elfida Discussion started by elfida 14 years ago

başkalarının yaptıklarına, söylediklerine ve düşündüklerine aldırış etmeyen, sadece iyi bir insan olmak için kendi yaptıklarıyla ilgilenen bir insan ne çok zaman kazanır.

eğer bir dış etken sizi üzerse, duyduğunuz acı o şeyin kendisinden değil, sizin ona verdiğiniz değerden geliyordur, onu da her an ortadan kaldırma gücünüz vardır.

hayatımız düşüncelerimizin eseridir.

birisinin hatasına öfkelendiğinde derhal kendine bak ve kendinin de nasıl hata yaptığını düşün; örneğin iyinin paraya ya da hazza ya da bir parça şöhrete eşdeğer olduğunu düşünmen gibi...bunun bilincine vardığında, özellikle de seni öfkelendiren kişinin gergin olduğunu ve yapabilceği pek başka bir şey olmadığını ayırımsadığında öfkeni hemen unutursun. ve eğer bir yolunu bulabilirsen, karşındakinin gerginliğini gidermelisin. 

sağlıklı bir göz, görülebilen herşeyi görebilmelidir ve yalnızca "iyi" olan şeyleri görebilmeyi istiyorum demez; çünkü bu ancak sağlıklı bir gözün görebileceği durumdur. sağlıklı bir kulak ve sağlıklı bir burun, işitilicek ya da koklanabilecek her şeyi duymalı ve kokusunu algımalıdır. şunu unutma ki; düşünceni değiştirmek, senin yanlışlarını düzelten birisinin söylediklerini uymak, özgürlüğünden ödün vermek anlamına gelmez. çünkü bu değişiklik, senin iradenle olmuştur, kendi arzuna, değerlendirmene ve anlayışına uygun olarak yapılmıştır.

ve şunu asla aklından çıkarma; eğer sahip olduğumuz biricik şey içinde bulunduğumuz an ise ve sahip olmadığımız bir şeyi yitirmemiz de mümkün olmadığına göre, birisinin elimizden alabileceği tek şey yaşadığımız an'dır...

 

alıntı