgili olumlu işler yapmaya yoğunlaşırsak etki alanımızı genişletebiliriz. Dolaylı kontrol problemleri is e etkileme yöntemlerimizi değiştirmeyi gerektirir.
 
Saygı yasalarıyla yaşayın: Sevgi yasalarıyla yaşadığımız zaman hayatın yasalarına da uymayı başarabiliriz. İnsanlar, özellikle de katı ve kendine yeter birisi görüntüsü veren insanlar, gerçekte içten içe muazzam derecede hassastırlar. Bu insanları kalbimizle dinlediğimiz vakit, bize bu gerçeği itiraf edeceklerdir. Onlara koşulsuz sevgi göstererek onları etkileyebiliriz.
 
Başkalarının iyi olduğunu varsayın: İnsanların en iyiyi yaptıklarına inanarak onları etkileyebilir ve içlerindeki iyiliği çıkartabilirsiniz. Kişilerin çoğu onlara nasıl davranılırsa o şekilde karşılık verir.