Related discussions

pınar Discussion started by pınar 14 years ago
Nefes Farkındalığı Bize Ne Kazandıracak
 

 

1) Fiziksel, duygusal ve zihinsel kontrol
2) Yaşamı kolaylaştırıcı teknikler
3) Bireysel ve toplumsal farkındalık
4) Varlığınızı yeniden var etmek
5) Bilinc seviyenizi yükseltmek
 
Fiziksel kontrol;
 
Doğru nefes almaya başladığınız da fizik bedeniniz de; tik, seyirme, tırnak yeme, el ve ayak sallama vs... gibi is- tem dışı hareketlerinizin farkına varacak ve nefes teknik- leriyle bunları kontrol etmeyi öğreneceksiniz. Bu süreçte üzerinizde varlığından haberdar olduğunuz ve olamadığınız birçok fiziksel davranış bozukluğunun farkına varacak çok kısa zamanda maksimum iyileşme kazanacaksınız.
 
Duygusal kontrol;
 
Doğru nefes almaya başladığınızda olaylar karşısında eskisi kadar düşürücü ve geriletici tesir almayacaksınız. Dışarıdan ve içinizden gelecek her türlü zorlayıcı tesire karşı   kendinizi daha kuvvetli hissedecek; hırs, öfke, intikam, kıskançlık vs.. gibi duygusal zayıflıklarınızın, şehvani arzu ve isteklerinizin farkına varacak ve duygularınızı kontrol al- tına alarak hızla güçleneceksiniz.
 
Zihinsel sağlık;
 
Doğru nefes almaya başladığınızda zihinsel problemleriniz de çözülmeye başlayacaktır. Bugüne kadar farkına varmadığınız, tutkularınızın, tutukluluklarınızın, olmassa olmazlarını zın ve kabulsüzlüklerinizin farkına varıp, çözüme ulaşacaksınız. Sizi zihinsel olarak hiç bir şey meşgul etmeme ye ve engel olmamaya başladığında, yaşama olan bakışı- nız pozitif yönde değişecek ve önünüzdeki engelleri aşmak için daha fazla zaman ve imkan bulacaksınız.
 
Yaşamı kolaylaştırıcı teknikler;
 
Doğru nefes almaya ve nefes tekniklerini kullanmaya baş- ladığınızda düşünce gücünüzün farkına varacak ve imajinasyonla yaşamınıza yön verebilme yeteneğine ka- yaratıcı imgelemeler oluşturmaya ve kaderinizi değiştirmeye başlayacaksınız.
 
Bireysel ve toplumsal farkındalık;
 
Nefes çalışmalarına başladığınızda daha önce farkına varmadığınız bir şekilde nefes aldığınızı, canlı olduğunuzu ve yaşamda olduğunuzu farklı bir şekilde hissedeceksiniz. Her özgün nefeste bireyselliğinizin, her toplu nefeste bütünselliğinizin farkına varacak, bireysel ve toplumsal ayrımını bir potada eritmeye başlayacaksınız. Bireysel varlığınızın farkına vardıkça, bütünsel varlığınızı hissedecek, herşeyin siz olduğu anlayışına kavuşacak, gelişerek büyüyeceksiniz.
 
Varlığınızı yeniden var etmek; 
 
Doğru nefes almaya başladığınızda idare ve kontrolün bu- güne kadar sizin elinizde olmadığını, otomat bir yaşam yaşadığınızı, arzu ve ihtiraslarınızın sizi istediği gibi yönlen- direrek yönettiğini anlayacaksınız. Nefesinizi izlemeye ve nefes teknikleri uygulamaya başladığınızda, yeni bir anlayışa geçecek, kısa zamanda yeni bir yapılanma yaşayacaksı-nız. Nefes tekniklerinin size sağlayacağı ruhsal kuvvet sayesinde kendi üzerinizde oluşturacağınız hakimiyetle kontrolü ele alacak, otomat realiteden, farkındalıklı ve bilincli bir anlayışa geçiş yapacaksınız.
 
Bilnç seviyesini yükseltmek; 
 
Doğru nefes almaya ve nefes teknikleri kullanmaya başladığınız da yaşamınızın her alanında genişlemeler oluştuğunun farkına varacaksınız. Sağlıklı bir vücud sahibi olarak duygularını, düşüncelerini ve fizik bedenini kolayca kontrol edebilen bir kabiliyetle realite anlamında gelişmeye başlayacaksınız.
 
İmajine etmek, tasarımlamak ve yaratmak kabiliyeti oluşturarak yaşamı belirleme ve kontrol etme imkanı sağlamak için meditasyonlarda ve düşünceyi güçlendirme çalış maların da nefesi kullanmayı öğrenerek her türlü güçlüğün üstesinden gelecek bir güç oluşturacaksınız.
 
Her durumda kendinizi savunmaktan ve kendinizi haklı çıkartma gayretinden vazgeçip, basınıza gelen durumun sorumluluğunu üzerine alarak, daha iyisini yaratma konusunda cesur seçimlerde bulunacaksınız. 
 
Maddi manevi, zorluk ve engellere karşı daha farkındalıkla hareket ederek uyum ve esneme kabiliyeti oluşturacak, yaşam içinde karşılaştığınız olay ve kişilerden olumlu yön-de yararlanacaksınız.
 
Herşeyin birbiriyle iç içe ve birbirinden ayrı olmadığını ve sizinde bütünden kopuk olmadığınızı hissetmeye başladığınız da, herşeyi olduğu gibi kabul etmeye ve hiçbir koşul öne sürmeden herşeyi ve herkezi sevmeye ve bunu başardığınız oranda da bütünün aslında siz olduğunun farkına varmaya başlayacaksınız.
 
Replies
burak
burak güzel kazanımlar 14 years ago
loader
loader
Attachment