sahra Discussion started by sahra 14 years ago

Basarili,Zaman denetimi 1-Hedefinizi belirleyiniz,bunlari yaziyla ifade ediniz ve sonra onceliklerine gore siraya koyunuz.Sizin icin yasaminizda nelerin onemli oldugundan emin olunuz.

2-Hedefleriniz uzerinde odaklasiniz,Etkinliklerinizin deyil.En onemli etkinliklerin size hedeflerinize ulasmada en yararli olanlardir.

3-Hergun icin temel bir hedef belirleyiniz ve ona ulasiniz.

4-Zamaninizi nasil kullandiginizi analiz etmek icin periyodik olarak zaman araliklarini kaydedin,kotu aliskanliklariniz varsa yasaminizdan atin.

5-Hedeflerinize ulasmak icin,yaptiginiz herseyi analiz edin.Ne yaptiginizi,ne zaman yaptiginizi,neden yaptiginizi tespit edin.Kendinize sunu sorun."Bunu yapmasaydim ne olurdu?"eger yanitiniz "hic birsey olmazdi"olursa yaptiginiz seyi durdurun.

6-Her hafta yasantinizda bos yer kapsayan bir seyi atin.

7-Zamaninizi planlayin,Her hafta icin bir plan yapin.Kendi kendinize sunu sorun "bu hafta sonuna kadar neyi-neleri tamamlamayi umit diyorsun,ve bu sonuca ulasmak icin neler yapmaya ihtiyacin var?"

8-Her gun icin yapilmasi gereken listesi yapin.Bu listenin,gunluk hedefleri,oncelikleri,yaklasik ne kadar zaman alacagini icerdiginden emin olun.Rasgele etkinliklere yer vermeyin.

9-En onemli seyleri tamamlayabileceginizden emin olacak sekilde zamaninizi hergun programlayiniz,beklemedik beklentilerinizinde karsiniza cikacagindan,belirli bosluklar biraktiginizdan emin olunuz.

10-Biliniz ki calisma gununun ilk saati en verimli olanidir.

11-Yapacaginiz her bir is icin zaman sinirlari olusturun.

12-Bir isi bir kerede en dogru bicimiyle yap ki,daha sonra tekral o is icin zaman harcamak zorunda kalma.

13-Yasamindan tekrar tekrar olan yakinmalari,sizlanmalari at,Neden bazi seylerin yanlis gittigini belirle.Sonunda tepki verme yerine,onceden onlem almayi ogren.

14-Gunun sessiz bir zaman araligini en onemli isinizi yapmak icin sabirlestirin.

15-Basladiginizi bitirme aliskanliginizi gelistirin.Bir seyden baska bir seye atlamayin,ardinizda yarim kalmis bircok is birakmayin.

16-Ertelemeyi,geciktirmeyi,agirdan almayi yenin.Onu simdi ogrenin.

17-Daha iyi zaman denetimini gunluk aliskanlik edinin.Hedeflerinizi olusturun,oncelikle yapmaniz gerekenleri belirleyin,zamaninizi belirleyin ve programlayin.Ilk seyi ilk once yapin.Programlanmamis bir seyi yapmaya dogru olan ic durtunuze direnin.Etkinliklerinizi gozden gecirin.

18-Cok onemli seyleri yapmaniz gereken durumlarda,daha az onemli olanlar uzerinde asla zaman harcamayin.

19-Kendiniz icin zaman ayirin,(hayal kurmaya,rahatlamaya ve yasamaya)

20-Size has bir zaman felsefesi gelistirin,zaman sizce ne anlama gelmektedir.ve zamanin sizin yasantinizla nasil bir baglantisi vardir.

Replies
ambivalentes
ambivalentes Yararlı bir paylaşım teşekkürler 14 years ago
loader
loader
Attachment