pınar Discussion started by pınar 14 years ago




br />/tr>
br />tr>
br />td class="createdate" valign="top">Pazar, 25 Nisan 2010 15:51
br />/tr>
br />tr>
br />td valign="top">
br />p class="MsoNormal" style="margin: 6pt 0cm; text-indent: 22.7pt; text-align: justify;">Bahar temizliği... Aslında ne kadar önemlidir bu hayattan zevk almamız, her güne daha da umutlu başlamamız için.


br />p class="MsoNormal" style="margin: 6pt 0cm; text-indent: 22.7pt; text-align: justify;">Eskiden büyükannelerimizin yaptığı bahar temizliği sağlıklı evlerde yaşamak için çok doğruydu. Kullanılmayan eşyalar ihtiyacı olanlara verilir, kırılmış ve yıpranmış doğramaları onarmak, paslanmış  demirleri boyamak hep bu bahar aylarında yapılırdı; bahçelere, balkonlara rengarenk çiçekler ekilirdi..


br />p class="MsoNormal" style="margin: 6pt 0cm; text-indent: 22.7pt; text-align: justify;">Evlerimiz de tıpkı bedenlerimiz gibi soluk almak ister…


br />p class="MsoNormal" style="margin: 6pt 0cm; text-indent: 22.7pt; text-align: justify;">Kullanmadığımız eski eşyaları, okunmuş gazete ve dergi yığınlarını ve kurumuş çiçekleri evimizden çıkararak mekânı kilo vermiş gibi hafifletirsek; tıpkı detoks programlarının vücuda etkisi gibi, evlerimizdeki safra yı atmamıza yardım eder.


br />p class="MsoNormal" style="margin: 6pt 0cm; text-indent: 22.7pt; text-align: justify;">Bahar temizliği sadece evlerimizle sınırlı olmamalı.


br />p class="MsoNormal" style="margin: 6pt 0cm; text-indent: 22.7pt; text-align: justify;">Bedende zihinde ve ruhta da bahar temizliği yapılmalıdır.


br />p class="MsoNormal" style="margin: 6pt 0cm; text-indent: 22.7pt; text-align: justify;">Hepimiz daha iyi olmayı, iyi hissetmeyi, iyi yaşamayı hak ediyoruz. Fakat günlük koşuşturmada, bedenimizi hatta ruhumuzu ihmal edebiliyoruz, Kullandığımız pek çok şey toksin içeriyor. Bizi hasta eden “zehirlerden” kurtulmanın aslında şimdi tam zamanı.


br />p class="MsoNormal" style="margin: 6pt 0cm; text-indent: 22.7pt; text-align: justify;">Detoks, sadece beslenme ile sağlanamıyor. Beslenmemizde yapacağımız küçük değişikliklerle vücudumuza yeni toksinler eklemeyi kısıtlayabiliriz ancak var olan toksinleri vücuttan atmak için egzersizlere de ihtiyacımız var. Ülkemizde de çok çeşitli SPA merkezleri ve uzman doktorlar tarafından uygulanan destek tedaviler mevcut.


br />p class="MsoNormal" style="margin: 6pt 0cm; text-indent: 22.7pt; text-align: justify;">Toksik atma programı, bahar temizliği uygular gibi, vücudu zehirli artıklardan arındırır, cildin ve organların temizlenmesini sağlar. Özellikle karaciğer, böbrek ve cildi temizleyerek birikmiş atıkları sistemden temizler. 


br />p class="MsoNormal" style="margin: 6pt 0cm; text-indent: 22.7pt; text-align: justify;">Hayatınız üzerinde kontrolü sağlar vücudu dengeler, sağlıklı olma oranınızı yükseltir.


br />p class="MsoNormal" style="margin: 6pt 0cm; text-indent: 22.7pt; text-align: justify;">-Kötü alışkanlıkları hayatınızdan çıkarın. İçki ve sigarayı azaltın; hatta mümkünse bırakın.

<
r />br /> class="MsoNormal" style="margin: 6pt 0cm; text-indent: 22.7pt; text-align: justify;">- Taze meyve ve sebze ağırlıklı beslenin, su şişenizi yanınızdan eksik etmeyin. 

<
r />br /> class="MsoNormal" style="margin: 6pt 0cm; text-indent: 22.7pt; text-align: justify;">- Gece erken saatlerde uyuyup, sabahları da yine erken uyanarak, kendinize göre bir uyku düzeni oluşturun. 

<
r />br /> class="MsoNormal" style="margin: 6pt 0cm; text-indent: 22.7pt; text-align: justify;">-Düzenli olarak hergün yürüyüş yapın, temiz hava alın.

<
r />br /> class="MsoNormal" style="margin: 6pt 0cm; text-indent: 22.7pt; text-align: justify;">-Kendinizi depresif ruh hâlinden uzak tutmanız, bahara neşeli bir başlangıç yapmanızı sağlayacaktır.

<
r />br /> class="MsoNormal" style="margin: 6pt 0cm; text-indent: 22.7pt; text-align: justify;">Zihinde ve kalbimizde bahar temizliği yapmak gereklidir.

<
r />br /> class="MsoNormal" style="margin: 6pt 0cm; text-indent: 22.7pt; text-align: justify;">Kıştan yorulan yüreğinizin, ruhunuzun da bahar temizliğine ihtiyacı var ….

<
r />br /> class="MsoNormal" style="margin: 6pt 0cm; text-indent: 22.7pt; text-align: justify;">Hayal kırıklıklarını, üzüntüleri bir kutuya koyup çok uzaklara bir yerlere kaldırmalı, ya da toptan atmalısınız.

<
r />br /> class="MsoNormal" style="margin: 6pt 0cm; text-indent: 22.7pt; text-align: justify;">Ne diyordu Aruoba?

<
r />br /> class="MsoNormal" style="margin: 6pt 0cm; text-indent: 22.7pt; text-align: justify;">Yaşamında, genel çizgilerinde, üç tür şeyle karşılaşacaksın:

<
r />br /> class="MsoNormal" style="margin: 6pt 0cm; text-indent: 22.7pt; text-align: justify;">1- gelip geçmiş şeyler.

<
r />br /> class="MsoNormal" style="margin: 6pt 0cm; text-indent: 22.7pt; text-align: justify;">2- gelip geçmemiş şeyler.

<
r />br /> class="MsoNormal" style="margin: 6pt 0cm; text-indent: 22.7pt; text-align: justify;">3- gelmeyip geçmiş şeyler.

<
r />br /> class="MsoNormal" style="margin: 6pt 0cm; text-indent: 22.7pt; text-align: justify;">bütün 'şey'lerin, geçmiş ya da geçmemiş, ya da hiç geçmemiş olacak.

<
r />br /> class="MsoNormal" style="margin: 6pt 0cm; text-indent: 22.7pt; text-align: justify;">(dördüncü durumla-'mantık'- sırası içinde sonuncu olması gereken 'şey'lerle-ise,

<
r />br /> class="MsoNormal" style="margin: 6pt 0cm; text-indent: 22.7pt; text-align: justify;">hiç karşılaşamayacaksın:

<
r />br /> class="MsoNormal" style="margin: 6pt 0cm; text-indent: 22.7pt; text-align: justify;">4- gelmeyip geçmemiş şeyler

<
r />br /> class="MsoNormal" style="margin: 6pt 0cm; text-indent: 22.7pt; text-align: justify;">“Yaşamında, şunları da yaşayabileceksin;

<
r />br /> class="MsoNormal" style="margin: 6pt 0cm; text-indent: 22.7pt; text-align: justify;">1) birisini, ona söyleyecek bir şey bulamadığın için,aramak.

<
r />br /> class="MsoNormal" style="margin: 6pt 0cm; text-indent: 22.7pt; text-align: justify;">2) birisini, onu artık görmeyeceğini söylemek için,beklemek.

<
r />br /> class="MsoNormal" style="margin: 6pt 0cm; text-indent: 22.7pt; text-align: justify;">3) birisini, onu artık görmemeye dayanamadığın için,terketmek.

<
r />br /> class="MsoNormal" style="margin: 6pt 0cm; text-indent: 22.7pt; text-align: justify;">neler yaşamayacaksın ki!.."

<
r />br /> class="MsoNormal" style="margin: 6pt 0cm; text-indent: 22.7pt; text-align: justify;">Kapatıp gözlerinizi yüzünüzü güneşe dönmelisiniz.Bugün, bahar temizliği yapın , içinizdeki  bütün karamsar ve kötü duyguları çöpe bırakın ; yani kini , öfkeyi  ,kangren olmuş ilişkileri, keşkeleri, pişmanlıkları ….

<
r />br /> class="MsoNormal" style="margin: 6pt 0cm; text-indent: 22.7pt; text-align: justify;">Neşe, hoşgörü, güven, bağışlama, sevgi  tohumları ekin kalbinize…

<
r />br />td> <
r />br />tr> <
r />br />tbody> <
r />br />table>

Tüm hakları saklıdır © 2015 Reiki Yaşam

Kurumumuz tarafından gerçekleştirilen danışmanlık , meditasyon, koçluk vd. hizmetler hiçbir şekilde ve asla tıbbi tedavi ,teşhis ve tıp bilimi alanına giren hiçbir hizmeti kapsamaz ; dini içerikli değildir, din ile ilgili hiçbir konuyu kapsamamaktadır. .Tıbbi yardım almanız gereken durum ve şartlarda mutlaka ilgili hastane ,doktor ve tıbbi diğer birimler ile iletişime geçmeniz gerekir , devam eden tedavi süreciniz var ise mutlaka ilgili hastane ve birimlerde devam etmeniz gerekmektedir.

YASEMİN AKBEL "GÜNCE"