Negatif duyguların daha çok yokluk yaratmasını önlemek -...

Related discussions

burak Discussion started by burak 14 years ago

Çekim Yasası – Zengin Düşün – Ders 3
Negatif duyguların daha çok yokluk yaratmasını önlemek


Negatif duyguların daha çok yokluk yaratmasını önlemek için yapabileceğiniz iki şey var.
1 – Öncelikle, yukarıda bahsedilen duygulara kapılmayı önlemek hayati öneme sahip. Kendinizi para konusunda endişeli, stresli hissetmeye başladığınız anda hemen odağınızı başka bir konuya kaydırın. Kendi kendinize konuşabilirsiniz işe yarayacaksa, örneğin şöyle birşey söyleyin, “Kontrol edemediğim bir konu hakkında endişelenmek mantıksız, o nedenle, kendimi iyi hissetmemi sağlayacak başka bir konuya odaklanacağım.” Daha sonra, alakasız başka konularla ilgilenin, ya da finansal durumunuzla ilgili daha iyi hissettirecek başka bir yol bulun.

2 – İkinci olarak finansal durumunuza yönelik daha olumlu duygular içine girmeye başlayın. Biraz hayal kurmanız gerekecek, daha fazla bolluğu hayatınıza çekmek için biraz pozitif duyguya sahip olmalısınız. Bunu yapmanın bir çok yolu var. En iyi çalışan yollardan biri de, kendi kendinize olumlu cümleler kurmak, “Her zaman ihtiyacım olan herşey için, gerekli olandan daha çok paraya sahibim” gibi bir cümle söyleyin. Bu cümleyi sürekli tekrarlayın, kendinizi daha güvenli ve finansal ihtiyaçlarınızın karşılanacağı konusunda mutlu hissedene kadar. Bu aynı zamanda, yeterli paranız olmadığı konusunda endişeye kapıldığınız anda yapabileceğiniz güzel bir şey. Hemen odağınızı değiştirin ve “Her zaman, ihtiyacım olan herşey için, gerekli olandan daha fazla paraya sahibim” deyin. (Bunu büyük bir güçle ve sesinizde ikna edici bir tonla söyleyin ve öyle olduğuna inanın.)
Duygularınızı her gün negatiften pozitife doğru kaydırmaya başladığınız zaman, finansal durumunuzdaki iyileşmeyi gözlemleyeceksiniz. Beklemediğiniz bir yerden çek alabilirsiniz, bonus alabilir, işte terfi edebilirsiniz, ya da beklemediğiniz hediyelerle karşılaşmaya başlayabilirsiniz.
Bunlar yöntemin çalıştığına dair önemli işaretlerdir. Negatif düşünceleri pozitifleriyle değiştirmeye sürekli devam edin, böylece hayatınızda iyi enerjinin akışını sağlamış olacaksınız, bu da büyük değişiklikleri beraberinde getirecek.

Çekim Yasası – Bolluğu Yaratma – 4. hata
Yokluğu artıran yıkıcı aktiviteler


Hayatınızda, yokluk ve mücadeleyi artıran bazı özel davranışlar ve alışkanlıklar olduğunu biliyor muydunuz? Örneğin, sahip olduğunuz paraya nasıl davrandığınızı bir düşünün. Eğer para, hayatınızdaki bir insan olsaydı, kendini onurlandırılmış ve seviliyor mu hissederdi yoksa hakarete uğramış, görmezden gelinmiş, saygısızca davranılmış mı hissederdi? Hayatınıza daha çok para çekmek, paraya olan davranışınızla çok alakalı. Ona saygı göstermeli, kibar olmalı, sevgiyle yaklaşmalısınız. Peki cansız bir objeye neden saygı göstermelisiniz? Çünkü para aslında cansız, ruhsuz bir obje değil. O bir enerji, bunu hatırlayın. Ve daha da önemlisi, o sizin enerjinizin bir yansıması. Bu demektir ki, o sizin bir parçanız ve kendi başına bir hayatı ve zekası var. Para söz konusu olduğunda, aşağıdaki davranışlardan kaçınmak hayati öneme sahip:

Aşırı harcama
Aşırı borçlanma
Paranın önemine aldırmama
Tasarruf planı yapmama
Finansal organizasyonsuzluk
Kötü planlama

Gördüğünüz gibi sorun aslında paraya sahip olmamanız değil. Gerçek sorun şu ki, paranızı, daha fazla para çekecek şekilde idare etmiyorsunuz.