insanları, koşulları ve olayları değiştirmeden...

Related discussions

elfida Discussion started by elfida 14 years ago

benliğimize odaklanmak sağlıklı bir şeydir. çünkü ancak kendimi sevdiğim zaman başkalarına da bir şeyler verebilirim. başkalarını da ancak kendimi sevdiğim zaman sevebilirim. çünkü başkalarına ancak kendime davrandığım kadar iyi davranabilirim. kendimle sabırsız bir ilişki içindeysem, başkalarının yavaş ya da beceriksiz olduğunu düşünürüm. sabırlı ve kendisiyle beslenen bir insan isem; başkalarının hızına ve enerjisine odaklanmak için çok az bir çaba harcarım. onların bu özgül an da kendileri için doğru olan şeyi yaptıklarını anlayabilirim.

"kendimizden başka hiç kimseyi değiştiremeyiz" işin aslı kendimizi bile değiştiremeyiz. belki bir anda sahip olduğumuz kişiliğimizi kabullenip, kucaklamayı reddedersek; bu sadık asker o kadar ciddi bir şekilde önümüze dikilir ve bizden hayatımızın her bölümüne karşı dikkat kesilmemizi ve hayatımızın her bölümünü savunmamızı talep eder. kendimizi değiştirmenin tek yolu o anda kim olduğumuzun farkında olmak ve o anki kişiliğimizi yargılamamaktır. bilinçli bir biçimde yaşarsak ve var olanlara karşı direnç göstermezsek, otomatik olarak dönüşüme uğrarız. bir şeyi ya da birilerini değiştirmeye çalışmanın anlamı yoktur. çünkü hayatımızdaki her şey bir amaca hizmet eder. ne kadar incelikli de olsalar, her durumun getirdiği içgörüler ve yeni kavrayışlar vardır.

insanları, koşulları ve olayları değiştirmeye çalışmaktan vazgeçtiğim her durumda bir mucize gerçekleşir. kendime olabilecek en büyük özgürlüğü tanırım. çünkü tek "işim"in hayatımı yaşamak, her durumda tümüyle kendim olmak ve olabildiğince fazla şey öğrenmek olduğunu keşfettim. hayatımı yüzde yüz bilinçli bir biçimde yaşar ve gerçek anlamda olduğum gibi olmaya odaklanırsam, hiçbir şeyi ya da hiç kimseyi değiştirmeye çalışmam. başkalarından belirli bir tepki beklediğimde, asla hayal kırıklığına uğramam. kendi kendimi geçerli kılarım. yine de nereye gidersem gideyim etrafımdaki şeyler değişir. dostlarım, tıpkı benim gibi performanslarını arttırırlar.

benliklerimizle olan ilişkilerimiz, başkalarıyla olan etkileşimimize yansır, çünkü hepimiz birbirimizin mükemmel birer aynasıyız. çevremizdeki insanların  değişimlerinden etkileniriz, çünkü hepimiz birbirimize sıkı sıkıya bağlıyız.

 

 

 

alıntı