Related discussions

spiritual Discussion started by spiritual 14 years ago

Birlik tabanlı hakikat ve Astroloji

Her yükselen -genişleyen, derinleşen- insan, yükselmiş üstat olma yolunda ilerlerken yeni astrolojinin 18 yeni burcunun tesirlerini, çevrelerine  hareketlerinde doğruluk -vicdan- olarak yansıtacaklar. Hareketlerdeki her doğruluk ışık dili skalasının ilk on halinin, üç haline dayanır.  DNA’da ilk 3000 iplikçik  aktif hale geldiğinde birinci hal bedenlenilip idrak edilir.  5000 dna iplikçiğinde ikinci hal bedenlenilir. 7500 dna iplikçiğinde üçüncü hal veya bodisatva hali deneyimlenilir. 15000 dna iplikçiği halinde ilk üç hal eşit bir şekilde varlığın alanı içine yayılır Böylece hareketlerde doğruluk - vicdan kanalı- iyice günlük eylemlere yansıtılır. Artık bu hal Mahavishnu -Makul vicdan- düzeyindeki bir varlığın halidir. Bu üç hal varlığın alanında bulunurken ilk halde eski astroloji olarak temsil edilir. Varlık yeni birlik astrolojisine tamamiyle girince  artık 12 boyutlu merkezi güneşin çevresindeki 18 li güneş sisteminin tesir kuşağı ile çevrili hale gelir.

Bilgimizi hatırlamak için size  ışığın dilinin 10 tabanlı hali hakkında kısa bir önbilgi vereceğiz. Işığın dili, varlığın yapmış olduğu eylemlerdeki doğruluktan türer. (Editörün notu: Varlığın günlük yaşamında vicdan kanalını bastırmaması) Bu haller yeni birlik tabanlı düşünce formunun temelini oluştururlar. Bu hallerin çekenler yeni evrensel astrolojinin tesir kuşağı altına girerler ve böylece varlık yükseliş yoluna devam eder. Bodisatva yolculuğuna çıkan yükseliş yolculuğ adayı bu 10’lu halden hangi üçünü idrak edip etmediğini test etmek isteyecektir. Şunu biliniz ki varlık Bodisatva -Vicdan planı adamı- haline yaklaştıkça içine girmiş olduğu hallerde, halden hale geçecektir.  Buna bağlı olarak varlığın titreşim düzeyi değiştiği için biyolojik kalıtımı kısaca dna yapısı otomatik olarak değişecektir.

(Çevirmenin notu: Bugünlerde bu bilgiye dna aktivitasyonu deniyor. Dna’yı yeniden programlama deniyor. Kimisi bu hali olumlu düşünce veya kuantum düşünce tekniklerine bağlıyor. Ancak bu çeviride fark ettiğiniz üzere eğer hayatınızı vicdanlı yaşayabilirseniz dna’nız otomatik olarak değişecektir. Bu durumda hissetmediğiniz otomatik mantraları, söz dizilerini tekrar edip enerjinizi boşa harcamayın. Çünkü dna bu şekilde aktif olmaz. Paranızı bu tarz yerlerede harcamayın. Yapacağınız şey sorular sorarak bilginizi arttırıp hatırlamak ve vicdanlı yaşamak. Olaylarda kendinizi bastırmadan, içinizden geleni yaşamanız yeterli olacaktır. Gerisi otomatik olarak tezahür edecektir.)



affetmek

1. AFFETMEK (PEMBE)
Affetme hali varlığın karmalarını salarken, karmasının ötesine geçip yeni bir hali deneyimleme tabanını oluşturacaktır. Affetme halinin yükseliş yolunda, varlığa sağladığı en büyük hediye diğer varlıklarında yükseliş yolunda hareket etmelerini tetikleyecektir.

yapı

2. YAPI (Eflatun)
Yapı hali istenilen bir durumdur varlık bu sayede hayatın içindeki birbirinden ayrı gözüken durumlarını yeniden yapılandırarak birlik tabanlı bir ilişki kurar. Bu halin varlığa hediyesi, kendi hayatını düzenlerken başka varlıklarında düzenlemesi için model teşkil etmesidir. Böyle bir hali yaşayan varlık kendisiyle iletişim halindeki diğer varlıkların halinede etki edip dokunabilecektir. Bu hali yaşayan varlık, beşeriyet içindeki eski yapıların sallanıp yıkılması için bir enstrüman haline gelecektir. Böylece koşulsuz sevgi ve birlik tabanlı yeni bir yapı kurulacaktır.

güç

3. GÜÇ (Şeftali)
Güç hali varlığın doğruluk yasanın tekrardan içinde bulunulan düzende hakim olmasını sağlar. Doğruluk yasası ruh varlığının karmada verdiği sözlerle ilişkilidir. Güç halini elinde tutanlar, varlığın önündeki perdeleri tetikleyerek, diğer varlıkların üzerinden bu perdelerin kaldırılmasını sağlarlar. Bu sayede varlıklar kendi sirkülasyonlarını istedikleri gibi yönlendirirler. Bu sayede gücü kullanan varlıklar diğerlerinin kendi özgün benliklerinin ortaya çıkmasına destek olurlar. Buradaki en büyük hediye varlığın özgün benliğinin içinde bulunulan düzlemde tezahür etmesidir. Beşeriyetin büyük dansında gücü taşıyanlar doğruluğun hakikat olarak tezahür etmesini sağlayarak varlıklara kendi egemenliklerini tezahür ettirme imkanını defalarca sunmuşlardır.

merhamet

4. MERHAMET (Turkuaz)
Merhamet hali, kişinin kendisi ve diğerleri ile denge halinde olmasını sağlar. Merhamet halini kullananlar doğal şifacılardır. Bu kişiler hangi hallerin, dengesiz halleri dengeye getirdiğini bilirler. Bu halle çalışan kişiler hediye olarak tüm düzeylerinde dengeyle yürüme imkanı verilmiştir. Merhamet sayesinde beşeriyet içindeki ayrılık inancından birlik inancına geçilirken oluşan dengesiz durumlar dengelenir. Merhamet ederek yürümek hem kendi dengenizi hemde diğerlerinin dengesini sağlar.

hayatın nefesi

5. HAYATIN NEFESİ (Altın Sarısı)
Hayatın nefesi hali varlığın kendi deneyimini bulunduğu düzeylerde ifade etmesini sağlar.Bu halle çalışan biri varlıkta doğuştan gelen yaratıcılık yetenekleri olur. Bu kişileri sanatın her türlü dalında ve ders veren kişilerde görebilirsiniz. Bu hal ile doğruluk serbest hale gelir böylece ifade edilen daha estetik bir görünüm kazanır. Beşeriyetin dansında gizli tutulan sırlar bu sayede bilinir hale gelir. Yükseliş yolunda varlık bu hal ile çalıştığında gizli karması ve saklı desenleri yüzeye çıkarak temizlenir.

koşulsuz sevgi

6. KOŞULSUZ SEVGİ (Gümüş)
Koşulsuz sevgi hali varlığın diğer varlıkları kucaklamasına ve diğer varlıkların kendi gelişimleri doğrultusunda hareket etmelerine olanak sağlar. Koşulsuz sevgi aynı zamanda pasifize olmuş düşünce formlarının - bağımlıklıktan dolayı gereksiz yere kendini feda etme, bir başka varlığın gelişimini engelleme - üzerindeki perdenin kalkmasını sağlar. Bu hal ile çalışanlar doğal bir danışman olurlar. Bağımlılıktan kaynaklanan ilişkilerin çözülmesini sağlarlar. Böylece daha bağımsız, birlik tabanlı bir ilişkinin tezahür etmesi mümkün olur. Geniş açıdan olaya bakacak olursak bu çalışma sayesinde beşeriyetin içinde her düzeyde bulunan bağımlılık ilişkileri kolaylıkla salınıma bırakılır.

özgürlük

7. ÖZGÜRLÜK (Soluk Sarı)
Özgürlük hali varlığa kendisinin yapmış olduğu seçimlerden dolayı taşıdığı bağları veya girmiş olduğu alanın üzerine eklemiş olduğu yüklerden/bağlardan kurtulmasını sağlar. Özgürlüğün varlığa etkisi affetme veya yükseliş yolunu tetikleme şeklinde olmaz bilakis varlığı direkt yükseliş yolundaki bir sonraki adıma taşır.

Öncelikle varlık affetmelidir böylece karmasını salar. Daha sonra üzerindeki yükleri salmalıdır. Böylece fiziksel düzlemde köle olduğu döngüden kendisini özgürleştirebilir.

(Çevirmenin notu: burada affetmek varlığın içinde bulunduğu hali koşulsuzca onaylamasıdır, -diğer bir deyişle teslimiyet- Teslim olduktan sonra böylece olayı sınırlamayıp karşılaştığı olaydan bilgiyi çıkararak gelen tesire hakim olacaktır -tesiri tanıyıp, bilecektir-. Doğal olarak tesir bir sonraki gelişinde varlığa etki etmeyecektir. Çünkü varlık bilgiyi almıştır. Aksi halde varlık bilgiyi almazsa yani affetmezse, dindeki karşılığı şirke düşecektir. Yani asıl tesir varlığın kendi filtrelerinden dolayı yerine ulaşmayacaktır. Yaratıma/Vicdana engel olma sözkonusu)Özgürlük hali varlığın yükselişi, fiziksel düzlemde bedenlemesini, idrak etmesini mümkün kılar. Böylelikle özgürlük haliyle yükseliş süreci varlığın fiziksel düzeyinde de devam eder. Adeta varlık kendi bilgisini içinde bulunduğu düzleme kolaylıkla yansıtır. Bu hal yayıldığında varlık için işler daha kolaylaşır.)

ilahi birlik

8. İLAHİ BİRLİK (Soluk Eflatun)
İlahi birlik ile çalışmak ruhların madde -dünya- ile hemhal olmalarını sağlarken enerjilerin değişimini sağlayarak yükseliş yolunu ortaya çıkarır. İlahi birlik ile çalışmak iki kişi arasında veya daha fazla sayıdan oluşan bir gruptaki harmoniyi sağlar. Bu hal ile çalışmak birlik tabanlı yeni bir ilişki tipini getirmek için varlığı enstrüman yapar. Daha geniş bir ölçekte ilahi birliği idrak etmek insan ilişkisinin yeni formunu ortaya çıkarırken kurulacak olan ilişki birliğe, eşitliğe, koşulsuz sevgi ve neşeye dayanır.

birlik

9. BİRLİK (Soluk Pembe)
Birlik hali ile çalışmak birlik ilişkilerini ortaya çıkaracaktır. Birlik ilişkisi bütünün yüksek iyiliğinin, bütünü oluşturan bireysel olan parçanın ihtiyaçlarının önüne geçeceği ilkesine dayanır. Yaşayan bilinç olarak tüm dünya, tüm beşeriyet ve dünya üzerinde yaşayan diğer tüm türler için bu kavram sadece bütüne hizmet etmek olarak çevrilmiştir. Yükseliş yolunda, bir bütün olarak beşeriyet,dünya ve diğer türler için birlik kavramı yükselişe olanak verecek şekilde hareket etmek olarak ifade edilmiştir.

Varlığın birlik hali ile çalışması farkındalık kavramını öncelikle kendi hayatında idrak etmesini sağlayacak daha sonra bu oluşan hal ilişkilerine yansıyacaktır. Geniş ölçekte böyle bir çalışma yapan varlık birliğin yeni bir paradigmasını idrak ederek beşeriyet içinde bunu yayarak tezahür ettirecektir.

koşulsuz yönetim

10. KOŞULSUZ YÖNETİM (fildişi)
Koşulsuz yönetim hali ile çalışmak, adeta çeşitli gruplardan oluşan bir orkestrayı yönetircesine diğer hallerin deneyimlenilmesine izin verir. Bu hal ile çalışan bir varlık hediye olarak kendisine liderlik potansiyelini verir böylece birlik olmanın konseptini diğer varlıklar üzerine yansıtır.Yaşamın içinde bu varlıkları bir şeyleri orkestra yönetircesine olayları organize ederken, bir şeyleri biraraya getirmeye çalışırken görebilirsiniz. Geniş ölçekte bu hal ile çalışanlar birlik tabanlı yeni bir yönetim şeklini tezahür ettirirken beşeriyete liderlik ederler.