nills Discussion started by nills 14 years ago

Bilim insanları, yeşil çayda bulunan bir maddenin sindirildikten sonra parçalanarak vücudu demanstan koruduğunu, kanser hücrelerinin büyümesini önlendiğini belirledi. Araştırmanın şefi Dr. Okello uyardı: Diyet ve egzersizle iyi yaşam kalitesini korumaktan vazgeçmeyin ama günde bir bardak yeşil çay içmeyi de unutmayın

Türkan YILMAZER
İngiliz bilim insanları, yeşil çayda bulunan bir maddenin sindirildikten sonra kişinin beyin hücrelerini koruyarak demansa karşı bir barikat oluşturduğunu tespit etti. Phytomedicine adlı dergide yayınlanan araştırmanın sonuçlarına göre, polifenoller sindirildikleri zaman parçalara ayrılıyor. Bu da vücutta daha güçlü bir koruyucu etki yapıyor. Newcastle Üniversitesi'nde yürütülen araştırmanın şefi Prof. Dr. Ed Okello, yeşil çay sindirildiği zaman ortaya çıkan kimyasal maddelerin, Alzheimer'ın ana tetikleyicilerine karşı daha etkili olduğunu gözlemlediklerini ifade etti. Okello, bunun ayrıca kanser hücrelerini büyük ölçüde durduğunu kaydetti.


GÜNDE EN AZ BİR FİNCAN
Dr. Okello, sadece yeşil çay içerek ciddi hastalıkların önlenemeyeceğine dikkat çekerek, 'Bu hastalıkların önlenmesi için iyi bir diyet, egzersiz, sağlıklı yaşam gibi birçok faktörün bir arada yürütülmesi gerekiyor. Ancak günde en az bir fincan yeşil çay içmenizi kesinlikle tavsiye ediyorum. Çünkü siyah ve yeşil çayda bulunan polifenol adlı madde zararlı bileşimleri engelliyor ve beyin hücrelerini koruyor' dedi.

Enerji veren güçlü antioksidan
Türkiye'de yeşil çayın ne durumda olduğunu öğrenmek için Nişantaşı'ndaki Safran Aktar'a uğradık. Bitki uzmanı Ersan Kuzgun, yeşil çay ile bizim içtiğimiz siyah çayın aslında aynı bitkinin yaprakları olduğuna dikkat çekti. Aralarındaki fark yeşil çayın daha az işlem görmesi. Eskiden sadece kışın tüketilen yeşil çay artık 12 ay boyunca en trend bitkisel ürünlerden olmuş.

EN KUVVETLİSİ 'SİLAH TOZU'
Kuzgun, yeşil çayda düşük kaliteli ürünlerin yüksek fiyatlara satılabileceği konusunda uyararak şunları söyledi: Uzakdoğu'dan gelirken uygun saklama koşullarında taşınmamış olması olumsuz bir etkendir. Dikkat edilmesi gereken, bitkisel ürünlerin içinde kanserojen maddelerin olmaması. Dünyada en yaygın olan türü, 'gun powder' yani silah tozu denilen Çin yeşil çayı. Aslında bu isimle yeşil çayın enerji veren, güçlü antioksidan özelliğine gönderme yapılıyor.

BUNLARA İYİ GELİYOR
- Kanser
- Romatizma
- Yüksek kolesterol 
- Kalp ve damar rahatsızlıkları 
- Enfeksiyon
- Yaşlanma 
- Alzheimer, demans  
- Kemik erimesi  
- Diş çürümesi, ağız kokusu 
- Yavaş metabolizma 
- Şeker (özellikle tarçınla birlikte) 
- Stres, depresyon, yorgunluk 
- İshal ve mide rahatsızlığı
 

Replies
y.hamamcioglu
y.hamamcioglu bu bilgileri paylaştığınız için teşekkürler.. 14 years ago
loader
loader
Attachment