gelincik Discussion started by gelincik 14 years ago

KARTALIN YENİDEN DOĞUŞU


br />p class="MsoNormal" style="margin: 0cm 0cm 10pt;">Kartal, kuş türleri içinde en uzun yaşayanıdır.


br />p class="MsoNormal" style="margin: 0cm 0cm 10pt;">70 yıla kadar yaşayan kartallar vardır.


br />p class="MsoNormal" style="margin: 0cm 0cm 10pt;">Ancak bu yaşa ulaşmak için, 40 yaşlarındayken çok ciddi ve zor bir kararı vermek zorundadır.    


br />p class="MsoNormal" style="margin: 0cm 0cm 10pt;">Kartalın yaşı 40′a dayandığında pençeleri sertleşir, esnekliğini yitirir ve bu nedenle de beslenmesini sağladığı avlarını kavrayıp tutamaz duruma gelir.


br />p class="MsoNormal" style="margin: 0cm 0cm 10pt;">Gagası uzunlaşır ve göğsüne doğru kıvrılır.


br />p class="MsoNormal" style="margin: 0cm 0cm 10pt;">Kanatları yaşlanır ve ağırlaşır.


br />p class="MsoNormal" style="margin: 0cm 0cm 10pt;">Tüyleri kartlaşır ve kalınlaşır.


br />p class="MsoNormal" style="margin: 0cm 0cm 10pt;">Artık kartalın uçması iyice zorlaşmıştır.


br />p class="MsoNormal" style="margin: 0cm 0cm 10pt;">Dolayısıyla kartalın burada iki seçimden birisini yapması gerekir.


br />p class="MsoNormal" style="margin: 0cm 0cm 10pt;">Ya ölümü seçecektir ya da yeniden doğuşun acılı ve zorlu sürecini göğüsleyecektir.


br />p class="MsoNormal" style="margin: 0cm 0cm 10pt;">Bu yeniden doğuş süreci 150 gün kadar sürecektir.


br />p class="MsoNormal" style="margin: 0cm 0cm 10pt;">Bu yönde karar verirse kartal bir dağın tepesine uçar ve orada bir kaya duvarda, artık uçmasına gerek olmayan bir yerde yuvasında kalır.   


br />p class="MsoNormal" style="margin: 0cm 0cm 10pt;">Bu uygun yeri bulduktan sonra kartal gagasını sert bir şekilde kayaya


br />p class="MsoNormal" style="margin: 0cm 0cm 10pt;">vurmaya başlar.


br />p class="MsoNormal" style="margin: 0cm 0cm 10pt;">En sonunda kartalın gagası yerinden sökülür ve düşer.


br />p class="MsoNormal" style="margin: 0cm 0cm 10pt;">Kartal bir süre yeni gagasının çıkmasını bekler.


br />p class="MsoNormal" style="margin: 0cm 0cm 10pt;">Gagası çıktıktan sonra bu yeni gaga ile pençelerini yerinden söker çıkarır. Yeni pençeleri çıkınca kartal bu kez eski kartlaşmış tüylerini yolmaya başlar.


br />p class="MsoNormal" style="margin: 0cm 0cm 10pt;">5 ay sonra kartal, kendisine 20 yıl veya daha uzun süreli bir yaşam bağışlayan meşhur yeniden doğuş uçuşunu yapmaya hazır duruma gelir.   


br />p class="MsoNormal" style="margin: 0cm 0cm 10pt;">Kendi yaşamımızda sık sık bir yeniden doğuş süreci yaşamak zorunda kalırız.


br />p class="MsoNormal" style="margin: 0cm 0cm 10pt;">Zafer uçuşunu sürdürmek için, bize acı veren eski alışkanlıklarımızdan, geleneklerimizden ve anılarımızdan kurtulmak zorundayız.


br />p class="MsoNormal" style="margin: 0cm 0cm 10pt;">Ancak geçmişin gereksiz safhasından kurtulduğumuzda, deneyimlerimizin yeniden doğuşumuzun getireceği olağanüstü sonuçlardan tam olarak yararlanabiliriz.     


br />p class="MsoNormal" style="margin: 0cm 0cm 10pt;">“Geride kalanları unutmak ve önümüzde bizi bekleyenlere ulaşmak için hedefinize doğru ilerleyin”


br />p class="MsoNormal" style="margin: 0cm 0cm 10pt;">-ALINTI-

Replies
burak
burak Paylaşım için teşekkürler 14 years ago
loader
loader
Attachment