Related discussions
-
ögrendim ki... farkındalık aydınlanma için bir yazı...
0 Replies Posted in aydınlanma
-
Aydınlanma
bu ışık hızına şu misal olurmu; gözümüz (kamera) bir nesneyi gördüğünde beyin içindeki görme merkezi(kafatası içindeki karanlık oda) ne kadar sürede...
1 reply Posted in aydınlanma
-
aydınlanma düşüncesi
0 Replies Posted in aydınlanma
Replies
elfida
cevap için teşekkür ederim. doğru anlamışsınız size sormuştum. cevabınız aydınlatıcı oldu. yazı da biraz bunlara zıt olan anlamlar var. bazı teknik...cevap için teşekkür ederim. doğru anlamışsınız size sormuştum. cevabınız aydınlatıcı oldu. yazı da biraz bunlara zıt olan anlamlar var. bazı teknik ve yöntemler insanın kendisine ulaşmasında yardımcıdır ve her kişi kendine uygun olanı bulacaktır. bunları işe yaramaz deyip te bir tarafa atmak doğru değildir diye düşünüyorum. kişi kendini bulduğunda zaten hiçbirisine ihtiyaç olmayacak ama ona ulaşmasında da bunların birinin ya da bir çoğunun yardımı olacaktır. en azından ne olmadığımızı anlamamızı sağlayacaktır. zamanı geldiğinde hepsi de bırakılır. yine de bunlara bağımlı olmaktan sözediliyor ya onu tam olarak anlayamadım.kişi bu metodları hakkını vererek kullanır ve öğretileri tam idrak ederek içselleştirirse zaten içine yönelir ve orada kendini bulabilir.o zaman da bir bağımlılık ortaya çıkmaz ki. içselleştirme olmaksızın, anlamaksızın bunları savunmak yani ezbere hareket etmek belki bağımlılık geliştirebilir. bir de dinlerin ve öğretilerin demek istediği zaten hep bu yani kendini anlama, kendini arayıp bulma değil midir?
Show more
14 years ago
spiritual
Sevgili Suzan..ben teşekkür ederim, aynen size katılıyorum;ancak anladığım kadarıyla..farkında olmadan bazı bireyler kendilerini bu yollara,...Sevgili Suzan..ben teşekkür ederim, aynen size katılıyorum;ancak anladığım kadarıyla..farkında olmadan bazı bireyler kendilerini bu yollara, methodlara bağımlı hale getirebiliyorlar..Belki de bir anlamda araç amaç haline geliyor..Bu noktada bir tuzakla karşı karşıya kalınabilir..gene sevgili egomuzun oyunlarından biriyle.." spiritüel ego"'yla.. Bu yazı da belki bu noktada bir uyarı niteliği taşıyabilir yalnızca..
Yoksa, çok tabi ki o methodlar, yolun önündeki birikmiş çöpleri temizlemede, doğru kullanılırlarsa çok etkili bir yardımcı güç oluyorlar..
Bir süre sonra zaten kendiliğindenlik devreye girince onlara hiç ihtiyaç kalmıyor bile..ya da kalmayacak..
SEVGİYLE... Show more 14 years ago
Yoksa, çok tabi ki o methodlar, yolun önündeki birikmiş çöpleri temizlemede, doğru kullanılırlarsa çok etkili bir yardımcı güç oluyorlar..
Bir süre sonra zaten kendiliğindenlik devreye girince onlara hiç ihtiyaç kalmıyor bile..ya da kalmayacak..
SEVGİYLE... Show more 14 years ago
'Aydınlanma' olgusunun her düşünce akımı, felsefe, din ve ideoloji için ayrı bir anlam taşıdığının farkında olmalısın..
Hitler için aydınlanmış birey saf kan Alman olmaktı. Materyalist felsefe içinse dialektik materya- list yöntemle düşünen, kendini topluma, yani sürüye kurban eden bireydir.
Komünizmde devlet adeta tanrısallaştırılıp bireylerin üzerinde her şeyi belirleyen mekanizma halini alıyor.
Bununla birlikte Liberalizm olan serbest piyasa anlayışı sürüyü bir grup kurda teslim etmek, yani bir toplumsal sınıfın bütün toplum katmanları üzerinde hakimiyeti olurken, bu sınıfın aydınlanma anlayışının tele vole yaşam tarzı olduğunu görüyoruz.
İslam'da aydınlanmış birey tanrıya kul olmayı seçmiş olan, Hristiyanlık’ da ise kendini İsa'ya, onun yoluna ve kiliseye adamış birey oluyor..
Görüldüğü gibi her ideoloji, din, felsefe için aydınlanma anlayışı o grubun inançları doğrultusunda bir görünüm sergiliyor..
Görünen o ki, hepsinde de birey kendinden uzaklaştırılıp, kendi dışında bir şeye, sisteme, devlete, dine, felsefeye vb bağımlı kılınmakta.
Bizim bahsettiğimiz ruhsal aydınlanma bu değil.
Yukarda bahsedilenin dışında, Ruhsallık adı altında verilen eğitimlere, Reiki, Deeksa, meditasyon, vb her türlü yöntem ve uygulamalara bireyleri bağımlı hale getiren uygulamaların ve bunu yapanların da aydınlanma ile bir alakaları yoktur.
Bunlar olsa-olsa, bir bireyin iş yerinde, sosyal yaşamında iletişim ini kuvvetlendirmek, sağlık ve ilişki sorunlarını bir ölçüde çözmek amacıyla giriştiği arayışında kişisel gelişim araçları olabilir.
Yukarda sayılan yöntemlerden birine bağımlı hale geldiğinizi nasıl anlarsınız?
Çok kolay. Eğer aldığınız onca eğitim, sertifika, enerji ve yaptığınız bunca meditasyonla şu anda yaşamınızın üç alanında ( para-ilişki-sağlık) tıkanmışsanız, bu yöntemler bunları aşmada bir işinize yaramıyorsa bingo, SİZ BAĞIMLISINIZ!
Siz ölü, içinde yaşam olmayan kitapsal bilgiye BAĞIMLI HALE GELMİŞ, çok şey biliyor ama yaşamda boşa pedal çeviriyorsunuz.. Nasıl, tanıdık geliyor mu?
Birleşik Konsey son mesajlarından birinde "sizi dışarıya bağımlı halde tutan bütün bağımlılıkların fişlerini bir-bir çekin" diye özgün bir bilgi vermişti.
Şu da varki, siz o fişleri çektik çe dışarısı daha fazla bağımlılık yaratmak için üzerinize gelecektir.
Adım-adım, her gün biraz daha ilerleyerek dışa bağımlılığı sıfır noktasına getirebilirsiniz.
En derin bağımlılık yaratan olgu dindir. Din öyle sinsi bir bağımlılık merkezidir ki, İsa ile, Musa ile, kimi zaman ise Mevlana, Yunus, şiir, ve dua ile gelir...
Kimi zamanda bilindiği gibi cennet-cehennem ve tanrı korkusuyla... Kolay olmayacak ama önce o fişi çekmelisiniz..
Kitaplar, eğitimler... Eğitmenler...Çok işe yararlar, sen onları kullandığın sürece. Aksi taktirde onlar seni kullanırlar.
Aydınlanmayı seçiyorsan hiç bir kitap, eğitim, eğitmen ya da guruya kendini teslim etmeyeceksin.
Şimdiye kadar bunu yaptığın için acı çekiyorsun. İçindeki tanrıdan uzaklaştın. Kendini lanetlenmiş sayabilirsin; çünkü sen içindeki tanrıyı yok saydın. Bu lanetten ancak içindeki tanrıya tekrar dönerek kurtulabilirsin.
Başkasının değil kendi gönlüne; başkası için değil kendin için öyle bir yerleş ki, hiç bir şey seni oradan ayıramasın. Bunu yaptığında bilgi sana akar. Soruların cevaplanır, her gün biraz daha ışırsın..
Ancak ondan sonra anlayabilirsin BİRLİK neymiş, önce değil......
Her şeyin kaynağı olan sen bütüne bağlanmış olarak kendinden beslenir, kendinden yaratırsın.
Orada bütün yalanlar ve illüzyonların yanar. Orada özden olmayan her şey ebediyete kadar yok olur..
Artık senin ne hacca gitmeye, ne de peygamber peşinde gezmeye ihtiyacın kalmamıştır.
Şimdi gönülde olan sen hac olursun. Işığın öyle uzaklara gider ki, her şey ve herkes sana gelir.
Sen aydınlandığında dünyanın başka yerlerinde hiç tanımadığın birileri Buda olmak yolun da senden feyiz alarak şükranla gülümseyecek, kendi içlerindeki tanrısallığın önünde saygı yla eğileceklerdir.
Bir aydınlanmışın hizmeti de ancak bu olabilir: bir başkasının da kendi içindeki tanrısallığı görmesi konusunda kendi deneyimine dayanan aydınlatıcı bilgi ile yol göstermek.
ALINTI..