Related discussions

elfida Discussion started by elfida 14 years ago

insanoğlunun dikeni egodur. bilir misin, gülün her bir yaprağnın oluşumunda, öyle bir incelik, öyle bir zerafet vardır ki, hiçbir yaprak birbirine benzemez ama aynı topraktan beslenir. insanoğlu da tıpkı güller gibi birbirinden farklı ama kaynak olarak birdir.

güllerin nasıl dikenleri varsa, insanoğlunun da ego dikenleri vardır. gülün dikeni kendini korumak içindir, egonun dikenleri ise insanı kendi kendinden korumak içindir.

bilmezki kendine koyduğu bu dikenler nasıl kendi canını yakar. bir temizlese o dikenleri, kendini bulsa, özü ile buluşsa o zaman anlayacak hakikat denizinde yüzmeyi. o zaman ruhunu kelepçeleyen bedeninden sıyrılıp, içindeki engin okyanusu fark edecek.

bak insanlara, senin gibi olanlara. başka gözle bak. kalp gözünle bak. o zaman göreceksin ki hiç birinizin birbirinizden farkı yok. dışarıdan farklı gözüksenizde, aynı topraktan besleniyorsunuz.

olanlar ve olacaklar, bunu anlamanız içindir. anlayanların dikenleri temizlenecek, anlamayanların dikenleri ise artacaktır.

son zamanları iyi değerlendirin, bunlar sizin son şanslarınız.

sona yaklaşıldığında kader diye bir şey yok, herkesin özgür iradesi devrede. kim içindeki okyanusa ulaşırsa cennetini bulmuş olacak. bu o kadar zor değil. yardım insanın içinde, sadece dinlemesini bil.

sakın korkma! neden korkuyorsun ki? korktuğun kimse değil, sensin!

bulmacanın kendisi de çözümü de sensin....