Obsidyen
İsim : Obsidyen Sertlik Derecesi : 5,0 - 5,5 Kimyasal Yapısı : SiO2 Özgül Ağırlık : 2,6 Burçlar : Akrep, Oğlak, Kova Çakralar : Kök, Güneş sinirağı, Kalp AÇIKLAMA Obsidyen (ya da obsidiyen[1]), doğal yollarla oluşan volkanik kökenli bir cam türüdür. Lavın hızlıca soğuması ve kristalleşmeye yetecek kadar zaman geçmeden donmasıyla oluşur. Genellikle felsik lav akıntılarının, soğumanın hızlı olduğu kenar bölümlerinde bulunur. Kristal yapıda olmadığından, keskin kıyıları moleküler inceliğe ulaşabilir. Bu özelliğinden ötürü eski çağlarda ok ucu olarak kullanılmış, günümüzde ise cerrahların kullandığı neşterlerin kesici kısımlarında kullanılmaktadır.Hali hazırda obsidyene cam haline gelmesi için 2 etken vardır. 1)Soğuma hızı 2)Bileşimindeki SiO2 miktarıdır. Obsidyenler özellikle siyah olmakla beraber Yeşil Obsidyen (Nemrut Dağı-Tatvan), Kırmızı Obsidyen (İkizdere-Rize) gibi değişik renklere sahiptir. Hasan Dağı Obsidyenlerinde mikroskopla incelenmesinde bol miktarda demir mineralleri içermektedir. İkizdere obsidyenlerinin içeriğine bakıldığında altın mineraline rastlanmıştır.
FİZİKSEL ETKİLERİ ¨ Bedenin elektriğini boşaltmak için uygun bir taştır. ¨ Karaciğerin temizlenmesinde faydalıdır. Bu amaçla kullanımında, karaciğerin üzerine yumruk büyüklüğünde bir obsidyen taşı koyularak on ila otuz dakika beklenir. Ancak bu süre aşılmamalı ve bu durumda uyuya kalınmamalıdır. METAFİZİKSEL VE PSİKOLOJİK ETKİLERİ
¨ Kızgınlık ve öfke duygularını yokeder. ¨ Obsidyen, kendi içinize bakmaktan çekindiğinizde size yardımcı olur. İçinizdeki olumsuz düşünce ve duyguları güçlendirerek, onları fark etmenizi sağlar. Hatırlamak istemediğiniz anılarınızdan kurtulmanıza yardımcı olur. Böylece olumlu duygularınız harekete geçer. Obsidyen bu özellikleri nedeniyle kendinizi gergin hissetmenize neden olabilir. Fakat, ancak içinize korkusuzca bakabildiğinizde olumlu değişikliklere adım atabileceğiniz için, herkesin ihtiyacı olan bir taştır. Obsidyen, içinizdeki ışığı farketmenizi sağlar.