Related discussions

elfida Discussion started by elfida 14 years ago

bir çok felsefenin en temel manevi ilkelerinden biri, hayatın belirlediğiniz gibi olmasında ısrar etmeyip, yüreğinizi o anda olanlara açık tutmak düşüncesidir. bu düşünce çok önemlidir, çünkü içimizdeki mücadelelerin çoğu hayatı kontrol etme arzusundan ve gerçekte olduğundan farklı hale getirme ısrarından kaynaklanmaktadır. ne varki hayat her zaman istediğimiz gibi değildir... sadece olduğu gibidir. bizim huzurumuz, o anın gerçeğini ne kadar kabul edebildiğimize bağlıdır.

hayatın nasıl olması gerektiği konusunda önceden oluşturduğumuz kavramlar varsa, bunlar, içinde yaşadığımız anın tadını çıkarmamıza ve o durumlardan ders almamıza engel olur. bu yüzden, belkide bizim için mükemmel bir uyanışa yol açacak olaylaların değerini anlamayız.

bir çocuğun yakınmalarına ya da eşinizin hoşnutsuzluğuna tepki göstermektense, yüreğinizi açın ve o anı olduğu gibi kabul etmeye çalışın. insanların sizin istediğiniz gibi davranmayışlarına itiraz etmeyin. ya da üzerinde epeyce çalışmış olduğunuz bir proje reddedildiğinde, bozguna uğramış gibi hissetmede; "ne yapalım, gelecek sefere kabul ettiririm" diye düşünün. derin bir soluk alın ve tepkilerinizi yumuşatın.

yüreğinizi bu şekilde açarken, amacınız; yakınmalardan, reddedilmekten ya da başarısızlıktan hoşlanıyormuş gibi görünmek değildir; sadece hayat umduğunuz gibi gelişmediği zamanlarda bunu olduğu gibi kabullenecek hale gelmektir. günlük yaşamın zorlukları içinde yüreğinizi açmayı öğrenebilirseniz, o güne kadar sizi hep rahatsız etmiş olan şeyleri artık sorun olarak görmeyi bırakırsınız. perspektifiniz derinleşir. mücadele ettiğiniz şeylerle savaşmaya başladığınız zaman hayat gerçekten savaş haline gelebilir. tıpkı bir ping-pong maçına döner ve siz kendinizi bir top yerinde bulursunuz. oysa kendinizi o anın akışına bırakıp, olanları telaşsızca kabullendiğiniz takdirde içinizde  daha huzurlu duygular belirecektir. karşınıza çıkan küçük zorluklar üzerinde bu tekniği deneyin. giderek aynı bilinçli davranışı daha büyük olaylar üzerinde de uygulayabilir hale geleceksiniz. bu da gerçekten çok güçlü olmanızı sağlayacaktır.

 

 

alıntı 

Replies
elfida
elfida dünya adil değilki, sadece bunu kabullenmemiz gerekiyor. biz gene doğru bildiğimiz şeyi yapmaya devam edeceğiz.ama bu arada bu durum karşısında... Show more 14 years ago
loader
loader
Attachment
derya88
derya88 bence herşey kabullenmekle alakalı. kabul ettinmi birkere, olayıda serbest bırakıyorsun .sadece herşeyi kabul et ve sal ....teşekkürler bilgiler için 14 years ago
loader
loader
Attachment
ambivalentes
ambivalentes Hayatı olduğu gibi kabul edip, hayata rağmen değil, onunla akmak gerek... 14 years ago
loader
loader
Attachment