elfida Discussion started by elfida 14 years ago

"siz sadece olaylara bakın. eğer olay inandırıcı gelmiyorsa, inandırıcı olmadığını düşünüyor olmanıza bakın, toplumdan korkarak hareket ediyorsanız, korkunuza bakın. bu acı verici bir iştir. fakat çareler aramaktan vazgeçmekten başka çare yoktur.

eğer öfkeli ve acı çeker haldeyseniz, kendinizi öfkeden ve acıdan ayırın ve onlara dikkatle bakın. özgürleşmenin ilk adımı dışsallaştırmaktır. dışa çıkın ve seyredin. fiziksel olaylar devam edecek, fakat kendi başlarına onların önemi yoktur, sadece zihindir önemi olan. her ne olursa olsun, tekme atıp haykıramazsınız; toplum buna izin vermez. eğer onların tutumlarını beğenmiyorsanız ya da onlara tahammül etmeye hazırlıklı değilseniz, onlarla ilişki içine girmeyin. eğer toplum ile işiniz varsa, onların tarzlarını kabul etmek zorundasınız, çünkü toplumun yolları ve tarzları sizin yollarınız ve tarzlarınızdır. sizin ihtiyaç ve talepleriniz onları yaratmıştır. sizin arzularınız çok karmaşık ve çelişkilidir; sizin yarattığınız toplumun da karmaşık ve çelişkili olmasına şaşmamalısınız.

çareler aramayın.

eğer sessiz, anılardan ve beklentilerden arınmış kalabilseydiniz, olayların çizdiği güzel deseni görebilirdiniz. kaosa neden olan kendi huzursuzluğunuzdur.

siz ani sonuçlar istiyorsunuz. herkes aynı hatayı yapıyor, süreçleri reddedip sonuçlar istiyor. siz dünyada barış ve uyum istiyorsunuz ama onlara kendi içinizde sahip olmayı reddediyorsunuz. özgürlüğe ulaştıracak olan şey doğru öğütler değildir, fakat o öğütler yönünde yapılan eylemlerdir. -şimdi sakin ol. hiçbir şey yapma. dur! sakin ol.

 

 

alıntı