Aile Dizimi ile Köklerin Negatif Etkilerinden Kurtulma

Related discussions

burak Discussion started by burak 14 years ago

Bir terapi yöntemi olan Sistemik Dizimler/Aile Dizimi.


Aile Dizimi; sorunu ele alınan bireyin, güncel ya da köken ailesinin temsili olarak dizilmesine dayalı bir yöntemdir. Ailenin, kişinin içsel gözündeki resmi ortaya konulur. Çeşitli kilitlenmeler, blokajlar içeren bu resmin terapist tarafından adım adım değiştirilmesi ile herkes için aydınlatıcı ve özgürleştirici olan 'çözüm resmi'ne ulaşılır. Özetle kilit kırılır ve aile ruhu kendine özgü derin hareketleri ile akmaya başlar ve sorun-hastalık çözülür. Ailenin sahip olduğu kolektif vicdan, kör bir güdüyle aileden hiçbir üyenin dışlanmasına, haksızlığa uğramasına, acı, mağduriyet yaşamasına müsaade etmez. Bilinçaltı kilitlenmeler bu şekilde oluşur yeni nesiller bilinçsizce bu rolleri üstlenir.


Aile Dizimi yöntemi hangi sorunların çözümünde işe yarıyor?

Bu şekilde bir kez gerçekleştirilecek bir aile dizimi semineri ile; cinsellikten bedensel hastalıklara, ilişki sorunlarından bağımlılıklara kadar yaşamın herhangi bir alanında kriz ya da kilitlenme yaşayan kişilere sorunlarının kökten çözümünde yardımcı oluyoruz. Yaşam enerjisinin yeniden özgürleşmesi ve kişinin verimli, anlamlı, bütünlüklü, doyumlu bir yaşam sürmesine destek veriyoruz.

Aile Dizimi`nin farkı nedir?

Her hastalığın unutulmuş bir şeye, dışlanan bir aile bireyine denk düşen ruhsal, genetik bir mirası var. İki tür mirasla geliyoruz, biri gensel miras; bedensel özelliklerimiz, kalıtımsal hastalıklarımız. Diğeri ruhsal miras. Belki beş nesil evvel, dedemizin yaşadığı acı bugünkü psikolojik sorunumuzun nedeni olabiliyor. Ailemizde erken, acılı şekilde ölen, kayıp yaşayan, sorunlu, cinayete kurban gitmiş, teşebbüs etmiş, intihar etmiş birileri varsa bunlar gelecek kuşakları etkileyebiliyor. Aile acıları ruhsal olarak gelecek kuşaklara transfer oluyor. Kişide panik atak var, görünürde de bunu çağrıştıran bir şey yok. Ama ailenin ruhsal haritasında buna denk düşen bir travmayı buluyoruz.

Nasıl yapılıyor bu dizim?

Bireysel yapılıyor ya da kalabalık gruplarla seminerlerle yapılıyor. İlk defa birbirini gören, sorunlarına çözüm arayan insanlar toplanıyor. Bir halka çalışması oluyor. O yok sayılan, kişi sisteme dahil edildiğinde, travmatik yapı aydınlanıyor ve kişinin yaşamında büyük bir iyileşme olabiliyor.

 

Replies
derya88
derya88 çok faydalı bilgler teşekkürler 14 years ago
loader
loader
Attachment