Related discussions

pınar Discussion started by pınar 14 years ago
 
Derin Nefes Ve Gülümseme

Bazen farkındalık oluşturmak zordur. Düşünceler karşılaştığınız olaylar karşısında geri gidip daha önceleri deneylediği eski yollara başvurmak ister. Bu durumu hissettiğinizde bir an durun ve derin nefes alın ve gülümseyerek verin. Hatta yüksek sesle kahkaha atın.

Derin bir nefes alıp, sonra onu gülerek vermeyi ilk defa bu satırları okurken yapabilirsiniz. Denemek isterseniz hemen şimdi derin bir nefes alın ve gülerek verin. Güldüğünüz zaman gülme anının enerjisinin yayılarak tüm gerçekliğinizi kapsadığını hissedin. Derin nefes almanın eğlenceli olduğunun farkına varın. Hayatın zorlu yollarından geçerken çoğu kez sıkıştığımızı hissederiz. Bu bir tuzak üzerinde yürümek gibidir. Çoğunlukla bu sıkıntı tuzağına yakalanarak durumumuzu gerçekliğimiz haline getiririz. Bunu fark ettiğinizde derin nefes alıp, biraz gülmek tuzaktan kurtulmanızı sağlayabilir.

Genellikle sorunlarla karşılaşıldığında derin düşünmeye başlanır. Derin düşünmek, sorunun üzerinden tekrar, tekrar geçmektir. Döngü sürmek ister. Giderek sinirlenmeye, enerjinin düşmesine ve daha da sıkışıp kalınmasına neden olur. Derin düşünmek yerine derin nefes alıp gülmek her şeyi düzeltebilir. Derin nefes alıp güldüğünüzde, kendinize yeni enerji alanı yaratır ve sıkışıklık durumundan genişlemeye geçersiniz. Her bir derin nefesi içinize çekip güldüğünüzde yeni enerjileri çeker sorunları çözer ve açılımlar yaşarsınız.

Diğerleri ve hepimiz adına da derin nefes alıp gülerek verebiliriz. Çünkü herkes sonsuz bir düzlemde birbirine bağlıdır. Derin nefes alıp gülmek bir meydan okumadır. Kendini bağımsız olarak görmeyi aynı zamanda diğer varlıklarla bağlantıda olabilecek kadar da açık ve güven içinde olmayı sağlar. Kendimiz ve herkes adına derin bir nefes alıp, gülerek bu hissi deneyleyebiliriz.

Genel olarak insanlar bulundukları yerde mutluluk oluşturamadıklarında daha önce tanımlanmamış mutluluk hayallerine geri dönmeye arzu duyarlar. Derin nefes alıp tebessüm ederek geri verdiğinizde geriye dönerek geçmiş hayali aramanıza gerek kalmaz. Dışarıya, içeriye ve her yöne genişleyerek mutluluğun her an her yerde var olduğunu, sadece ortaya çıkarılmayı beklediğini anlarsınız.

Kişi normalde defalarca tekrarlanan oyunun içindeki kalıpları, karşıt güçleri, kötüye karşı iyiyi ve devam eden dramların farkına varır. Karşıtların nasıl çalıştığını ve hiç birinin asla kazanamayacağını anlar. Bu durumda tuzağa düşmeden oyundan çıkması gerektiğini bilse de
varlığının tutunmayı sürdürmeyi istemesi nedeni ile bunu gerçekleştiremez. Oysaki yaşamı mutlulukla deneylemenin yolunu bulmak ve bunu yaşama geçirmek derin bir nefes ve arkasından gelen gülümseme ile başlayabilir.

Derin nefes almayı ve her aldığınız nefesten sonra tebessüm etmeyi en azından mutlu olma isteğinizi hatırda tutarsanız korkulu, kuşkulu, bunaltıcı ruh durumundan çıkar, kendi huzur halinize geri dönersiniz. Mutluluğu daha derinden hisseden bir anlayışa sahip olursunuz. Bu hissi nefesinizle içine çekin, ve onu hissetmeyi her seçtiğinizde mutluluğun orada olduğunu bilin. Sıkıştığınız ve artık başa çıkmıyorum dediğiniz her zaman o şeyi derin bir nefesle içinize çekmeli, gülerek mutluluğa çevirip dışarı vermelisiniz.

Mustafa Kartal

Replies
pınar
pınar bu arada ben denedim işe yarıyor gerçekten enerjiniz yükseliyor,özellikle moralinizin bozulduğunu hissettiğiniz anda çok ii geliyor,tavsiye ederim 14 years ago
loader
loader
Attachment
derya88
derya88 Sıkıştığınız ve artık başa çıkmıyorum dediğiniz her zaman o şeyi derin bir nefesle içinize çekmeli, gülerek mutluluğa çevirip dışarı vermelisiniz.
bu harika...
Show more
14 years ago
loader
loader
Attachment
burak
burak Derin nefes almayı ve her aldığınız nefesten sonra tebessüm etmeyi en azından mutlu olma isteğinizi hatırda tutarsanız korkulu, kuşkulu, bunaltıcı... Show more 14 years ago
loader
loader
Attachment