Mide Rahatsızlıkları ve Alzheimer'a Karşı Havuç Kürü...

Related discussions

Hülya Discussion started by Hülya 14 years ago

Arkadaşlar 3 aylık bir havuç kürü uygulamasından sonra midenizde hiçbir rahatsılığın kalmayacağına yüzde yüz eminim çünkü kendim denedim...:))

"Havuç neye yararlıdır ?"diye kime sorsanız sorun..önce "gözler" diyecektir.Halbuki,gözlerimiz için havuçtan çok daha faydalı olan domatestir.Havuç bol miktarda A vitamini içerdiğinden dolayı gözler için faydalıdır.Ancak burada bilmeniz gereken nokta,A vitamininin yağda çözünen bir vitamin olduğudur.

Havuç suyunu doğrudan içtiğimiz taktirde içerdiği A vitamininden tam anlamıyla istifade edemeyiz.İçerdiği A vitaminini büyük bir oranda vücudumuza kazandırmak istiyorsak,bu taktirde bir bardak havuç suyunun içerisine iki-üç damla sıvı yağ damlatmamız gerekir.

Havuç suyunun önemli bir özelliği,yemek borusu ve mide rahatsızlıklarına karşı gücüdür.Özellikle mide yanması çekenler için bir bardak havuç suyu bulunmaz nimettir.

OGG1(8-OxoGuanine DNA Glycosylase)emzimini aktive etme özelliğine sahiptir.OGG1 emziminin aktivetesinin düşüklüğü akciğer kanserinin oluşumunda oldukça etkilidir.

Akciğer kanserine yakalanmış hastalarda OGG1 emziminin aktivetisinin düşük olduğu gözlemlenmiştir.

Yapılan klinik deneyler OGG1 emiziminin aktivetisinin olması durumunda,akciğer kanserine yakalanma riskinin on misli artış gösterdiğini ortaya koymuştur.

 

HAVUÇ KÜRÜNÜN UYGULANMA ŞEKLİ

-Üç ay boyunca akşam yemeklerinde 2 saat sonra taze sıkılmış havuç suyu önerilir..

-Üç ay tamalandıktan sonra haftada en az 2-3 defa yine akşam yemeklerinden iki saat sonra bir bardak havuç suyu içmeyi alışaknlık haline getirin..

-Havuç suyunu içtikten sonra üzerine başka bir şey tüetmemeye özen gösterin.

-Hergün taze olarak hazırlanması ve fazla bekletilmeden tüketilmesi gerekir.

 

Bu kürün faydalarını ise şöyle sıralayabiliriz..

-Mide rahatsızlıklarına

-Alzheimer hastalığına

-Akciğer-cilt kanserleri ile kalp krizine karşıda bir önleyicidir..

-Sigara tiryakilerinde balgam söktürücü özelliği vardır.

Not:Sonuç almak için bir iki hafta gerek..

 

Kendinize sevgiyle,çevrenize gülümseyerek bakmanız dileğiyle...Sağlıkla kalın..:)))