Related discussions

burak Discussion started by burak 14 years ago

Bulutun İçinde Seyahat

 

Gerçek bulutun içinde seyahat ettiniz mi hiç?

Diyeceksiniz : “…küçükken pofuduk bulutları görünce üzerinde zıplamak, ayakları aşağıya sarkıtarak üstünde oturmak, ya da birbirilerine yakın duran bulutların birinden diğerine koşarak geçmeyi hangimiz düşünmezdi?”

Ama Dünya’da öyle bir yer var ki; oraya gidip bulutun içinde seyahat etmek, gezmek ve uyumak, yemek, içmek, özellikle çay içmek mümkün!  Bu yerin ismi ‘Darjeeling’; Hindistan’da, Himalaya dağlarında bulunuyor.

Çay gurmelerinin çoğu, yakından tanıdıkları eşsiz ‘Darjeeling Çayı’nın aslında ne kadar olağanüstü yerlerden geldiğini bilmiyorlar! Ben bu çayı içip onun yetiştiği topraklarda gezme şansını yakalayanlardanım! Sizlerle bu serüvenimin bazı güzel notlarını paylaşmaktan zevk duyarım!

Bana sorarsanız iki Hindistan var:

İlki: pis kokulu, kirli, muhtelif dezenfektanları bir paranoya ile her an elinizin altında bulundurduğunuz; çöp dağlarının ancak kötü bir rüyada bu kadar büyük olabileceği; gürültü ve egzoz karışımından dolayı panikle kaçmak istediğiniz; yabancılardan nasıl 5 (ya da 50, 500, 5000…) kuruş daha fazla koparabileceklerini düşünen taksi şoförlerinin ve masalarda dolaşan böceklerin bir Hindistan’ı…

Diğer yandan temiz ve bakımlı caddelerin; güzel ve iyilik saçan gözlerin; yüzlerce şirin sincapların; temiz kalpli ve yardımsever insanların; en eski ve derin felsefelerin; lüks mekanlarının (7 yıldızlı oteller de buna dahil); eşsiz servisin; maneviyatın ve mucizelerin ülkesi başka bir Hindistan.

Eğer tecrübeniz varsa ve yeteri kadar araştırma yapmışsanız; Hindistan’ın temiz, hatta “steril” yüzünü görerek, aslında mükemmel olan bu ülkenin tadına, yorulmadan ve hayal kırıklığı yaşamadan, varabilirsiniz!  Bir de üstelik manevi anlamda doyurucu ve dinlendirici bir yer arıyorsanız, alışılmış ve ün yapmış Aşramlarda değil, saklı ve az insanın gittiği yerlerde aradığınızı bulabilirsiniz.

Darjeeling böyle sihirli yerlerden bir tanesi. Onun hakkında günlerce, haftalarca yazabilirim; bu yazımda sizlere sadece bazı ipuçları vereceğim.