Gerçek Acıdır, Biber De Acıdır, Biber Gerçektir :)

pınar Discussion started by pınar 14 years ago




br />/tr>
br />tr>
br />td class="createdate" valign="top">Pazartesi, 24 Mayıs 2010 09:51
br />/tr>
br />tr>
br />td valign="top">
br />p class="MsoNormal" style="margin: 6pt 0cm; text-indent: 22.7pt; line-height: normal; text-align: justify;">İnsanlar bir konuya ilişkin, düşüncelerini ya da itirazlarını anlatırken;  fikirlerini savunurken mantık çerçevesinde değerlendirirler. Sizden de mantıklı olmanızı isterler.  Mantık ilkeleri her yerde ve her zaman için geçerli midir? Ya da Mantık ilkeleri evrensel olarak geçerli midir?

<
r />br /> class="MsoNormal" style="margin: 6pt 0cm; text-indent: 22.7pt; line-height: normal; text-align: justify;">Mantık hataları, konuşurken ya da tartışma sırasında kullanırsanız ve karşınızdaki kişinin mantıksal hata yaptığını söylemeniz; sizin iddianızı ve ciddiyetinizi gösterecektir, ancak önemli olan gerçektir. Bununla beraber gerçeği gizleyende mantıksal hatalardır. Nasıl mı?

<
r />br /> class="MsoNormal" style="margin: 6pt 0cm; text-indent: 22.7pt; line-height: normal; text-align: justify;">- O kadar aptalsın ki senin iddian kesinlikle doğru olamaz.(İtiraza değil kişiye saldırmak)

<<
r />br />class="MsoNormal" style="margin: 6pt 0cm; text-indent: 22.7pt; line-height: normal; text-align: justify;">-Eğer kovulmak istemiyorsan, söylediklerimi yapman gerekiyor.(Muhatap bu iddiayı kabul etmezse başına ne geleceğini bilir).

<<
r />br />class="MsoNormal" style="margin: 6pt 0cm; text-indent: 22.7pt; line-height: normal; text-align: justify;">-Senin için saçımı süpürge ettim, sen her şeyini bana borçlusun.(kişi kendisine gösterilen, duygusallık, sempati, acıma vs. üzerinden bu kişinin iddiasının doğruluğunu kabul etmesi istenir)

<<
r />br />class="MsoNormal" style="margin: 6pt 0cm; text-indent: 22.7pt; line-height: normal; text-align: justify;">- Çoğunluk bunun doğru olduğuna inanıyor. O zaman bu gerçektir. (insanların çoğunluğunun o görüşe inandığı için onunda inanması gerektiğidir).

<<
r />br />class="MsoNormal" style="margin: 6pt 0cm; text-indent: 22.7pt; line-height: normal; text-align: justify;">- Hep bunu böyle yaptık; bundan dolayı bu doğru yoldur. (Uzun süreden beri inanıldığı için veya yapıldığı için o kişinin de onu kabul etmesi istemek.)

<<
r />br />class="MsoNormal" style="margin: 6pt 0cm; text-indent: 22.7pt; line-height: normal; text-align: justify;">-  O çok iyi bir yazar, çünkü patron öyle diyor. Peki, patrona nasıl güvenebiliriz? Basit. Ben onun doğru söylediğine kefilim. (Kanıtlamak istediğiniz şeyin doğru olduğunu varsayıp, doğruluğunun yeterli olduğunu söylemek)

<<
r />br />class="MsoNormal" style="margin: 6pt 0cm; text-indent: 22.7pt; line-height: normal; text-align: justify;">- Gün doğumu öncesi, kuşların karşıladığı zaman dilimidir, bundan dolayı kuşlar güneşin doğmasına neden olur(etkinin nedenden dolayı gerçekleştiğini varsayarız) ya da Bu  araba kırmızı bundan dolayı onun motoru da kırmızıdır .(tüm için doğru olan neyse, parçalar içinde aynı şeyin doğru olması gerektiğidir)  

<<
r />br />class="MsoNormal" style="margin: 6pt 0cm; text-indent: 22.7pt; line-height: normal; text-align: justify;">- Evrim bir türün diğerine değiştiğini söyler. Cep telefonları farklı stillere dönüşüyor Bundan dolayı, evrim cep telefonlarında bir gerçeklik olduğuna göre, canlı türlerde evrim olduğu gerçekliktir. (Aynı kelime başka yerde de kullanılır ancak farklı bir anlamı vardır.)

<<
r />br />class="MsoNormal" style="margin: 6pt 0cm; text-indent: 22.7pt; line-height: normal; text-align: justify;">-Hala aynı işte mi çalışıyorsun? (Gerçekte birden fazla seçenek olma ihtimali varken, sadece iki seçeneğin olması)

<<
r />br />class="MsoNormal" style="margin: 6pt 0cm; text-indent: 22.7pt; line-height: normal; text-align: justify;">-Senin arkadaşların hepsi yalancı, bundan dolayı sana güvenemem (İddiayı ileri süren kişinin hoşlandığı bir şey başkası tarafından hoşlanılmadığı için iddiayı veya itirazı reddetmek)

r />br />lass="MsoNormal" style="margin: 6pt 0cm; text-indent: 22.7pt; line-height: normal; text-align: justify;">-Bütün Rock’çılar siyah, uzun saçlıdır ve siyah renk giyerler.(Bir olayın geçerliliğini yanlış varsayıma dayandırarak, başka bir olayın veya durumun başlamasının nedeni için varsaymak)

r />br />lass="MsoNormal" style="margin: 6pt 0cm; text-indent: 22.7pt; line-height: normal; text-align: justify;">-Bugün neden yağmur yağdığını biliyorum, çünkü ben camları sildim .(Kararı veya dayanak noktasını mantıksal biçimde takip etmeyen yorumlar veya bilgi.)

r />br />lass="MsoNormal" style="margin: 6pt 0cm; text-indent: 22.7pt; line-height: normal; text-align: justify;">-Ona sakın güvenme çünkü o üçkağıtçının biri… (Kişiyi gözden düşürmek için o kişiyle görüşmeden önce onun hakkında olumsuz bilgi vermek)

r />br />lass="MsoNormal" style="margin: 6pt 0cm; text-indent: 22.7pt; line-height: normal; text-align: justify;">-Yeni nesil çok saygısız, arabada bangır bangır müziği sonuna kadar açmışlar .(Küçük bir örneğe dayanarak bütünün de aynısı olduğunu söylemek)

r />br />lass="MsoNormal" style="margin: 6pt 0cm; text-indent: 22.7pt; line-height: normal; text-align: justify;">-Ya da eski bir politikacı şöyle der;  Hey, sen  O politikacılara asla güvenme. Onlar var ya onlar seni inandırmak için her şeyi söylerler. (kendisiyle çelişen veya birbirilerine karşıt ve zıt ifadeler kullanmak.)

r />br />lass="MsoNormal" style="margin: 6pt 0cm; text-indent: 22.7pt; line-height: normal; text-align: justify;">Bu örnekleri çoğaltabiliriz. Albert Einstein’in “Karşılaştığımız önemli sorunlar, onları yarattığımız zamanki düşünce düzeyi ile çözülemez.” diyor. Derin kavramları çözümlemek için yeni, daha derin bir düşünce düzeyine; temelinde, etkili insanın ve etkileşim alanını doğru bir biçimde tanımlayan ilkeler olan bir paradigmaya gerek vardır.

r />br />lass="ecxmsonormal" style="margin: 6pt 0cm; text-indent: 22.7pt; text-align: justify;">Molla Nasruudin bir kızla ilgileniyormuş, ama kızlar konusunda şansı pek yokmuş, kimse ondan hoşlanmıyormuş ve bir kızla ilk kez tanışacakmış bu yüzde bir arkadaşına gitmiş ve ona şöyle demiş “sırrın nedir? Kadınlarla aran harika, onları hipnotize ediyorsun oysa ben devamlı başarısız oluyorum; bana bir ip ucu ver. Bu kızla ilk kez çıkacağım, bana bazı sırlar ver.”

r />br />lass="ecxmsonormal" style="margin: 6pt 0cm; text-indent: 22.7pt; text-align: justify;">Arkadaşı şöyle demiş “üç şeyi unutma;,her zaman yiyecek ,aile ve felsefeden bahset.”

r />br />lass="ecxmsonormal" style="margin: 6pt 0cm; text-indent: 22.7pt; text-align: justify;">“neden yiyecek” diye sormuş  molla.

r />br />lass="ecxmsonormal" style="margin: 6pt 0cm; text-indent: 22.7pt; text-align: justify;">Arkadaşı şöyle demiş “ben yiyecekten bahsederim, çünkü o zaman kiz kendini iyi hisseder. Çünkü her kadın yiyeceğe ilgi duyar;,o çocuk için yiyecektir ,tüm insanlar için yiyecektir,bu yüzden temelde yiyecek ile ilgilenilir”

r />br />lass="ecxmsonormal" style="margin: 6pt 0cm; text-indent: 22.7pt; text-align: justify;">Molla şöyle der “tamam ya aile  ?“

r />br />lass="ecxmsonormal" style="margin: 6pt 0cm; text-indent: 22.7pt; text-align: justify;">Adam şöyle der “onun ailesi hakkında konuş ki niyetin namuslu görünsün “

r />br />lass="ecxmsonormal" style="margin: 6pt 0cm; text-indent: 22.7pt; text-align: justify;">Sonra molla sorar “peki ya felsefe? “

r />br />lass="ecxmsonormal" style="margin: 6pt 0cm; text-indent: 22.7pt; text-align: justify;">Adam şöyle der “felsefe hakkında konuş bu kadınların kendini zeki hissetmeleri sağlar “

r />br />lass="ecxmsonormal" style="margin: 6pt 0cm; text-indent: 22.7pt; text-align: justify;">Molla koşarak uzaklaşır; kızı gördüğü an ,sorar; ”merhaba ,erişteden hoşlanır mısın?”

r />br />lass="ecxmsonormal" style="margin: 6pt 0cm; text-indent: 22.7pt; text-align: justify;">Kız şaşırarak yanıt verir “hayır”

r />br />lass="ecxmsonormal" style="margin: 6pt 0cm; text-indent: 22.7pt; text-align: justify;">Ve molla ikinci soruyu sorar “erkek kardeşin var mı?“

r />br />lass="ecxmsonormal" style="margin: 6pt 0cm; text-indent: 22.7pt; text-align: justify;">Kız daha da şaşırır “bu ne biçim randevu!” yanıt verir  “hayır”

r />br />lass="ecxmsonormal" style="margin: 6pt 0cm; text-indent: 22.7pt; text-align: justify;">Bir an molla ne diyeceğini bilemez, “felsefe” konusunu nasıl açsam diye düşünür. Sonunda karar verir ve sorar “şimdi bir erkek kardeşin olsa idi erişteden hoşlanır mıydı?(Osho’dan alınmıştır)

r />br />lass="MsoNormal" style="margin: 6pt 0cm; text-indent: 22.7pt; line-height: normal; text-align: justify;">Uzak doğu felsefeleri “aklını kaybet, kendini bul” der. Mantıklı olmak sağduyulu olmakla karıştırır. Mantık aklın ürünüdür her akıl da kendi mantığını yürütür ve daima haklıdır

r />br />lass="ecxmsonormal" style="margin: 6pt 0cm; text-indent: 22.7pt; text-align: justify;">Siz neyi savunuyorsunuz? İllüzyonî bir kimliği? Zihninizdeki bir hayali? Bir imajı?

r />br />ass="ecxmsonormal" style="margin: 6pt 0cm; text-indent: 22.7pt; text-align: justify;">Bu kalıbı bilinçlendirerek, ona tanık olarak sonunda onunla özdeşleşmeyi bıraktığınızda bilincinizin ışığında, bilinçsiz kalıplar eriyip yok olurlar

r />br />ass="MsoNormal" style="margin: 6pt 0cm; text-indent: 22.7pt; line-height: normal; text-align: justify;">Yaşam kalitesi, yaşamı yorumlama ve algılamada kendi tarzımızı- (paradigmamızı) geliştirerek ve onunla şekillendirdiğimiz bir yaşam felsefesi; dünya görüşü, değerler, hedefler, ilkeler, inançlar, duygular, yürek ve akılla yaşayabilmektir, bana göre.

r />br />ass="MsoNormal" style="margin: 6pt 0cm; text-indent: 22.7pt; line-height: normal; text-align: justify;">Başımızdan geçen her şeyi zihinsel haritalara göre yorumlarız.

r />br />ass="MsoNormal" style="margin: 6pt 0cm; text-indent: 22.7pt; line-height: normal; text-align: justify;">Mutla hayat yok, mutlu anlar vardır.

r />br />ass="MsoNormal" style="margin: 6pt 0cm; text-indent: 22.7pt; line-height: normal; text-align: justify;">Mutluluk her anı sorgulamak değil, dönüp arkamıza baktığımızda, “Mutlu bir hayat yaşayabildim” demektir.

r />br />ass="MsoNormal" style="margin: 6pt 0cm; text-indent: 22.7pt; line-height: normal; text-align: justify;">İşte, “hayat felsefesi”. Bu kadar  basit, net, açık ve sade…

r />br /> r /> r />y> r />br />e>
Replies
burak
burak teşekkürler 14 years ago
loader
loader
Attachment

Tüm hakları saklıdır © 2015 Reiki Yaşam

Kurumumuz tarafından gerçekleştirilen danışmanlık , meditasyon, koçluk vd. hizmetler hiçbir şekilde ve asla tıbbi tedavi ,teşhis ve tıp bilimi alanına giren hiçbir hizmeti kapsamaz ; dini içerikli değildir, din ile ilgili hiçbir konuyu kapsamamaktadır. .Tıbbi yardım almanız gereken durum ve şartlarda mutlaka ilgili hastane ,doktor ve tıbbi diğer birimler ile iletişime geçmeniz gerekir , devam eden tedavi süreciniz var ise mutlaka ilgili hastane ve birimlerde devam etmeniz gerekmektedir.

YASEMİN AKBEL "GÜNCE"