DÖRTLÜ NEFESLE BİLİNÇ AÇILIMINI SAĞLAMAK
Related discussions
- NEFESLE İYİLEŞME Nefes çalışmalarının mükemmelliğini ufak deneyimlerle biliyorum,paylaşımınız için teşekkürler..
-
BİLİNÇ ALTI ÇALIŞMASI-DEĞİŞİME GÜVEN
Meraba :) sayfaya yeni üye oldumda bilinçaltı çalışmasının nasıl yapıldığı ile ilgili bir link var mı sayfada ?
1 reply Posted in Her Telden :)
-
Yaratıcı imgeleme nasıl yapılır..(bolluk bilinci ile ilgili)
0 Replies Posted in BOLLUK VE BEREKET BİLİNCİ....
Bu çalışma yöntemi, bilinç ve bilinçaltının Nefes Teknikleri ile uyarılarak istenilen duruma getirilmesini amaçlamaktadır. Bu çalışmada kavramlar karmaşık bir makinenin bir parçasıymışlar gibi tek tek ele alınmalı, araştırılmalı, incelenmeli, düşüncede özümsenerek yeniden düzenlenmelidir. Her kavram daha sonra, tekrar yerine konulacaktır. Çalışma ana bir hedefe odaklı olarak başlasa da çalışmanın seyri içinde hedef değişebilir. Sizi daha anlamlı bir olguya taşıyabilir. Farkına vardığınız bu gelişmeye bilinçli olarak izin vermeniz gerekir. Bu kütüphaneyi devirip, dökülen kitapları yeniden restore etmek ve son anlayış ve bilgi seviyenize uygun olarak yeniden düzenlemenizdir. Bu kendinizi güncellemeniz anlamındadır.
Bu çalışma gün içinde kişinin belli bir sorun karşısında yaptığı şeyi daha bilinçli olarak yapmasıdır. Tek fark, bütün çalışma süresince düşünceyi tek bir odak etrafında tutabilmektir. Birçok insanın bir soruna endeksli olarak otomatik olarak yaptığı şeyi sorun olmadığı bir anda kendi iradesi ile yapması bambaşka bir kazanç sağlar.
Bu çalışma uyarıcı veya sakinleştirici müzikten, yorgun ve uykusuz olmaktan, aç veya fazla doymuş olmaktan ve her türlü uyarandan uzak olmayı gerektirir. Kişinin daha önce nefes çalışmaları yapmış olması nefes çalışmasının oluşturabileceği yan etkilere uyumlu ve dengeli olmasını sağlayacağından çalışmanın performansına etki eder.
Bu çalışmayı her zaman ve her yerde yapmanız uygun olabilir. Çalışmanın gücünü artırmak için her gün aynı saatte ve aynı yerde yapmanın ayrıca getirileri olacaktır. Tavsiye edilecek en iyi zaman sabah uykudan uyandıktan sonraki yarım saat içinde sessiz ve çok fazla aydınlık olmayan bir yerde yapılmasıdır.
Bu çalışmada dikkat etmeniz gereken gevşek yoğunlaşma halini oluşturabilmenizdir. Birkaç dakika süresince burundan alıp ağızdan yavaşça vereceğiniz nefeslerle bedeninizin gergin ve kasılmış bölgelerinizi gevşetmeye çalışın. Başınızın üstünden başlayın ve yavaş yavaş ayak tabanlarınıza inerek farkına vardığınız gerginlikleri çözün. Bütün bu nefes çalışması boyunca mümkün olduğunca hareketsiz durunuz. Amaç bedeni kaşınma ve hareket etme isteğine karşı dengeli ve gevşemiş bir duruma sokmaktır. Bunu kazanmak bir süreç gerektirir. Uygulamaya dikkatle ve ısrarla devam edildiğinde gevşeme öğrenilerek engeller ortadan kaldırılır.
Fiziksel bedeninizdeki gerginlikleri kısaca gözden geçirdikten sonra dikkatinizi nefesinize yönlendirin. Dört zamanlı ve dört sayı ile yapacağınız nefes çalışmasına başlayın. Bu çalışmada içinizden sayacağınız dört sayısına kadar geçecek sürede nefes alın. Dört sayıda nefesinizi tutun. Yine birden dört sayısına kadar sayarak nefesinizi verin. Son olarak dört sayı sayarak nefessiz bekleyin. Sonra dört sayı sayarak tekrar nefes almaya başlayarak döngüyü devam ettirin. Nefes çalışmasını burundan alıp vererek yapmak ve diyafram kullanabilmek çalışmanın kalitesini artıracaktır.
Dört sayılı ve dört zamanlı nefes turlarına başladığınızda düşünceleriniz kaygan bir zeminde farklı konularda dolaşmak ve bilinçaltınızdan gelen farklı duyguları takip etmek isteyecektir. Bu olmaya başladığında ve siz bunu fark ettiğinizde nefesinizin ritminize odaklanın ve ciğerlerinize giren ve ciğerlerinizden çıkan havayı hissedin. Buna rağmen zihinde dağılma eğiliminiz devam ediyorsa sayıları dörtten geriye doğru sayın veya rakamları sayarken şekillerini imajine etmeye çalışın. Bu uygulamalardan sonra düşüncelerinizi durgun tutabildiğinizi göreceksiniz. Bu olmaya başladığında üzerinize tuhaf bir huzur halinin geldiğini ve dikkatli bir netliğin oluştuğunu göreceksiniz. Bu durum arzu ettiğimiz bir haldir. Bilincine vardığınız anda genellikle sizden uzaklaşır. Tekrar alıştırmaya dönün. Bir süre sonra aynı hali tekrar yakalayacaksınız.
Önemli olan sizin dış etkilerden etkilenmenizin mümkün olduğunca önüne geçmektir. Bu yüzden vücudu sıkan ve rahatsızlık yaratan giysiler tercih edilmemelidir. Yüz üstü yatarak ellerinizi birleştirip alnınızı ellerinizin üzerine koyarak yatmanız diyaframın daha yoğun kullanılması, derin nefes almaya elverişli olması ve parasempatik algıyı öne getirmesi ve alfa-teta seviyesinde kalmayı sağlaması açısından tercih edilebilir.
Uygulamaya başlamanızın ilk haftasında dörtlü nefes çalışmasını her gün en az beş dakika boyunca yapınız. Daha uzun çalışmalar ilk aşamada yorucu ve sıkıcı gelebilir. Bu çalışmada kazanacağınız beceri, daha sonra yapacağınız ileri düzeyde çalışmalar için çok önemlidir. Bu özel çalışma içe dönüş çalışmalarından önce düşünceyi temizlemek ve daha sonra da saf bilinç durumuna ulaşmak için kullanılır.
İkinci aşama çalışmaya hazır olduğunuzda özgürleşmenizi hızlandıracak kavramları okuyun. Mümkün olduğunca yüz üstü yatarak ellerinizi çenenizin altında topladığınız pozisyonda kalarak kavramları okuduktan sonra dörtlü nefes çalışması yapın. Nefes alıştırması sırasında nefes ritminin farkına varın ve düşünceyi nefes üzerinde tutun.
Beş dakikalık dörtlü nefesten sonra burundan nefes alıp yavaşça ağızdan nefes vermeye başlayarak aşağıfdaki kavramların anlamları üzerine yoğunlaşın. Anlamdan uzaklaşmaya izin vermeden yükselen düşünce veya imajlardan yalnızca birini seçtikten sonra oluşacak düşünce zincirini takip edin.
Yavaşla
Anda kal
Farkına var
Değişime açıl
İzin Ver
Kabul et
Sahiplenme
Beklentiyi kaldır
On dakikalık bu kavramlar üzerinde gezinmelerden sonra iki dakika çalışmak için dörtlü nefese dönün. Düşünce dağınıklıktan kurtulup tekrar netleştiğinde uygulamayı sonlandırın. Hemen sonrasında az önce yükselen düşünce ve imajları daha sonra tekrar çalışmak için not edin.
--------"BİRŞEY DEĞİŞİR,HERŞEY DEĞİŞİR" İsimli Kitabımdan alıntıdır------
mustafa kartal