Related discussions

sahra Discussion started by sahra 14 years ago

MİKRO BEN’İN KENDİNİ SAVUNMA YÖNTEMLERİ

r />br />ass="ecxMsoNormal" style="text-align: justify; background: none repeat scroll 0% 0% white;">MAKRO FARKINDALIK...

r />br />ass="ecxMsoNormal" style="background: none repeat scroll 0% 0% white;">

r />br />ass="ecxMsoNormal" style="text-align: justify; background: none repeat scroll 0% 0% white;">Sözle Açığa Vurma: Uygunsuz istekleri onlardan sürekli söz ederek bastırmaya çalışma.

r />br />ass="ecxMsoNormal" style="text-align: justify; background: none repeat scroll 0% 0% white;">Dengeleme Çabası: Bir konudaki düş kırıklığını başka bir konudan aşırı zevk alarak Dengelemeye (telafi etmeye), ya da bir zayıflığın etkisini güçlü bir yanı abartarak azaltmaya çalışma.

r />br />ass="ecxMsoNormal" style="text-align: justify; background: none repeat scroll 0% 0% white;">Gerçeğin Yadsınması: Genelde ”hastalanarak” veya işe ya da hobilere aşırı kendini vererek  (gerçeği görmezden Mikro ben’i gerçeğin istenmeyen sonuçlarından, o gerçeği yadsıyarak gelerek) koruma.

r />br />ass="ecxMsoNormal" style="text-align: justify; background: none repeat scroll 0% 0% white;">Başka Şeye Boşalma: Duyguları(genellikle öfkeyi) o duyguyu uyandıran kişi ya da nesnelerden daha az tehlikeli kişi veya nesnelere boşaltma. Hırsını birinden veya bir şeyden çıkarma.

r />br />ass="ecxMsoNormal" style="text-align: justify; background: none repeat scroll 0% 0% white;">Duygusallıktan Kaçınma : ‘Ben’i acıdan korumak için duygusal bağlılıklardan kaçınma.

r />br />ass="ecxMsoNormal" style="text-align: justify; background: none repeat scroll 0% 0% white;">Düş Kurma: Ulaşılamamış isteklerin gerçekleşmiş olduğunu düşleyerek doyum sağlama.

r />br />ass="ecxMsoNormal" style="text-align: justify; background: none repeat scroll 0% 0% white;">Kimlik Edinme: Ünlü kişi ya da kuruluşlarla özdeşlik kurarak, bu sayede kendini daha değerli ve önemli hissetme.

r />br />ass="ecxMsoNormal" style="text-align: justify; background: none repeat scroll 0% 0% white;">Kendini Başka Biri Gibi Görme: Reddedilmemek için başkalarının değerlerini benimseme.

r />br />ass="ecxMsoNormal" style="background: none repeat scroll 0% 0% white;">Kendini Soyutlama    : ‘Ben’e acı verebilecek koşullardan uzak durmak ya da bazı davranışların sonuçlarından kaçınmak için onları uygunsuz olarak niteleme.

r />br />ass="ecxMsoNormal" style="text-align: justify; background: none repeat scroll 0% 0% white;">Yansıtma: Kendi uygunsuz isteklerini başkalarına yükleme ya da karşılaşılan güçlükler konusuna başkalarını suçlama.

r />br />ass="ecxMsoNormal" style="text-align: justify; background: none repeat scroll 0% 0% white;">Akla Uydurma: Bir davranışın haklılığını ve onaylanması gerektiğini akla uygun biçimde kanıtlamaya çalışma.

r />br />ass="ecxMsoNormal" style="background: none repeat scroll 0% 0% white;">Tepki Oluşturma: Tehlikeli (toplumsal açıdan kabul görmeyen) istekleri bunların karşıtlarından aşırı söz ederek bastırmaya çalışma.

r />br />ass="ecxMsoNormal" style="text-align: justify; background: none repeat scroll 0% 0% white;">Gerileme: Daha az olgun davranış isteyen ve/veya daha düşük nitelikte amaçları olan, gerçekte alışılmış bilinç düzeylerine tekrar geri dönme.

r />br />ass="ecxMsoNormal" style="background: none repeat scroll 0% 0% white;">Bilinç dışına İtme: Acı veren ya da tehlikeli düşünceleri bilinç dışına itme.

r />br />ss="ecxMsoNormal" style="text-align: justify; background: none repeat scroll 0% 0% white;">Uygunsuz Güdüler; Ulaşılamayan cinsel istekler yerine cinsellik dışı görünen davranışlarla doyum sağlama toplumca kabul edilir biçime sokma.

r />br />ss="ecxMsoNormal" style="text-align: justify; background: none repeat scroll 0% 0% white;">Sevimli Olma Çabası: Kendine verdiği değeri desteklemek için başkalarının beğenisini kazanmaya çalışma.

r />br />ss="ecxMsoNormal" style="background: none repeat scroll 0% 0% white;">Kendini Hırpalama: Ahlak dışı istek ve davranışları ‘ben’e acı çektirerek ödeme.

r />br />ss="ecxMsoNormal" style="text-align: justify; background: none repeat scroll 0% 0% white;">Veya Cezalandırma.

Replies
elfida
elfida bunları yapabilmek kendiliğinden kendinle barışı ve kendini kabulü sağlayacaktır. ne mutlu yapabilene...bilgiler için teşekkürler hülya. 14 years ago
loader
loader
Attachment