DÜNYA 2012 DE SONA ERMEYECEK- Carlos Barrios-Bir Maya...

pınar Discussion started by pınar 14 years ago
Bu yazı Aluna Joy Yakx’in tarafından 12.Ağustos.2010 tarihinde postalanmıştır.
(newsletter @alunajoy.com)

Carlos Barrios, İspanyanın dağlık kesiminde El Altiplano ailesinin bir ferdi olarak doğmuştur.Evi, Maya Mam kabilesinin olduğu Huehue Tenangodadır. Mam kabilesi, Maya ve diğer gelenek koruyucuları ile, Kuzey Amerikadaki Kaplumbağa adasında eski tarzın bir parçasını sürdürür.

Onlar, konu ile ilgili kadim, zarif ve dikkate değer Maya takvimi bilirkişileri ve zaman koruyucularıdır.
Bay Barrios, bir araştırmacı, antropolojist ve tarihçidir.19.yüzyıldan bu yana, 25 yıl geleneksel Maya büyükleri ile çalıştıktan sonra o, Kartal Klanında bir Maya Ajq'ij si, törensel bir Rahip ve Ruhsal bir rehber oldu.

Ve yıllar önce, kardeşi Gerardo Carlos ile, farklı Maya takvimleri üzerinde bir araştırmaya başladı.Bir çok öğretmenle çalıştı.O, kardeşi Gerardonun, neredeyse 600 Maya büyüğü ile, onların bilgi sahasını genişletmek için bir görüşme yaptığını söyledi.

“Antropolojistler, Tapınak alanlarını ziyaret ediyor” diye söylüyor Bay Barrios, “Ve yazıtları okuyup Maya haberleri yapıyorlar, fakat onlar işaretleri doğru okumuyor.O ancak onların tasavvurudur…Diğer İnsanlar, Maya ismi altında kehanetlere dair yazıyorlar.Ve onlar, Dünyanın 2012 Aralığında sona ereceğini söylüyorlar.Maya büyükleri buna çok kızıyor.Dünya son bulmayacak.O sadece dönüşecek. Yerlilerin bir takvimi var ve onun doğrulukla nasıl çevirileceğini sadece onlar biliyor, diğerleri değil.”

“Döngülerin, devrelerin ve zamanın kavramı olan Maya Takvimleri, karmaşık ve geniş olarak kendisini kanıtlamıştır.Maya 17 farklı takvimi anlar, onların bazıları, on milyon yıldan daha fazla bir sürenin üzerindeki zaman doğruluğunun haritasını çıkarır.Bu Takvim ısrarla, 1987 den bu yana Tzolk’in ve Cholq'ij diye isimlendirilen Küresel bir dikkati çeker.

Önce kurulan çağlar, Pleiades devresi üzerine temellendirildi, o hala Kutsallığını koruyor.Yerli takvimler ile yerli İnsanlar, tarih içinde önemli dönüş noktalarının izini korurlar.

Örnek olarak, gün tutucuları, Mayalar tarafından One Reed, Ce Acatal olarak isimlendirilen günleri, yıl içinde önemli bir gün olarak tanımlayan takvimleri çalışırlar.O gün, en önemli bir atanın geri dönüşünün kehanet edildiği zamanki bir gündür,”bir kelebek gibi geliyor”.Batı takvimlerinde, One Reed günü, Hernando Cortez ve onun 11 kalyon filosunun, bu gün Vera Cruz diye çağrılan doğudaki bu yerden ulaştığı gün olan Nisan 21, 1519 tarihli Paskalya Yortusu gününe denk düşer.İspanya gemileri doğruca kıyılara geldiğinde, yerli halk zaten onun nasıl olacağını görmek için gözlüyor ve bekliyordu. Yelkenli gemilerin bu büyük dalgaları gerçekten onlara, okyanus yüzeyini sıyırıp geçenbir kelebeğin öncülerini hatırlattı.Bu tarz, bir çağ, yeni bir çağın başlangıcıydı, onlar takvimleri aracılığı ile bunu beklemişti.Maya bunu, her bir 52 yılda bir gelen dokuz Cehennem ya da dokuz Bolomtikus yeni çağı olarak adlandırdı.İfşa edilmiş dokuz devre olarak, ülke ve özgürlük yerli halktan alınıyordu. Hastalık ve saygısızlık egemen oldu.

Cortezin ülkeye ulaşması ile neyin başladığı, 16.Ağustos.1987 den itibaren İnsanların geri çağırdığı “Uyumlu Birleşme” günü olarak sonlandırıldı.Milyonlarca İnsan Kutsal alanlarda, Yeni bir Çağa, beşinci Güneşin Dünyasına düzgün bir geçiş için dua ederek törenler düzenlediği bir tarihin üstünlüğünü ele aldı.

O, 1987 tarihinden bu güne kadar olanlar için, Bay Barrios şöyle söylüyor, “ Materyalist Dünyanın sağ kolu olan bir zaman içinde olduğumuz bir zaman görünmüyor, yavaşça fakat direngen.İnsanlar, Dünya Ana ile bir uyum içinde yaşamaya ve barış başladığı zaman çağın zirvesinde olacağız.Dördüncü Güneşin Dünyası içinde daha uzun bir süre olmayacağız, fakat henüz hala beşinci Güneşin Dünyasında değiliz. Bu, değişim ve dönüşümün arasındaki bir zamandır.Biz değişim içinden geçerken, Yeryüzü değişikliklerinin sürmesi, savaş, sosyal kargaşalar ve çevresel yıkımın küresel, devasa bir birleşmesi olacaktır.

Bunların hepsi, diye devam ediyor Bay Barrios, Maya Takvimleri yoluyla açıklanan Maya Takvimlerinin basit, Spritüel matematik ön görümleridir.”O değişecek” diyerek görüşünü belirtiyor Bay Barrios. ”Herşey değişecek”.O, Maya gün tutucularının, 21.Aralık.2012 tarihinin bir yeniden doğuş günü, 5.Güneş Dünyasının başlayacağı bir gün olduğunu düşündüklerini söylüyor.”Dünya kendisini Galaksi merkezi ile hizalandıracak ve Galaktik Ekvatordan geçip Güneşsel meridyen tarafından işaretlenerek, sonucunda Yeni bir Çağı başlatıyor olacaktır.”

26.000 yıl içindeki 21.Aralık.2012 tarihli ilk Güneş yükselmesinde Güneş, ekliptik düzlem ile Samanyolu Galaksinin kesişme noktasında birleşmek üzere yükseliyor.Bu Kozmik geçiş, Dünyanın Ruhsal gelenekleri içindeki bir ağaç hatırlatmasını, bir yaşam ağacını, Kutsal ağacın bir somutlaştırılması olduğunu düşündürtmektedir.

Bazı gözlemciler, 2012 yılı içindeki bu Galaksi kalbiyle hizalanmanın getireceği kozmik enerjinin, Dünyaya akıp onu temizlemesi için bir kanal açacağını ve Dünyada ikamet eden herkesin titreşimini daha yüksek bir seviyeye yükselteceğini söylemektedirler.

Bu işlem zaten başlamıştır, diye işaret etti Bay Barrios.”Değişim şimdi hızlanıyor, ve o hızlanmaya devem edecek.” Eğer Dünya İnsanları bu 2012 yılına, Yeryüzünün çok fazla tahribatı olmaksızın iyi bir biçimde ulaşırsa,” diye devam etti Bay Barrios, “Biz, yeni, daha yüksek bir seviyeye erişeceğiz. Fakat oraya erişmek için bizim, bu yolu engellemeye çalışan çok güçlü, güç dolu kuvvetleri dönüştürmemiz gerekmektedir.”

İlerdeki yolun bir görünüşü;

Onun Maya Takvimi ve geleneği anlayışından, Bay Barrios bize, önümüzde uzanan yolun ne olduğu ve bizim nerede olduğumuza dair bir resim sundu.2012 yılının kış dönümündeki bu özel tarih, Dünyanın sonunu işaretlememektedir.Dışardaki bir çok İnsan, Maya Takvimine dair yazarak bu tarihi sansasyonalleştirmektedir, fakat onlar bilmiyorlar.Bunu bilenler, Maya geleneklerinin korunup emanet edildiği Yerli Büyükleridir.

“İnsanlık devem edecek”, diye iddia etti, “Fakat farklı bir tarzda.Madde yapıları değişecek.Bundan ötürü biz, daha fazla İnsan olma fırsatına sahip olacağız.Maya Takviminin en önemli bir Çağını ve kehanetlerini yaşıyoruz.Dünyanın bütün kehanetleri, bütün gelenekleri şimdi bir noktada birleşiyor. Oyunlar için daha fazla zaman yok.Bu çağın Ruhsal ideali şimdi hareket halinde.Birçok güçlü Ruh bu çağda, bir çok güçle yeniden doğdu.Bu, karanlık ve ışık olarak her iki taraf için de bir gerçektir.”

Kaynaşma, birlik için bir çağrı,

Santa Fe’de dinleyicilerle karşılaştığında Bay Barrios onlara, Mayaların geçmişteki en yakın yeni yıl kutlamaları hakkında bir öykü anlattı.O, bütün bir yıl bir dağdaki bir mağarada yalnız yaşayan ve saygı duyulan bir büyüğün, kutlamada İnsanlarla konuşmak için Chichicastenangoya yolculuk yaptığını söyledi. Maya Büyüğü, sade, doğrudan bir mesaj verdi.O, bütün İnsan Varlıklarına, ışık ve yaşamın desteği içinde bir araya gelmeleri için bir çağrı yaptı.Ancak şimdi, her bir kişi ve grup, kadın, erkek kendi yolunda gidiyor.Dağların büyüğü, şayet ışığın İnsanları bir şekilde bir birlik oluşturur ve bir araya gelebilirse bir umudun var olduğunu söyledi.

Bu ifadeyi Bay Barrios şöyle açıkladı, “ Biz bir kutupluluk Dünyasında yaşıyoruz; gece ve gündüz, kadın ve erkek, pozitif ve negatif. Işık ve Karanlık birbirine gereksinim duyar.Onlar bir dengedir.Sadece şimdi, karanlık taraf çok güçlüdür ve onların ne istediği çok açıktır.Onlar kendi vizyonlarına, açıkça ellerinde tuttukları kendi önceliklerine ve bununla birlikte kendi hiyerarşilerine sahiptirler.Ve onlar, 2012 deki Ruhsal beşinci Dünya ile bağlantıya muktedir olmamamız için bir çok tarzda çalışıyorlar.

Işık tarafındaki herkes onların çok önemli olduğunu düşünüyor, bu onların kendi anlayışları, ya da onların gruplarının anlayışlarıdır, ki bu anahtardır.Kültür ve düşüncelerin farklılığı vardır, ve tek bir odaklanma değil, bir yayılma ve bir yarış vardır.”

Bay Barrios bunu işaret ederken, “Karanlık taraf, maddecilik ve inkarın kaynaşmasını engellemek için çalışıyor.O, hem de, Yeryüzünün ışık ile daha yüksek bir düzeyde titreşime ulaşmasını tahrip etmek için çalışıyor.Onlar, maddecilikten, kötüye giden dördüncü Dünyadan ve eski enerjiden hoşlanıyorlar.Onu değiştirmek istemiyorlar.Kaynaşma, birleşme istemiyorlar.Bu düzeyde kalmak istiyorlar, ve gelecek seviyeden korkuyorlar.Kötüye giden dördüncü Dünyanın karanlık gücü yıkılamaz ve hakkından gelinemez.O, onun için çok güçlü ve açıktır ve o yanlış bir stratejidir.Karanlık, yalın bir sadelik ve açık bir kalplilikle karşı konulduğunda ancak dönüştürülebilir.Bu, Beşinci Güneşin Dünyası için anahtar bir kavram ve birleşme ve kaynaşma için ise neyin liderlik edeceğidir.”dedi.

Bay Barrios, “5.Güneş Dünyasının ortaya çıkışı, gözden kaçırılan birçok elemente dikkat çekecektir. Yeryüzünün geleneksel dört elementi, toprak, ateş, hava ve su, geçmişteki muhtelif çağlarda egemendi, 5.Güneş zamanında beşinci element olarak Eter sayılacak.Sözlük Eteri, Cennetin yoğun olmayan, hafif bir elementi olarak tanımlar.Eter bir ortamdır.O, bütün uzaya nüfuz eder ve telefon bataryasından İnsan aurasına kadar frekansın, titrşimin geniş bir sahasındaki enerji dalgalarını dönüştürür.

“Eter” in ne olduğu Bu Dünyanın ötesindeki inançlarla ilişkilidir; Cennetler.Eter, 5.Güneş elementi, semavidir ve maddesel cismin yokluğudur, fakat o, etten, taştan ya da ağaçtan daha az değildir.Eterin içindeki genel durum, kutupluluğun bir kaynaşmasının olabilirliliğidir.” Dedi Bay Barrios.”İnsanlar içinde daha fazla karanlık ve ışık yok, ancak coşturulmuş bir kaynaşma var.”

“Fakat şimdi, doğrudan karanlık hükümranlığı bununla ilişkilendirilmez.Onlar, onu engellemek için organize edilir.Öyleki onlar, 2012 deki hizalanma için Yeryüzünün bizim hazır olmayacağımız bir ortamını ve dengesizliğini arar.Biz diğer tarafla, denge ve huzur için, birlikte çalışma gereksinimindeyiz. Biz, bizi barındıran ve besleyen Yeryüzünü koruma gereksinimindeyiz.Biz, öykü içindeki bu an için hazır olma, yaşamı muhafaza etme ve diğer tarafa karşı koymak için, şimdi kaynaşma, birleşme ve birlik uğraşı içindeki kalbimizi ve bütün aklımızı ortaya koyma gereksinimindeyiz.”

Bay Barrios, Santa Fedeki dinleyecilerine, Dünya öyküsünün en kritik bir anında olduğumuzu anlattı. ”Biz bozulduk.” Diye söyledi.”Biz, herhangi bir şekilde daha fazla oynayamayız.Gezegenimiz yenilenebilir ya da mahvedilebilir.Şimdi, farkında olma ve harekete geçme zamanıdır.Herkes gereklidir.Siz, nedensiz burada değilsiniz.Şimdi burada olan herkesin önemli bir amacı vardır.Bu zor fakat çok özel bir zamandır.Büyümek, gelişmek için bir olanağımız var, ancak bu öykü içindeki ana hazır olmak zorundayız.”

Bay Barrios, gelecek yıllarda denge içinde yürüyebilmesi için İnsanlara yardımcı olacak bir dizi öneri sıraladı.”Kehanet edilen değişiklikler olacak.” diye söyledi.”fakat bizim tutum ve davranışlarımız, onların nekadar yumuşak veya vahşi olacağını belirler.Yeryüzüne saygılı bir eylem politikası yapacak, bizi anlayan ve bizi temsil edebilecek insanları seçmek, harekete geçmek ve değişiklikleri yapmak gereksinimindeyiz.Meditasyon ve Ruhsal uygulama güzeldir, ancak, yanı sıra eylem gerekli.Kim olduğunuza dair açık olmak çok önemlidir ve bununla birlikte, Yeryüzü ile olan ilişkileriniz de çok önemlidir.

Kendi geleneklerinize ve kalbinizin çağrısına göre kendinizi geliştirin.Fakat, birlik için çabalara ve farklılıklara saygılı olmayı hatırlayın.Akıllı yeyin.Yiyeceklerin bir çoğu, kaba ya da güç algılanan bir tarz içinde bozuluyor.Dikkatinizi, bedeniniz içine neyi aldığınıza verin.Enerjileri muhafaza etmeyi ve yiyecekleri korumayı öğrenin.Güzel nefes alma tekniklerini öğrenin, şimdi nefes ustalarınıza sahipsiniz. Açık olun.Büyük köklerinizin geleneklerini takip edin.Geleneğin ne olduğu önemli değildir, kalbiniz onu size anlatacaktır, ancak o büyük köklerinize sahip olmalıdır.Biz bir enerji Dünyasında yaşıyoruz.Bu zamandaki en önemli görev, herşey ve herkesin enerjisini anlamak ya da duyumsamayı öğrenmektir; İnsanların, bitkilerin, hayvanların.

Biz, enerjilerin dalgalandığı ve yaşadığı bu hükümranlık yerindeki eter elementi ile bir birleşmek için, 5.Güneş Dünyasına daha da yakınlaşırken bu artan bir öneme sahip olmaktadır.Barış ve huzura dua etmek için Yeryüzünün Kutsal yerlerine gidin ve Yeryüzüne, bize barınma, giyecek, ve yiyecek sağladığı için saygılarınızı sunun.Bu Kutsal yerlerin enerjilerini tekrar harekete geçirme ihtiyacındayız. Bu bizim işimizdir.

Basit ama çok etkili bir dua tekniği, beyaz ya da bebek mavisi ile renklendirilmiş bir mum yakmaktır. Huzur içinde bir an düşünün.Aleve niyetinizi söyleyin ve onun ışığını, barış veya savaş çıkarabilecek güçlü liderlere gönderin.Yapacak bir işimiz var.”

Bay Barriosa a göre bu, İnsanlık ve Yeryüzü için hayati önemde bir andır.Her bir kişi önemlidir.Şayet bu Çağa enkarne olduysanız, Gezegeni dengeli yapmak için Ruhsal bir işiniz var.O, diğer yarışmacıların Maya Dünyasına geleneği almak için gelebileceğini, büyüklerin kapıyı açtığını söyledi.Maya, diğer Spritüel sistemlere, diğer yarışmacılara ve diğer renklere saygı gösterdi ve değerlerini bildi.

O, “Onlar biliyor” dedi, “Ve bu Maya Dünyasının kaderi, bütün Dünyanın kaderi ile ilişki içindedir.En büyük bilgelik sadeliktir”…”Sevgi, saygı, tolerans, paylaşma, minnettarlık ve af.O karmaşık ve ayrıntılı değildir.Gerçek bilgi serbesttir.O sizin DNA nıza kotlanmıştır.Hepinizin ihtiyaç duyduğu içinizdedir. Büyük öğretmenlerin başlangıçtan beri söylediği gibi.Kalbinizi keşfedin, ve siz yolunuzu keşfedeceksiniz.

Carlos Barrios, yazar,

Yazgının (Kader) Kitabı; 2012 kehanetlerini ve kadim Maya gizlerini açıklama,
http://www.amazon.com/gp/product/0061833835?ie=UTF8&tag=alunajcom-20&linkCode=as2&camp=1789&creative=9325&creativeASIN=0061833835
http://www.assoc-amazon.com/e/ir?t=alunajcom-20&l=as2&o=1&a=0061833835

Çn: Süleyman Kaya,