pınar Discussion started by pınar 14 years ago
 
Gözlerini kapat bir müddet ve kendini algıla.Adın ne cinsiyetin,rengi teninin,kilosu ve boyu etinin.Ve kapladığın alan evrende.Kaç metre küp.Ne kadar havanın yerini işgaldesin.Boşluğa yerleştirdiğin kendini resmet kendine.Kimsin,nesin.

Açma gözlerini ve sana mutluluk veren anıları düşün.Seni sana özel hissettiren anları.Sardunya kokusu belki.Belki de denize dalışında tenin suya teması.Yediğin elmalı kekin kalan tadı.Ya da ilk öpüşün yumuşak dudağı belleğinde.

Açma gözlerini ve sana acı veren anları düşün.Yerin dibine yol olsa da saklansam dediğin aşağılık anları.Özlemeye kimin layık olduğunu düşün.Yanında olsaydı acıyı yıkacak olanı.Af dileyeceklerin var mı.Yaptım şimdi pişmanım diyeceklerin.Gözyaşların ne kadar ıslak.

Kapalı kalsın gözlerin ve şimdiye değin ne yaptığını düşün.Kime selam verdin de kimin merhabasını geçtin.Ellerin vermeye mi açık yoksa almaya mı avuçların.Gözlerin çiçek açarken gördü mü serüveni.Yoksa etler açılırken mi büyüdü gözbebeklerin.Yeni doğan kokusunu çektin mi içine.Sorsalar bilir misin defne yaprağı nasıl ağlar.Güneş hangi saatte tependen süzülür.Okyanusun nereye çıkar ucu.Uzansan tutabilir misin yıldızları.Yüreğe dokunabilir misin parmaklarınla.

Ve aç gözlerini hayata.Çeteresini tut gördüklerinin.Sevdiklerine bak doya doya.Çiçek kokularını bir nefes al içine.Yemekler sun yiyebileceklere.Ver verebildiğin kadar.İyot kokusunu,toprak kokusunu doldur belleğine.Gülmeyi,yürümeyi,konuşmayı,yazmayı ve tutmayı ve bırakmamayı.Sıkı sarılmayı.Güzelliğin çeteresini tut ve biriktir.Kirli torbasını yıka bu güzellikle.

Sonra unutma,ne mutluluğu ne acıyı.Ve bir seçim yap kendine,hayat verse de her ikisini,yine de bir seçim yap.Ve bağır kendi kendine sadece kendin duysan da yüreğinde.Ben güzelliği seçtim de,çirkin de olsam,güzelliği seçtim.

Sana söz,çirkin de olsan,kapandığında gözlerin hayata,güzelliğe açılacak yüreğin.Ve biriktirdiğin güzelliğin önüne serilecek.Ve yankılanacak evrende.Güzel olan ne varsa bu yankı ile varolacak.Sana söz,güzelliğin kalıcı olacak.