burak Discussion started by burak 14 years ago

Aydınlık Günler İçin

Yaşadığımız çağ, bilgilenme üzerine bir ataktadır, bu yüzden bir bilgi çağıdır. Bir yenilenme sürecidir, yeni bir çağdır. Bilgiyi bilince çevirme ortamı olarak bir altın çağdır. Değer taşır, birleştirilebilirse güçlülük zamanıdır. Ancak bunlar için değişmek, yenilenmek ve özgür düşüncelere sahip olmak gerekecektir. Bu safhada yaşanan bilinci ayakta tutmak kişiyi ilerleme yolunda bir yere getirebilir. Bilgilerin şaşkınlığına uğratmaz, bilgi sarhoşu yapmaz. 


Bilincin hâkimiyet kazanması güçlü bir düşünce ortamı yaratır. O zamana kadar düşüncenin hiç açılmamış taraflarının seçimi mümkün olur. Etkili bir düşünce güdümü sağlanır. Birleşen bilgilerin gücüne erişilir. Sezgiler yeni bilgi açılımları yaratılır. Düşüncelerdeki memnuniyet arttıkça da sezgisel bilgilerimizin kabullenişi artar. Güçlü bir zihin oluşur. 


Bilgilerimizin yetersiz bulunması ya da yadırganması ve reddi üzerine olan sakınmalarımız bizi zihinsel bir rehavete götürür. Günümüzde bilgiye kurulu toplumun harekete geçeceği doğru hedefin, bilinçle kurulacağı bir gerçektir. Bilinçte yapılanmayan bilgi küçülmeye ve de kaybolmaya müsaittir. Bu yüzden bilgilerimizin bilinç değerlerimizle korunacağı bilinmektedir. Esasen ruhsal kazançlarımızın da bilinç üzerinden mümkün olduğu, yaşamımızda kazanılması şart olan bir gerçektir. 


Bilinç öyle bir mekanizmadır ki, bilgiyi harekete geçirir ve de yeni bilgiye yer açar. Eski bilgilerimizin olumlu ve doğru yön almasını sağlar. Bilinç değerimiz yükseldikçe yeni çekim alanları yaratırız. Bilinçlenme seyrimiz zamanlar içinde yükselir. Bu da yeni bilgilerin kavranmasını ve intikal süremizin kısalması gibi bir verimi kazandırır. Her değişim tabii bir seyirde, yaşam kalitemizin de yükselmesini temin eder.

Kazançlarımız bununla da kalmaz. Ruhsal yapımızda etkili değişimler, algı ve yeteneklerimizde yükselmeyi sağlarlar. Davranış ve eğilimlerimize yön verirler. Kavrama ve uygulama kabiliyetimizi arttırırlar. Zamanla ruhsal hasletlerimiz ön plana çıkar. Kendimizi huzurlu bir yaşamda buluruz. 


Bütün zorluklarımız, bu seyrin işlememesi sonucu oluşmaktadır. Zamanlara umutla bakamamaktan tutun, beklentilerimizin gerçekleşmemesine kadar olan pek çok şey, eskimiş bilgilerimizden kopamamaktan meydana gelir. Bilgilerin yenilenmesi elbet ki, bağımsız ve serbest düşünebilmekle olur. İç huzuru buna refakat eder. 


Aydınlık günlerde olabilmemiz için, takıntı ve hükümlerden uzak bulunmalıyız. Yarınlara ışık götürecek tarafımızın bağlantısını bilinçlenmeyle sağlayacağız. Bu nedenle kısır ve zamana uymayan bilgilerin yenilenmesine öncelik vermek kendimize yapacağımız en büyük iyilik olacaktır. Bilinç, ancak akışta kesinti yaratmayan bilgide yapılanır. Bilgilerimizi yenilemekte gecikmeyelim.
alıntıdır.