İNDİGO ÇOCUKLAR(MERAK EDENLERE ve BOYLE COCUKLARI OLANLARA...

Related discussions

pınar Discussion started by pınar 14 years ago

.. 
İNDİGO ÇOCUKLAR
İndigo çocuklar kavramı, ilk olarak 1960 yılı ortalairında, önceleri az sayılarla dünyaya gelmeye başlayan çocukları, işaret etmek üzere tanımlanmıştır. Yıllar geçtikçe bu çocukların sayıları artmaya başlamış, 1980 ve 1990 yılları arasında en fazla sayıya ulaşmıştır. Bu çocuklar 1995 yılından sonra yerlerini, kendilerinden biraz daha değişik özelliklere sahip, Kristal çocuklara bırakmışlardır. Nancy Ann Tappe, 1982 yılında, Yaşamınızı Renk Yoluyla Anlamak isimli kitabında, İlk olarak İndigo kavramından bahsetmiştir. Bu kitap sayesinde indigo çocuk kavramıda gündemimize girmiştir.

1986 yılında da danışman ve konuşmacı Lee Carroll ve Jan Tober `İndigo Child-The New Kids Have Arrived' isimli kitaplarında bu çocukları anlatmıştır: Biz anne-babalardan yeni bir sorun türünü işitmeye başlamıştık. Zor ve garip yapıdaydılar. Onlar yetişkin ve çocuk rollerinde beklenmedik davranışlar gösteriyor ve kendi kuşağımızın deneyimlerine aykırı bir yerde bulunuyorlardı. Aynı şeyi uzmanlar da konuşmaya başlamıştı. Sorunlu anne-babalar artık ne yapacağını şaşırmış durumdaydı. Bu çocukları incelemeye aldık. Çünkü anlaşılmaya ihtiyaçları vardı. Anlaşıldıkları takdirde de geleceğin en etkili bireyleri olacaklardı.
Onlar bizim bildiğimiz tarzda çocuklar değillerdi. Anne ve babalardan çocuklarına geçerek nesilden nesile aktarılan klasik eğitim tarzını kesinlikle reddediyordı. Kendi yöntemlerinizle bir şeyler yaptırmanız neredeyse imkansızdı. Saygı duymak ve görmek istiyorlardı. Hiçbir zaman bebek muamelesi yapılmasından hoşlanmıyorlardı. Çok küçük yaşlarda bile onlarla her şeyi konuşmanız gerekiyordu. Duygusal sömürüye hiç gelemiyorlardı. Onlar için her durum karşısında değişmeyen sevgi belirtileri çok önemli idi. Tipik olarak herkesin inandığı, bu çocukların diğerlerinden daha akıllı oldukları, otoriteye karşı çıktıkları ve bazen altıncı hislerinin çok kuvvetli olduğudur. İndigo çocuklar hakkında birbirine benzeyen değişik tanımlamalar vardır ancak kesin bir tanımlama getirilemiyor. Çünkü, tıp dünyası bu çocukların var olduğunu kabul etmiyor. Bu tarz çocuklar için tek bir tanımlama vardır, hiperaktif. İndigo çocuklar, okudukları sınıflarda çevrelerine bakıp yalnız olduklarını düşünürler ve birçok bakımdan da öyledirler. Beyinleri sanki daha hızlı çalışır ve diğer çocuklarla birlikte aynı sınıfta olmak sonsuz bir sabır gerektirir. Çoğunlukla öğretmenlerinin o kadar ilerisindedirler ki söylenenleri kavrayabilmek için kendi titreşimlerini yavaşlatmak zorunda kalırlar. Bu onlar için zordur ve bu yüzden birçoğu öğretmen konuşurken gözlerini boşluğa dikip bakar.İnsanların değişime direnmeleri doğal bir şeydir. Ancak, indigolar değişime eğilimli olarak gelmişlerdir ancak ilk başta sorunlu çocuklar, ya da baş belaları olarak görülebilirler.
İndigo her geçen gün artan ve değişen enerji düzeninin insan doğası üzerindeki fiziksel, ruhsal ve zihinsel yansımalarıdır. İndigo çocuklar hem doğuştan bu yansımalara sahiptirler hem de insanoğlunun geçirdiği bu bilinç evrimine yardımcı olmak için buradadırlar. İndigolar savaşçı bir ruha sahiptirler. Onların ortak amacı insanlığa artık hizmet etmeyen eski yaklaşımları ortadan kaldırmaktır. Onlar, dürüstlükten yoksun yönetim, eğitim ve yasal sistemleri ortadan kaldırmak üzere bulunmaktadırlar. Bunları başarabilmek için, kızgın bir mizaca ve ateşli bir kararlılığa ihtiyaçları vardır.
İndigo Çocuklar Dünya'ya bir dizi hücresel talimatla gelmektedir. Bu talimatlar; kıskançlık, nefret, hatta hayatta kalmaya çalışma ya da korunma talimatı değildir. Bu çocukların sözleri birer yetişkin haline geldiklerinde insanlık için önemli olacak ve onlar şu soruları soracaklardır: "Dünyanın sorunlarına nasıl çözüm bulabiliriz. Hep birlikte nasıl hoşgörülü bir aile olabiliriz? Sürekli savaşmış olan insanları nasıl bir araya getirebiliriz?"
İndigolar, hoşgörüsüzlüğü, adaletsizliği, savaş ve çatışmaları, yalanı, tüm üstünlük mücadelelerini ve ayırımları reddetmektedir. Hatta kendilerinin özel olarak etiketlenmelerine de inanmamakta, ayrılmalarına karşı çıkmaktadırlar. Çünkü onlar, tüm gezegen üstünde, tüm insanlık için en yüksek standartları istemekte ve bunu yaratmak için niyetlerini ortaya koymaktadırlar.
İndigo çocuklar buraya bir misyonla gelip şöyle diyorlar: "Biz bu gezegenin şu ya da bu yolla değişimine yardım edeceğiz. Biz bunu dünyaya gelip bir sevgi örneği oluşturarak yapacağız. Siz bize nasıl davranacağınızı öğreneceksiniz ve bunu öğrenirken birbirinize de sevgi ve saygı ile davranmayı öğreneceksiniz."
Yeni dünyanın çocuklarının eğitimcileri ve anne, baba olarak, onların sizin sınırlarınızı aşmasını bekleyin. Onları buna teşvik edin ve bunu başarı ölçünüz olarak bilin. Onları, onlara ayrılmış o küçük kutuya uydurmaya çalışmayın. Bunun yerine, onların ne kadar ileri gidebileceklerini görün. Kapıyı açın. Onları öncelerinden daha iyi olmaya teşvik edin. Bunu bir oyun haline getirin, çünkü onlar oyunlara bayılırlar. Sınırlar koyarken yaratıcı olun. Bu çocuklar, yetişkinlermiş ya da yaşıtlarınızmış gibi davranırlar. Onları büyüklük taslamadan ve küçümsemeden dinleyin, saygı gösterin.
Gezegenimiz artık onarılması çok güç bir yıkımın eşiğindedir. Sorumsuzca tüketilen kaynaklar, doğal yaşama verilen devasa zarar, hoşgörüsüzlük, cehalet, sefalet… Toplumun faydasını düşünmekten ve adaletten yoksun yönetimler… Tüm insanlığı uyutmaya, manipüle etmeye ve sömürmeye dayalı sistemler. Kısacası, tamamen dünyanın ve insanlığın zararına olan bir dünya ile karşı karşıyayız.Tam da bu zamanda indigolar, insan eliyle yaratılan bu yıkımı durdurmak için bu gezegende doğuyorlar ve sistemlerin içine girip sorumluluklarını üstlenmeye başlıyorlar.
Şu anda bu dünyada bulunan indigo çocukları zor zamanlar beklemektedir, çünkü kendilerinden sonra gelecek olanlara için değişim gereklidir ve, bu değişimleri de İndigo'lar sağlayacaklardır.
İndigo Çocukların bazı ortak özellikleri şunlardır:
1- Onlar dünyaya bir asalet duygusuyla gelir ve çoğunlukla da öyle davranırlar.
2- Burada olmayı hak ettiklerini hisseder ve başkalarının bu hissi paylaşmadıklarını görünce çok şaşırırlar.
3- Kendi değerlerini iyi bilirler.
4- Mutlak otorite karşısında zorluk yaşarlar, yapması gereken şeyleri reddederler.
5- Ritüel- yönelimli ve yaratıcı düşünce gerektirmeyen sistemlerde düş kırıklığı yaşarlar.
6- Çoğunlukla, evde ve okulda işleri yapmanın daha iyi yollarını görürler, bu da onların " sistem yıkıcılar"( herhangi bir sisteme uyum sağlayamayanlar) gibi görünmelerine neden olur.
7- Suçluluk duygusu verilerek disipline sokulmaya karşılık vermeyeceklerdir.
8- İhtiyaçlarını bildirmekten çekinmezler.
9- Yapmaları gereken ödev ve görevlerden çok kolay sıkılırlar.
10- Topluma kolay kolay ayak uyduramazlar.
11- Sezgi yetenekleri çok gelişmiştir.
12- Spiritüal zeka sahibidirler.
13- Derin bakan gözlere sahiptirler, adeta gözleri ile konuşurlar.
14- Erken yaşta düşünceleri oluşur, aşırı öfkeli, yaramaz, cinselliği erken uyanmış çocuklardır.
İndigo çocuklar şimdilerde yoğun olarak 20 ila 30 lu yaşlarda, hala topluma uymakta zorlanıyorlar, arada insanlardaki pozitif değişimi gerçekleştiremediklerinde öfkeleniyorlar, saygı ve gerçek sevgi onlar için çok önemli, duygusal iniş ve çıkışları çok yoğun olarak yaşıyorlar.
Eğer hassas bir insansanız, onları gözlerindeki derin bakış ve parıltıdan, üstün zeka düzeyinden, zamansız öfkeli çıkışlarından, sezgi yeteneklerinden, topluma uyumsuzluklarından ve asaletlerinden hemen tanıyabilirsiniz. Onlarla beraber yaşayan kişilere bu biraz zorluk çıkarıyor, ama onlar büyük bir sevgiyi hak ediyorlar ve buna da fazlası ile layıklar.
Petek Kitamura.
Bu yazının hazırlanmasında Wikipedia free encyclopedia ve Indigo Dergisinden yararlanılmıştır.