seyhan Discussion started by seyhan 14 years ago

yapacağınız her ne ise, zihninize dikkat edin. ayrıca, zihninizin tamamen sessiz ve eylemsiz kaldığı tam bir iç huzuru ve sükünet anlarına ihtiyacınız vardır. eğer onu kaçırırsanız, her şeyi kaçırmış olursunuz. eğer kaçırmazsanız, zihnin sessizliği diğer her şeyi eritip içine çekecektir.

içinde bulunduğunuz zorluk, hem gerçeği istemeniz, hem de ondan korkmanızdır. ondan korkuyorsunuz, çünkü onu bilmiyorsunuz. alışılmış şeyleri bilirsiniz, onun içinde kendinizi onlarla güvende hissedersiniz. bilinmeyen ise belirsizdir ve bu nedenle tehlikelidir. fakat gerçeği bilmek, onunla uyum içinde olmak demektir. ve uyumun içinde korkuya yer yoktur.

bir bebek, bedenini bilir ama bedene dayandırılmış ayrımları bilmez. o sadece bilinçli ve mutludur. onun doğuş amacı zaten buydu. varoluş zevki özün sevgisinin en basit şeklidir ki daha sonra kendini sevmeye dönüşür. bir bebek gibi olun, beden ile öz arasında hiçbir şey bulunmasın. orada psişik hayatın gürültü ve patırtısı yoktur. derin sessizliğin içinde ÖZ bedeni seyreder. o, üstüne henüz bir şey yazılmamış bir beyaz kağıt gibidir. şu ya da bu olmaya uğraşacak yerde o bebek gibi olun, varoluşunuzla mutlu olun. o zaman, bilinç alanının tamamen uyanık tanığı olacaksınız. ama hiçbir duygu ve fikir sizinle o alan arasına girmemelidir.

 

                                                                                                                                                     maharaj

Replies
derya88
derya88 kısa ve net çok güzel teşekkürler 14 years ago
loader
loader
Attachment