burak Discussion started by burak 14 years ago

Tanık Ol, Yargıç Değil

Hapşırmanın başlangıcında, korku esnasında, endişede, bir uçurum üzerinde, savaşta uçarken, aşırı merak durumunda, açlığın başlangıcında, açlığın sonunda, kesintisiz farkında ol.

Çok basit görünür: hapşırmanın başlangıcında, korku esnasında,endişede ya da açlıktan önce ya da açlıktan sonra, kesintisiz farkında ol ...
Hapşırma gibi çok basit eylemler araç olarak kullanılabilir, çünkü ne kadar basit görünürlerse görünsünler, çok karmaşıktırlar ve içsel mekanizma çok hassas bir şeydir.
Ne zaman hapşırmanın geldiğini hissetsen, uyanık ol o zaman hapşırma hiç gelmeyebilir. Kaybolup gidebilir, çünkü hapşırma istemsiz bir şeydir.
Bilinçsiz, istemsiz.
İstemli olarak hapşıramazsın: onu iradeyle getiremezsin nasıl yapabilirsin ki?
Uyanık olduğunda hapşırma gelirken(sen getirmezsin, o kendisi gelirken) uyanık olursan, gelmeyebilir..Çünkü sen sürece yepyeni bir şey getiriyorsun ... Uyanıklık.
Hapşırma ile salıvereceğin olan enerji nereye gider?
Senin uyanıklığına gider…Aniden bir çakma, bir şimşek olur.Uyanık olursun ..
Tam başlangıçta ,,. uyanık ol. Geldiğini hisseder hissetmez uyanık ol. Gözlerini kapa ve meditasyon dolu ol.Tüm bilincini, gelen hapşırma duygusunu hissettiğin yerde odakla.
Hapşırma kaybolacaktır ve enerji daha fazla uyanıklığa katılacaktır.

Aç hissettiğinde asla onu başına gelen bir şey olarak görmezsin.Sen açlık olursun.Açım olarak hissedersin.Asıl his, ben açlığımdır; ama sen açlık değilsin,,Yalnızca onun bilincindesin.
Sen merkezsin, onun farkına varın. O bir nesne. Sen bir özne olarak kalıyorsun. Sen tanıksın.
Uyanık ol, o zaman onunla özdeşleşmezsin. Açlık hissediyorsan, açlığın varlığı konusunda uyanık ol…

 

Osho

Replies
derya88
derya88 ne güzel özetlemiş olayı....Sen merkezsin, onun farkına varın. O bir nesne. Sen bir özne olarak kalıyorsun. Sen tanıksın..bütün mesele bunu anlamak... Show more 14 years ago
loader
loader
Attachment