Related discussions

spiritual Discussion started by spiritual 14 years ago

Bir süredir bu konuyu araştırıyorum.

Biliyorsunuzdur belki, dünyada şimdiye kadar 6 kez kıyamet yaşandı, ki önümüzdeki kıyamet de 7. kıyamet olarak adlandırılıyor. Hatta "Uygunsuz Gerçek" belgeselinde dünyada daha önce 6 kez küresel ısınma yaşandığına ve bu küresel ısınmalar sonucu canlılığın yokolma derecelerine geldiği bilimsel olarak ispatlanmıştı.

Bir teoriye göre ise dünyada bir kaç kez manyetik kıyamet yaşandı. Güneşteki manyetik patlamalardan kaynaklanan bu kıyametler hem ısınmadan dolayı canlılığı yokolma derecesine getirdi hem de tüm dijital kayıtları yoketti. Yani deniliyor ki; dünyada daha önce bizim kurduğumuz medeniyetten çok çok daha önce daha üstün medeniyetler vardı. Ama bu manyetik kıyametler sonucu ellerinde tüm cihazları kaybettiler.

Hem ayrıca şu da düşünülmelidir ki dünyanın oluşma tarihinden bu yana geçen süre süre 4.5 milyar yıl. Bundan 500milyon yıl sonra sıcak çorba (google: sıcak çorba) ve bu sıcak çorba sonucunda da bundan 3.5 milyar yıl önce canlı oluşumu.

Araştırmalara göre çağdaş tipte insanın anası olduğu deneyler sonucu kanıtlanan "mitokondriyal Havva" zamanımızdan 150-300 bin yıl önce yaşamış, babası kabul edilen "Tohum Adem" ise zamanımızdan 180bin yıl önce varolmuş.

Şimdi başka bir konuya geçelim. Maya takvimine göre dünyada 309bin yılda bir kıyamet yaşanıyor. bunun bu sayıda olması ise gezegenimizin presesyon süresi (google: presesyon). Dünyanın presesyon süresi 25800 yıl. Yani 25800 yılda bir yörüngemiz ve dünyanın açısı değişir. (mesela bu değişme sonucu olarak kutup yıldızının yeri sürekli değişir ve mesela bir sonraki presesyonda kutup yıldızı kuzeyde değil de batıda olur mesela).

İşte bu 309000 yıl 12 presesyon süresine eşittir. Yani burçların toplamı kadar. Yani demem o ki 12 presesyon süresi eşittir 1 kıyamet.

Ve ayrıca Kanal bilgilerinin çoğunda bu 309.000 yıldan bahsedilir çok iyi bildiğimiz gibi.

Şimdi görüşlerime gelelim. Mitokondriyal Havva tarihiyle bu 309bin yıllık kıyamet süresi birbirine çok yakın. Yani bildiğimiz Adem 6. kıyamet sonucu hayatta kalan bir adam olabilir. Yani 309bin yıl önce bir kıyamet koptu ve hayatta kalanlar yeniden ırkımızı devam ettirdi ve Adem olarak bilinen kişi de o kişi. (ki ondan önce de 5 adem var. Ve hatta "Matrix" filminde buna benzer bir söylem var. Mimar Neo'ya 'sen 6. Neosun der. Bundan önceki 5i başaramadı)

Bilinene göre "orta paleitik kültür" olarak adlandırılan dönem olan 300bin yıl önce insan ilk "geçici olmayan" konutları kurdu. Yani yerleşik düzene geçti. Yerleşik düzen demek ise en büyük anlam olarak "Kültür" demek. Kültür demek ise bir toplumu yapan en önemli şey demek. Dinlerin doğuşu da bu yerleşik düzene bağlı zaten. Yerleşik olmayan ve bir toplum oluşturulamayan durumlarda kültür sürekli değişir ve sonunda dezenformasyona uğrayarak yokolur. Ama tam aksinde ise gittikçe güçlenir ve dinler bile doğabilir.

Bir önceki kıyametten bu yana yine 309bin yıla yakın zaman geçti ve Mayalara göre bu süre 21 Aralık 2012 de doluyor. 2012 yılındaki olay sonucu ise 7. adem dünyaya gelebilir. Ki bilirsiniz İsa günün birinde geri dönecektir kutsal metinlere göre. Bu tüm kutsal kitaplarda yazar. Benim görüşüme göre yeni Adem, İsa olacak ve dünya 2012 yılından sonra barışa kavuşacak.

Not 1: ayrıca bundan 3 kıyamet öncesi yani zamanımızdan 1milyon yıl önce bir buzul kıyamet yaşandığı bilimsel olarak kanıtlanmış durumda.

Burada da kısa ilk 6 kıyamet sürelerine bir göz atalım. Bakalım neler bulacağız. Bu 309bin yıllık süreye göre hesaplarsak ilk kıyamet bundan 1.850.000 yıl önce olması gerekiyor. O tarih ise "opposable thumb" tarihi. Yani "baş parmağın işaret parmağının tam karşısına gelebilme yetisi"nin oluştuğu tarih. Evrim teorisine göre ise insanın en büyük evrimleşme süreci burada başlıyor ve insan bu yeti sayesinde aletleri tutabilmeye ve bu sayede hızla evrimleşmeye başlıyor.

2. kıyametin tarihi ise 1.550.000 yıl civarı öncesi. O tarihin önemi ise "homo erectus"un ilk görüldüğü tarih olması. Yani insanın ayağa kalkması. Oldukça önemli.

3. kıyamet dönemi olarak gördüğüm 1.300.000 yıl civarı öncesi ise homo erectusun arkaik homo erectusa evrimi ve arkaik homo erectusun beyin hacminin "günümüzdeki çağdaş insan"ın beyin hacmine ulaşması. yani 1250-1450 cm3.

4. kıyamet dönemi yukarıda dediğim gibi bir buzul çağın başlangıcı. Ki bu bir nevi doğal seçilim anlamına geliyor. Zeki ve güçlü olan hayatta kalıyor.

5. kıyamet ise orta paleotik kültürün hemen hemen başlangıç tarihleri. Yani insanın ruhsal ve kültürel evrimi.

6. kıyamet yukarıda dediğim gibi mitokondriyal havva ile başlayan çağdaş insan süreci.

Gördüğünüz gibi her kıyamet insan oğlunun bir seviye atlamasına sebep olmuş.

Şimdi ise insanoğlunun son evrimine geldik. 21 Aralık 2012 tarihi bizim evrimimiz olacak. Ve o tarihten sonra ruhsal yönden bir üst seviyeye geçeceğiz. 4. boyuta (yavaş yavaş) atlayacağımız tarihi.

Not2: Kehf suresi 25. ayette geçen 309 sayısının da bu 309bin yılla ilişkisi olabileceğini düşünmüştüm ama bu konuda yeterli aydınlığa ulaşamadım. Bu ayette 309 sayısı verilirken bir sonraki ayette "Kaldıkları süreyi Allah daha iyi bilir." denilmesinin bu tarihin farklı olabileceğini, o dönem arabistan insanlarının 309bin sayısını tam olarak kavrayamayacakları için 309 sayısının verildiğini ama asıl sayının 309bin olabileceğini düşündüm. Ama dediğim gibi bunlar sadece varsayım olarak kaldı.


ALINTI