Bir nefesle farkındalık çalışması örneği
Related discussions
- NEFESLE İYİLEŞME Nefes çalışmalarının mükemmelliğini ufak deneyimlerle biliyorum,paylaşımınız için teşekkürler..
-
Çakralarınızdaki Sorunları Tespit Edebilmenizi Sağlayan Bir Test
0 Replies Posted in Her Telden :)
- Farkındalık Ve Nefes Çok aydınlatıcı bir yazı paylaşımınız için teşekkürler..
Gercek ihtiyaclari belirlemek ve yasamimiza cekmek
Gercek ihtiyaclarinizi ortaya cikarmak ve sizi neyin mutlu edecegini belirlemek icin her gun kisa sureli fizik beden, duygu ve dusuncelerin dengelenmesini saglayacak derin nefes calismalari ile niyet olusturma programi uygulayabilirsiniz. Kullanilacak yontem; derin nefes egsersizleri esliginde niyet koymak, niyete iliskin istek olusturmak ve olusturulan niyet ve istekleri alt beyine dogru bicimde iletebilmektir.
Yasaminizi daha iyi hale getirmek ve yasami en ust duzeyde deney imleyebilmek icin gercek ihtiyaclarimizi ve sizi neyin mutlu edecegini ortaya cikarmali, kendinizi yasama bagli ve canli hissettirecek seyleri bulmalisiniz. Ayrica istediginiz seylerin baskalarinin sinirlarina girmemesine ve kisinin sinirlamasina bagli olmamasina dikkat etmelisiniz.
Sessizlik, sakinlik ve denge olusturmak icin bir sure burundan nefes alip, agizdan yavasca verme calismasi yapildiktan sonra dusuncede saflasma olusmasi beklenir. Bu dusuncenin istem disi rekabet, hirs, ofke vs.. duygu programlarindan arindigi bir durumdur. Bu duruma geldiginizde derin bir nefes alip biraz nefesi tuttuktan sonra belirlediginiz gercek ihtiyaclarinizi en iyi sekilde imgeleyerek duzgun cumlelerle ifade etmeye baslayin. Cumleleri derin nefes alis ve tutmalarla birlikte her bir istek icin birkac kere tekrarlamalisiniz. Ifadeleriniz bir cocugun dahi anlayabilecegi basit ve duz cumleler olmalidir. Ornegin su cumleleri kurabilirsiniz.
“ Evrenle uyumlu bir yasam istiyorum”,
“Olagan ustu deneyimler yasamak istiyorum”,
“Ev, araba, esya ve yiyecek gereksinimlerinin bolluk icinde gelmesini istiyorum.”
Tersten kurgulanmis cumleler olusturmayin. Ornegin;
“Evrenle uyumsuz bir yasam istemiyorum”
“Sira disi bir yasam istemiyorum”
Tanimlanmasi zor olan cumleler kullanmayin. Ornegin;
Gereksinimlerim ev, araba, esya ve yiyeceklerse bana bolluk icinde gelmeleri uygundur.
Cumlelerin direk istediginize odakli, duz ve kolay anlasilir olmasi gerekliligi, alicinin direk kendi alt beyniniz olmasi nedeni iledir. Bu sozleri orak bilinc dedigimiz ana sisteme direk iletebilmeniz icin bilincalti ya da alt beyin tarafindan dogru algilanmasi gerekir. Alt beyin saka anlamaz. Ters kavramlari cozmez. Tanimlarken daha once kayitladigi kavramlarla iliskilendirerek sonuca gider. Bu yuzden ornegin arabanizla giderken “ Dilerim is yerime tekerim patlamadan giderim” seklinde dusunmeye basladiginizda alt beyin bu dusuncenizi daha once kayitlanmis olan teker patlama olayi ile iliskilendirilir ve biraz sonra dusunceniz sonucu tekerinizin patlatamasina sebebiyet verirsiniz. Burada dogru cumle “ Rahatca eve gidecegim.” olmalidir.
Aslinda kurdugunuz negatif cumleler o anki fizik beden, duygu ve dusuncelerdeki dengesizligin, kontrolsuzlugun, farkindalik siz durumun disari yansimasidir. Kisinin icine dustugu anlik daginikliklar ve kontrol kaybi aksak nefes teknikleri olarak tanimlanan uc kisa bir uzun nefeslerle calisarak toparlanabilir. Duygu ve dusuncelerdeki negatif enerji yukselisi bu calismalarla dengelenerek topraklanma saglanabilir. Negatif uretiminin devamli olmasi ve kisinin bilincaltindan gelen duygu ve dusunceleri dengeleyememesi derin bir bilincalti sagilimi ile cozumlenebilir. Bilincalti sagilimi en iyi sekilde Holoterapi nefes calismasi ile gerceklesir.
Kisinin devamli negatif bir kurgu ve olumsuzluklara odaklanmasi durumu genellikle diyafram solunumu yerine ust solunum yapmasi sonucudur. Ust solunum, ihtiyac fazlasi trioksin ve adrenalin salgilanmasina ve sempatik sinir sisteminin devamli uyarilmasina sebebiyet verir. Kisi, savas ya da kac psIkolojik durumunun getirdigi hassasiyetle ana ihtiyaclarina yonelik niyet ve isteklerle ilgili olamaz. Bu durumda olusturulacak niyet ve buna bagli istekler yasami kolaylastirici, guzellestirici gercek ihtiyaclarimiz yerine aci ve zorluk getirecek deneyimleri cekecektir.
mustafa kartal