oozleme Discussion started by oozleme 14 years ago

YENİ DOĞMUŞ RUHLAR :

Yeni doğmuş ruhlar çoğunlukla toplumun kıyısında yaşarlar.Hayatta kalma mücadelesi içinde oldukları için ormanın derinliklerinde yada dünyanın tecrit edilmiş bölgelerinde yaşarlar.Bedene odaklı yaşarlar,cinsel ilişkilerde çocuk yapsalarda deneyimleri hayvanidir.
olumlu yanları: sade toprağa bağlı,çocuk-ruhlu,saf,sorgulamayan
olumsuz yanları:hayvani,çaresiz,korkmuş,saldırgan

BEBEK RUHLAR :

Bebek ruhlar artık daha fazla yaşam deneyimi kazanmışlardır..Bu aşamada ruh küçük bir çocugunkine benzer ahlaki kural ve talimatlara sahiptir,ama hala çevreyi korku verici bir yer olarak görür ve daha gelişkin ruhların rehberliğini ararlar..Bebek ruhların inançlarını kolay kolay sarsamazsınız ve bu yüzden başka bir görüşlerle karşı çıkılırsa saldırganlaşabilirler..Bebek ruhlar katı yurttaşlar,dini kurallara sıkı sıkı bağlı yada örnek görülen toplum liderleri olmaktan hoşlanırlar..Cinsel konularda rahatsızlık,biraz utanç ve suçluluk duyarlar..Kimi bebek ruhlar şiddette eğilimli olup,genelde çeşitli mafya ve terör örgütlerinde tetikçi olabilirler..
Olumlu yanları :iyi yurttaş,dürüst,çalışkan,ailesine bağlı,güvenilir
Olumsuz yanları:sabit fikirli,aşırı bürokratik,katı,mantığından çok olumsuz duygularıyla davranır,acımasız ve şiddet uygulayıcı olabilir,otoriteyi sorgulamaz

GENÇ RUHLAR :

Genç ruhlar çağda istedikleri şeyi almak konusunda ısrarcıdırlar.Ün itibar ve zenginliğe erişmek için herşeyi mübah görürler...
genç ruhlar önemli itibar ve dereceler alabilmek için ünlü üniversitelere üşüşürler,zengin ve itibarlı olmaya aşırı tutku duydukları için kötü birer taklitçi olurlar ve sırıtırlar..Dış görünüşe ve estetiğe takıntılı olurlar..Dünya nüfusunun büyük çoğunluğu genç ruh aşamasındadırlar..Ağırlıklı olarak genç ruhların hakim olduğu bazı ülkeler; ABD,Almanya,İsrail,kore vd.
Olumlu yanları :üretken,çalışkan,güvene layık,ilerlemeyi teşvik eder ve zenginlik yaratırlar
Olumsuz yanları:rekabetci,sıkıştırıcı,kendini üstün gören,aşırı maddiyatcı ve'' ben haklıyım sen haksızsın''zihniyetıne sahiptir..


OLGUN RUHLAR:

Olgunluk çağına gelen ruh gerçeği aramaya başlar,''ben kimim ve neden buradayım?'' diye sorar..Olgun ruh aşaması ruhsal farkındalığa giriştir ve bu asla kolay biribiçimde gelmez..çünkü bu ruh çağında psişik-enerjinin içe akışı sözkonusudur ve kişilik bunu kaldıracak kadar donanımlı değildir.kişilik bazen bu aşırı yüklenmeden yıkılır ve bu şizofren,psikoz ve diğer ruh çağlarından daha yüksek bir intihar oranıyla sonuçlanır..
olgun ruhlar yoğun bir şekilde ilişkiler konusunda deneyimler yaşarlar.Olgun ruhlar,çoğunlukla tüm yaşamları boyunca birlikte olabilecekleri bir ilişki ararlar.Bu ruh çagı kişisel ilişkilerin gelişimiyle tamamlandığından ömür boyu süren evlilikler bu aşamada rastlanır.Olgun ruh aşamasında gelişimin erken aşamalarında kullanılmayan beyin bölümleri kullanılmaya başlar...Bu ruh çağında bulunan kimi eksantrik kişiler sahip oldukları ün,yada yüksek bir mevkiyi geri tepip uzaklaşabilirler..
tanınmış olgun ruhlar arasında ;Van Gogh,Mozart,Marilyn Monroe,jane Fonda vd..
Olumlu yanları :Ruhsal gelişmeye açık,içsel anlamların farkında,hem genç hemde yaşlı ruh kişilikleriyle temasta, bu yüzdende en dengeli ruh çağı
Olumsuz yanları:melodram seven,duygusal olarak patlayıcı,nevrotik,art arda krizler yaratıp onların kurbanı olabilir..

YAŞLI RUHLAR :

Kişisel ilişkilerin karmaşıklığıyla ilgili olgun-ruh derslerinde ustalaşmış olan yeni yaşlı ruh,bir sonraki boyutu-varoluşun çerçevesini,ruhsallığı anlamaya koyulur..Yaşlı ruhlar diğer varlıkları bölünmez bir bütünün parçaları olarak algılar ve tüm insanlar arasındaki derin bir ilişki ve bağlantıyı farkeder.O başka bir insana baktığında,o insanda kendi veçhesini görür..
Tipik bir yaşlı ruh bireyseldir,yumuşak başlıdır,istemediği şeyi pek yapmak istemez.İyi yemeği,içkiyi ve arkadaşlığı sever,toplumda ilerlemek için bir meslekte sebat etme güdüsü genelde yoktur.Yinede her ruh çağında olduğu gibi bu ruh çağındada zenginlik ve başarıya ulaşanlar bulunur..
Yaşlı ruhlar kendilerine has, kişisel ve adetlere aykırı olan spiritüel uygulamaları tercih ederler..Yaşlı ruhların eksantrik halleri daha genç ruhlardan oluşan bir topluma garip görünebilir,ama bu uygulamaları toplumun tepkisini çekmeden başarabilirler..
Olgun ve yaşlı ruhlar kendine değer verme,kendini beğenme konusunda diğer ruh düzeylerine göre daha zorlanırlar.Bu neden böyledir?
daha genç ruhlar başkalarıyla karma yaratarak deneyim kazanmaya bakarken,daha yaşlı ruhlar karmalarını tamamlamakla ilgilenirler,çünkü dünya hayatından mezun olma aşamasına gelmişlerdir..
Yaşlı ruhların nihai dersi kendini ve başkalarını koşulsuz olarak kabul etmektir.Bu kendi değerini bilme konusunda ustalaşmayı gerektirir..Kabulun anahtarı ise bağışlama ve kendini sevmektir..
Yaşlı bir ruhta ego daha az önemlidir.Egonun sorunlar yarattığını ve bunların içgörü ile neyin doğru olduğunu idrak ederek çözülebileceğini bilirler..
Yaşlı ruhların bazı örnekleri şunlardır:Carl jung,Abraham Lincoln,Dalai Lama,Jhon Lenon vd..
Olumlu yanları :Yumuşak başlı,sevecen,geri planda kalabilen,eksantrik,şevkatli,ruhsal farkındalığa sahip,yoğun biçimde algılayıcı,nazik,kabul edici,felsefi,iyi öğretici olabilen,daima gerçeği araştıran..
Olumsuz yanları:zor kişilikler,mücadeleci,tembel,güdüsüz

AŞKIN RUHLAR:

Aşkın((transandantal))sözcüğü illizyonların ötesinigörebilen ruhlardır.Yaşlı ruh aşamasından sonra gelinen ruh çağıdır..Yaşlı ruh çağının yedinci düzeyine erişen her bir parça(öz),devresini tamamlamış olarak astral kata geri döner,ve burada kendi varlığı ile birleşip diğer parçalarınının da dünyasal süreçlerini tamamlamalarından sonra,yeniden tek bir varlık haline gelirler,işte varlığın bu aşamasında bu öz lerden biri dünyada aşkın ruh olarak yeniden enkarne olur..Genelde ermişler,azizler ve büyük öğreticiler bu ruh grubundandırlar..Örnek kişilikler Mevlana,Yunus gibi sufi erenlerimiz olduğu gibi ayrıca Mahatma Gandi ve Mustafa Kemal ATATÜRK en önemli aşkın ruhlardandır..

SONSUZ RUHLAR :

Bu ruh grubunda bulunanlar Avatarlar,peygamberler dir.

Evet arkadaşlar,uzun oldu ama sevgiye adanan tekamül yolculuğumuzda ruh çağlarını anlamak ve insanlara bu biliş ve farkındalıkla sevmemiz gerektiğini hatırlatmak istedim...
Şu önemli notu da eklemeliyim yazımın sonuna;
Her ruh yaşadığı dönemde hangi düzeyde bulunuyorsa o yaşamının 3te birini yeni düzeyinde yaşar, 3te ikisini eski düzeyinden yaşar.
Bu yüzden 35-40 yaşlarından sonra yeni düzey deneyimlenir..

-Alıntı-

Replies
meleğim
meleğim sevgili özlem , paylaşımın için teşekkürler, bende bu aralar , henüz gideceği yere karar vermemiş ve fiziksel beden ile uyum sağlayamamış ruhlar... Show more 14 years ago
loader
loader
Attachment
oozleme
oozleme Meleğim yorumun için ben teşekkür ederim... Zamanında sana ulaştığına sevindim. Elbette ki elimden geldiğince paylaşım yapacağım..
Sevgiyle...
14 years ago
loader
loader
Attachment