Related discussions

burak Discussion started by burak 14 years ago

Ve birden heyecan başlıyor! Aşağıdan tırmandığınız zaman çok yükseklerde gördüğünüz bulutların içine girmeye başlıyorsunuz. Bunu ilk kez yaşadığımda çocuk gibi çığlık atmıştım!  Evet, sis değil, duman değil, uçakla geçtiğimiz bulutların içinden geçiyorsunuz! Arabadan çıkıp buluta dokunabiliyorsunuz, fotoğraf bile çektirebiliyorsunuz! Tabii görünecek kadar şanslıysanız.  Dünyada olup bitenleri bir anda unutup değişik hislere teslim oluyorsunuz. Darjeeling artık yakın ve karlı Himalaya tepelerini uzaklarda fark edebiliyorsunuz.  Bir başka heyecan sarıyor içinizi bu sefer! Dünyanın en yüksek üçüncü dağı olan “Khangchendzonga” Dağı (Kan-çen-can-ga) yükseklik olarak birinci sırada olmazsa bile manevi gücü ve bağrında saklı sırları açısından gezegenimizin en önemli yerlerinden biridir!  Devlet tarafından korunuyor ve daha yukarılarda zirvelerine tırmanış yasak.  Davetsiz turistlerin bu kutsal ve mucizelerle dolu bölgeye girmeleri istenmiyor.  Aslında yerli halk Kançencanga için “istemezse hiç kimseye geçit vermez” diyor.  Hiçbir Tibetli rahip, sırra layık, bir adım ötesini taşıma yetisine sahip olduğunuzu ispatlayamadığınız sürece bu dağın sırlarını size anlatmayacak; Kançencanga’nın güzelliğinden, özel konumundan ve temizliğinden bahsedip, konuyu basite indirgeyerek kapatacaktır.

Bulutlar Diyarı Darjeeling’e adım attıktan sonra bu sefer doğa değil, insan yapımı harika bir yer tavsiye edeceğim.  Eşsiz butik otel ‘Windamere’ zevkinize ve taleplerinize cevap verecektir.  Bu otel “dünyanın en romantik on oteli” listesinde yer alan, inanılmaz konumu, düzeni ve bir miras olarak günümüze aktarılan hizmeti ile sizi şaşırtacak pek çok özelliğe sahip.  Binlerce metre yukarılarda, Himalaya dağlarının uzak bir köşesinde böyle bir zarafet, ilgi ve düzen bulabileceğinizi asla tahmin edemezsiniz.  Otel sürekli doludur; dünyanın her tarafından misafirleri var, ama onlar genellikle müdavimler ya da onların tanıdıklarıdır.  Bu otelin tarihi geçmişe 100 yıldan fazla uzanır. İngiliz kraliyet ailesinden tutun,  yüzyılımızın pek çok tanınmış insanları orada geçirdikleri güzel anılarını, duvarlarda bezenmiş çerçevelerin içinden kendi el yazılarıyla seslenerek, anlatacak ve o uzak köşede size sürprizler yapacaktır.  Özellikle yılbaşı kutlamaları için her yıl gelen çok özel konukların ilgisi nedeniyle o dönem rezervasyonları neredeyse 1 yıl öncesinden yapılır. Bu otelin ‘web’ sayfasını gezerseniz, o özel dokunuş eminim ki bilgisayar ekranından bile size değecektir.

www.windamerehotel.com

Eğer Darjeeling’e gitmeyi karar verirseniz, sabah 4’de uyanmaya hazır olun! Tembellik yapmadan otelin güzel sıcak çay ya da kahvesini içip meşhur ‘Tiger Hill’e çıkmalısınız.  Kançencanga Dağının tepelerine yeni doğan güneşin ışınlarının nasıl dokunduğun mutlaka görmeniz lazım!  Sadece bunu görmek için gelen insanlar var. Nefesiniz tutulur ve buna şahit olduğunuz için Allah’a şükredeceğinizden eminim!

Bulutlar içinde dolaşmak her ne kadar eğlenceli olsa da, güneşin ışıltılarında dans eden tüm dorukları ve özellikle sizi görkemiyle büyüleyecek olan Kançencanga dağını görebilmek için bulutsuzluğa duyulan özlem de o kadar ağır basıyor.  Son olarak ziyaret için bu ikisini dengeleyebileceğiniz yılın en uygun zamanı olarak mart sonu-nisan ortası ya da eylül sonu-ekim ortasını tavsiye ederim.

 

 

Replies
derya88
derya88 Arabadan çıkıp buluta dokunabiliyorsunuz, fotoğraf bile çektirebiliyorsunuz!...buna bayıldımmm tüm yazıyı okudum harika bilgiler ve yerlerr görmeyi çok... Show more 14 years ago
loader
loader
Attachment
burak
burak kim istemezki, beğenmenize sevindim 14 years ago
loader
loader
Attachment