Related discussions

nills Discussion started by nills 14 years ago

     Fizik plânda her şey imajinasyonla başlar, imajinasyonla biter. Bir şeyi el­de etmek istiyorsunuz, çeşitli idealleriniz var. Bu ideallerinizi en iyi şekilde tahayyül etmeniz gerekmektedir. Tahayyülünüz o ka­dar şiddetli hale gelmeli ki, ruhi plândan, ima­jinasyon plânından, fizik plâna aksetmeye ve sizin hareketlerinize yön vermeye başlasın. Aynen bir telkinin gücü gibi, hareketlerinizi yönlendirmelidir: İmajinasyonunuz düşünceni­zin akış şekline, kişiliğinizin birtakım deği­şikliklere uğramasına, cesaret, azimkârlık, se­bat gibi birtakım hassalarınızın kuvvetlenme­sine sebep olur. Elde etmek istediğiniz ama­ca doğru bu kuvvetli imajinasyon sizi yönlen­dirir.

           Eğer imajinasyonu bu şekilde fizik plâna aktaramamışsanız, imajinasyonu beslemeniz biterse sizin de amacınıza ulaşmanız çok zor hatta imkânsız hale gelir. O halde bir şeyi istemekle iş bitmiyor yani iradi olan bu faaliyetin, imajinatif bir hale dönmesi ve şuuraltına dikte ettirilen kalıbın programının işler hale gelmesi lâzımdır. Bunun için de imaji­nasyonun daima canlı kalması gereklidir. Yani bu imajinasyon, artık, daha ileri bir seviyede hedefe ulaşma arzusu, hırsı, niyeti, manasına da gelir. Devamlı olarak beslendiği zaman bü­tün fiziki hareketlerimiz imajinasyonumuzun istikametinde faaliyete geçecektir. Fizikî plâ­nın gerektirmiş olduğu eylemleri böylece yapmaya başlarız. Örneğin: Bir küçük kutu yap­mak istiyorsunuz. Önce kutu arzusu, kutunun tahayyülü, tahayyülden sonra yavaş yavaş fi­zik plânı ele geçirmeye başlayacaksınız. Kutu­nun en süptil halinden boyutlarını çizmeye, ondan sonra bunu yapmak için gerekli mal­zemeyi elde etmeye ve nihayet bir kutuyu meydana getirecek bir hünerin de meydana getirilmesine ait çalışmalar yapacaksınız.

           Bü­tün bunların yaptırıcı gücü asıl sizin zihniniz­deki imajinasyondur. İmajinasyonun meydana getirmiş olduğu etkiyi eksiltmeden, fre­kansını düşürmeden, devamlı onu beslemek zorundasınız. Asıl problem imajinasyonun çok iyi bir şekilde kullanılma­sı ve beslenmesidir. Örneğin: Bir zamanlar lisan öğrenmek için kursa gitmişsinizdir. Bir süre sonra da o iş yarım kalmıştır. Bunun ne­deni lisan öğrenme ihtiyaç ve arzusunun azal­ması ve o konudaki imajinasyon yeteneğinin çok zayıf hale gelmiş olmasıdır. İmajinasyon sadece bu konularda kullanılmaz. Birçok iyileştirmeler, tedaviler, imajinatif yolla (telkinle) yapılır. Bir hekim bile hastasını %50 imajinatif yolla iyi eder, ondan sonra da geri kalan kısmı için de ilaçlar alınır. İmajinasvon çok önemli bir melekemizdir, fakat bir türlü doğru dürüst kullanamıyoruz.