Omni - Yaradılışın Dört Prensibi
Related discussions
-
BİLİNÇ ALTI ÇALIŞMASI-DEĞİŞİME GÜVEN
Meraba :) sayfaya yeni üye oldumda bilinçaltı çalışmasının nasıl yapıldığı ile ilgili bir link var mı sayfada ?
1 reply Posted in Her Telden :)
-
Renk Terapi - Renkler Ve Giyim
0 Replies Posted in Her Telden :)
- Demedim mi? - Şiir
Omni bu kitapta sevgi ve bilgelik dolu bir rehberlik sunuyor. O, evrenin doğasını ve bizim onunla ilişkimizi açıklıyor. Bu büyük bir ilgiyle okunan, kendimiz ve yaşadığımız dünya hakkında çok şey anlamamızı sağlayan bir kitap."
Ruhların dünya üzerindeki gelişim serüvenlerinde oynadıkları birçok rol vardır. Bunlar genelde dört temel grupta toplanır diyor yüksek bilinçli varlıklardan oluşan Omni grubu. "Yaradılışın dört prensibi" isimli Akaşa yayınlarından çıkan kitapta.
Bu dört temel rol, Prens, Düşkün (çok yoksul), Rahip ve Fahişedir. Prens ve Düşkün rolleri tümüyle güç ile, onun nasıl ifade edildiği ve öyle bir güce eşlik eden sorumluluk ile ilgilidir. Zıtlar olarak, bir ruh mali ve/veya siyasi güce sahip olan yaşamlar, ya da her ikisinden de tamamen yoksun olan yaşamlar seçecektir. Ruh konuyu tamamen anlayabilmek için bu zıtları deneyimlemeye çalışır.
Rahip ve Fahişe rolleri tümüyle koşullu ve koşulsuz hizmetle ilgilidir. Güç unsurları bu rollere de girer ama bütün olarak, genel hizmet dersi ile ilgilidir. Tıpkı koşullu hizmetin her iki rolde de ifade edilebileceği gibi, koşulsuz hizmet de her iki rolde öğrenilip deneyimlenebilir.
Bu dört rol her ruhun tekâmülü için birinci derecede önemli ve etkilidir. Çünkü onlar benzersiz meydan okumalar, mücadeleler sağlar. Temel modeller olarak, gerçek rol her zaman seçilmez. Ancak, ruhların büyük çoğunluğu gerçek rolü en azından bir kere seçer. Prens rolü söz konusu olduğunda, bu toplumsal statüye ve etkiye sahip her hangi bir kişidir. Rahip rolü söz konusu olduğunda, bu, ister resmi ister gayrı resmi olarak, toplumun ruhsal ihtiyaçlarına hizmet eden her hangi bir roldür. Rahip rolünün örnekleri büyücü hekimler, terapistler, psikolojik danışmanlar, rahipler, şamanlar ve psişiklerdir. Düşkün rolü, seçimden yoksun görünen bir durumda bulunan her hangi bir kişidir. Bu yaygın bir roldür ve ırksal azınlıklardan olanlar ve dinler ve hükümetler gibi dışsal otoriteler tarafından hükmedilenler arasında görülebilir. Fahişe, ruhun daha çok, gerçekten seçtiği bir roldür ve rahip gibi, koşullu ve koşulsuz hizmet arasındaki farkları öğrenmekle ilgilidir.
Özünde, tüm bu roller ruhların gücü ve onu nasıl kullanacaklarını anlamalarına yardım eder. Rahipler ve Fahişeler, "müşterinin" onların hizmetlerine duyduğu ihtiyaç yüzünden "müşterileri" üzerinde sahte bir güç duygusu elde edebilirler. Prensler ve Düşkünler de esasen güç elde etmek ve uygulamak ile meşgul olurlar. Rahip rolü ile özdeşleşenleriniz sık sık Fahişe rolünü deneyimlemişsinizdir; bu ikisi el ele gider. Prens rolüyle özdeşleşenler de, aynı şekilde, birçok yaşamı düşkün olarak yaşamışlardır.
Bu roller tümüyle kişisel gücü kullanmakla ilgilidir. Gerçek güç insanın içinden gelir ve başka bir varlığa hükmetmeye ya da onu yönetmeye çalışmaz. Sahte güç, yoksunluk hissine dayanan güç, daima belli belirsiz olsa bile, kurnazca yönlendirmeyi ve "başkası üzerinde güce sahip olma" duygusunu içerir.